Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

MEVACO perforált és expandált lemezek

Épületfelújítás 2014. 03. 05.
Nürnberg Sonnenesplanade (expandált lemez 115x48x18 utólag tűzihorganyzott acél)
Nürnberg Sonnenesplanade (expandált lemez 115x48x18 utólag tűzihorganyzott acél)

A siker kulcsa: Ötlet és technológiai megvalósíthatóság összhangja

A MEVACO Európa egyik vezető expandált- és perforált lemez gyártója, termékkínálatát színesítik a hullám- és ponthegesztett rácsok, illetve a feldolgozást segítő profilok és sarokelemek.

A MEVACO termékei mind standard (1000x2000 mm, 1250x2500 mm, 1500x3000 mm), mind egyedi méretben már 1 db-tól is rendelhetők nemcsak telefonon, de a nap 24 órájában online (www.mevaco.hu) is. 

Onlineshopunk termékkeresője segít, hogy már a tervezési fázisban gyorsan és egyszerűen ki tudja választani, össze tudja hasonlítani az Önnek tetsző termékeket és ezekhez akár árat is nézzen. A termékek mellett található .pdf ábrák 1:1 arányban mutatják a terméket, expandált lemezek esetében több irányból is, a különböző optikai hatások érzékeltetése érdekében. Ahhoz, hogy a termékeink közötti gyors tájékozódást segítsük, az alábbiakban röviden összefoglaljuk a MEVACO saját gyártású termékeinek, a perforált és az expandált lemezeknek főbb jellemzőit.

A perforált lemezek egymástól azonos távolságra elhelyezkedő, azonos méretű és formájú lyukakkal rendelkező fémlemezek. A lemezek lyukasztástól függően eltérően engedik át a fényt, a levegőt, a cseppfolyós és szilárd halmazállapotú anyagokat. A perforált lemezek ugyanúgy tovább feldolgozhatók, mint a telilemezek, hasonló stabilitásuk mellett azonban lényegesen könnyebbek.

A perforált lemezek kitűnően alkalmazhatók homlokzatokhoz, árnyékolókhoz, bútorelemekhez, rostákhoz/szűrőkhöz, vásár- és üzletkialakításokban, szellőzőrácsokhoz.

Lehetséges lyukformák: kör-(Rv), négyzet-(Qq), hatszög-(Hv), hossz-(Lv), valamint kreatív lyukasztások. Rendelkezésre álló alapanyagok: acél, horganyzott acél, nemesacél, alumínium, vörösréz és titáncink. A lemezek méretei 125 x 300 mm és maximum 1500 x 4000 mm között lehetnek. Gyártható formák: téglalap, paralelogramma, trapéz. Íves kontúrok nem lehetségesek. A lyukmező kezdések kialakítása lyukasztási képtől függően lehet nagy és kis kezdés, sarokban lyukkal vagy anélkül, kezdő és végszegély nélkül vagy körben szegélyek nélkül, míg a sarokkialakítás lehet 90°-os, kicsípés, levágás vagy lekerekítés.

Az acélból készült lemezek korrózióvédelme perforálás utáni tűzihorganyzással biztosítható. Amennyiben a tűzihorganyzás megelőzi a perforálási eljárást, a lyukak élei nem rendelkeznek megfelelő korrózióvédelemmel. Horganyzott termékeink nagy része előre horganyzott alapanyagból készül, ezek horganyzása és/vagy utólagos pórszórása javasolt. Alumíniumlemezek lyukasztásakor a lemez felületén megmaradhatnak a megmunkálás nyomai, ezért ajánlatos az alumíniumlemezek utólagos felületkezelése, vagy fóliás lemez lyukasztása.

Az expandált lemezek szabályos távolságokban vágott, majd húzott lemezek. A gyártás során a szemek kiemelkednek a síkból. Különlegességük a látószögtől függően eltérő, háromdimenziós optikai hatás. Lég- és fényáteresztő képességük ellenére az expandált lemezek nagyon stabilak. Kitűnően alkalmasak árnyékolásra, lépcső-, korlát- vagy kerítésbetétként, válaszfalként, hidak, stégek kialakításához, burkolatként vagy dekorációs elemként.

Lehetséges szemfomák: rombusz, hatszög. Rendelkezésre álló alapanyagok: acél, horganyzott acél, nemesacél, alumínium. A lemezméretek 300x300 mm és maximum 1500x3000 mm között lehetnek. Az expandált lemezek szemformától és -mérettől függően vághatók csomópontban, szimmetrikusan vagy tetszés szerint.

Mivel a lemezszélek nagyon élesek lehetnek, továbbfeldolgozáskor ajánlatos a kesztyű használata. Vágásra alkalmas a plazmavágó, a flex és a körfűrész, esetleg a dekopír fűrész és a lemezolló. Az expandált lemezek keretbe foglalásához a legnagyobb stabilitás érdekében a két szögacélba történő befoglalást ajánljuk. A legcélszerűbb egy nagyobb külső és egy kisebb belső keret használata, mely a befoglalás után optikai egységet alkot az expandált lemezzel. Az expandált lemezek utólagos tűzihorganyzása csak 20 x 10 mm-es szemmérettől javasolható. A porszórás a felületet „lágyabbá” teszi és csökkenti a sérülés veszélyét.

< >
MEVACO Kft.
http://www.mevaco.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?