Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Játszótéri berendezések - Egyedi szín- és formavilág

Galaxy - Sirius II játszótéri berendezés
Galaxy - Sirius II játszótéri berendezés

A KOMPAN 1970 óta gyárt játszótéri berendezéseket.  A kiindulási pont az volt, hogy a gyermekek számára érdekes teret hozzon létre a városi környezetben. Ennek megalapozására létrejött a Kompan Játék Intézet, mely gyakorló játékpedagógus és -pszichológus munkatársai révén a különböző gyermeki korosztályok lelki- és fizikai fejlettségi szintjének megfelelő játszóberendezéseket tervez. Minden új játszószer-sorozat ennek tükrében készül.

Mára a Kompan vezető szakértővé vált a minden korosztály számára kínált játszótéri megoldások terén és világszerte jelen van. A megalakulás óta környezettudatos gyártás folyik: fát, mint alapanyagot csak államilag ellenőrzött erdőgazdaságból fogad be, FSC-minősítéssel. A felhasznált műanyagok (PA-, PE) újrahasznosíthatóak.

A KOMPAN Képviselet 1991 óta van jelen a hazai piacon. Célunk, hogy az igények és lehetőségek figyelembevételével olyan játszótereket hozzunk létre közterületeken, gyermekintézményekben és magánkertekben egyaránt, melyek a biztonságos használat és a kiemelt eszközminőség mellett maximálisan megfelelnek a gyermekek játékigényének, aktivitásának, fantáziájának és kreativitásának, valamint a környezetvédelmi szempontoknak - hosszútávon is.

Jelenleg a Kompan 3 cégének termékeit forgalmazzuk kizárólagos joggal Magyarországon:

  • A színes, hagyományos, valamint modern játszótéri berendezéseket és sportpályákat gyártó dán KOMPAN A/S;
  • A térhálókat és kötélpiramisokat gyártó német COROCORD cég;
  • A gördeszka- és görkorcsolyaelemeket gyártó belga RHINO SKATEPARK SYSTEMS.

Megrendelőink számára teljes körű szolgáltatást nyújtunk a szaktanácsadás, területfelmérés, tervezés, 2D és 3D látványtervek, környezetbe illesztett kihelyezés, valamint karbantartás terén. A legjobb minőségű anyagok, formatervezés és sokéves tapasztalat biztosítja berendezéseink tartósságát, melyekre egyedülállóan hosszú, 5, illetve 10 év garanciaidőt adunk.

Termékeink változatos formavilága és megbízhatóan magas minősége tette lehetővé, hogy játszóeszközeink, játszótereink ma már az ország teljes területén megtalálhatóak. Elmondhatjuk, hogy ügyfeleink elégedettsége és cégünkbe vetett bizalma megalapozott, s ennek köszönhetően hosszú távú üzleti kapcsolatot tudunk kialakítani.

KOMPAN GALAXY termékek

Galaxy - Adara II játszótéri berendezés

Galaxy - Adara II játszótéri berendezés

A KOMPAN GALAXY berendezéseknél alkalmazott anyagok

Oszlopok és csövek: tüzihorganyzott acél, TPE gumi oszlopzáró kupakokkal és keménygumi (PP) csatlakozógömbökkel; Játszóelemek: gumibevonatú (TPE) polietilén, porszórt poliuretán bevonatú acélkerettel; Kötelek és hálók: acélerősítésű poliamid; Állófelületek: igen magas kopásállóságú, HDPE panelok, csúszásmentes felületi kiképzéssel; Műanyag kiegészítők: UV stabilizált, környezetbarát műanyagok; Zárt, önbeálló csapágyak; Mászófalak és egyéb műanyag elemek: magas kopásállóságú, vandálbiztos HDPE panelok.

A GALAXY termékeken is látszik, hogy a KOMPAN „halad a korral”: már nem csak a megszokott kék színben rendelhetőek, hanem a fiatalok által is kedvelt, divatos zöld és szürke (lime&grey) változatban is. A közkedvelt SUPERNOVA az új „lime&grey” stíluson kívül kapható egy limitált variációban is. Ezekkel az egyedi színekkel egy új designt, látványt teremtettek a játékoknak.

 KOMPAN - SUPERNOVA

SUPERNOVA

Mesék Hans Christian Andersentől

Olvass, Hallgass, és Játszva tanulj

2014-ben megérkeznek a KOMPAN 21. századi játszóvárai, melynek témái a gyerekek és felnőttek által is jól ismert, és kedvelt Andersen mesék, köztük a Kis Hableány, A Tűzszerszám és A Rút kiskacsa. Ezek a játszóvárak rengeteg kiegészítővel teszik varázslatossá a gyerekek játékélményét, melyek megfelelő fizikai kihívásokat nyújtanak az 1-8 éves korosztály számára.

A KOMPAN Hans Christian Andersen Mese koncepció egy forradalmi újítást jelent a 21. században.

 KOMPAN - Mesekoncepció

A kis hableány; A rút kiskacsa

 KOMPAN Mesekoncepció

A tűzszerszám

Miért is 21. századi játszótér? Az elbűvölő téma egyúttal virtuális játékélményt is nyújt, ehhez csak annyit kell tennünk, hogy magunkkal visszük okos telefonunkat, vagy táblagépünket a játszótérre, melyre letölthetünk egy alkalmazást. Ennek segítségével a készülék felismeri a játszóeszközön lévő QR kód alapján, hogy melyik meséről van szó.

Használatával a gyerekek kedvük szerint választhatnak a meseolvasás, a hangos felolvasás, és a digitális játékok közül, ezen alkalmazásokkal akár a helyszínen, otthon, vagy akár az iskolában is megismerkedhetnek a mesével. 16 különböző nyelven hallgathatjuk, olvashatjuk a történeteket, így erős nyelvi alapot is adhatnak a gyermekek számára. Ez az egyedi fejlesztés a híres Dán pedagógiai intézet közreműködésével jött létre.

Ily módon a gyerekek és a felnőttek egyaránt megoszthatják a játék, a tanulás és a kulturális élményeket.

< >
KOMPAN Képviselet
http://www.kompankepviselet.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?