Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

A Grabo Silver Knight padlóburkolat hatékonyságának bizonyítékai

A Grabo Silver Knight önfertőtlenítő padlóburkolat biztonságos és higiénikus környezetet teremt
A Grabo Silver Knight önfertőtlenítő padlóburkolat biztonságos és higiénikus környezetet teremt

A Graboplast Közép-Európa egyik legnagyobb padlóburkolat gyártó és értékesítő vállalata, amelyet több mint 100 éve alapítottak. A cég három telephelyén lakossági és közületi célú PVC padlókat, sport- és járműipari burkolatokat, valamint szalagparkettát gyárt, és ezeket a világ közel 70 országába exportálja. Versenyképességünk növelése érdekében kiemelt figyelmet fordítunk az innovációk ösztönzésére. A gyártástechnológiáink kizárólag saját eljárás-bázison alapulnak, mellyel széles termékskála kialakítására van lehetőség. Termékfejlesztéseink folyamatosan követik a piaci változásokat mind a lakossági, mind a kereskedelmi szektorban, így kiemelkedő teljesítményű termékeket tudunk létrehozni.

Grabo Silver Knight

A Grabo Silver Knight önfertőtlenítő padló a legfrissebb újításunk, amely a nanotechnológia segítségével egyedülálló tulajdonságot biztosít elsősorban az egészségügyi burkolatok terén. A Grabo Silver Knight  a termékbe épített nanoezüst és nano-titándioxid segítségével nemcsak megöli, hanem el is tünteti a baktériumokat a felületéről, biztonságosabb és higiénikusabb környezetet teremtve a közületi felhasználók számára.

Ennek az egyedülálló tulajdonságnak a bizonyítására kétféle vizsgálat történt. Először laboratóriumi körülmények között, ismert baktérium törzsekkel, Escherichia coli, Staphylococcus aureus (MRSA), Enterococcus faecalis (VRE), Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae (ESBL) végeztek vizsgálatot. A baktériumok meghatározott mennyiségét vitték fel 2,5x2,5 cm méretű hagyományos és Silver Knight padló darabokra, majd a mintákat UV fénnyel besugározták és meghatározott idő elteltével a padló darabkákat táptalaj felszínére helyezve vizsgálták, hogy a felvitt baktériumból mennyi maradt életben. Néhány óra elteltével a Silver Knight padló elpusztította a rávitt baktériumok több mint 99 %-át, míg a hagyományos padlón a baktériumok tovább éltek. (Vizsgálati módszerek és vizsgáló intézetek: ISO 846:1997, ISO 27447 standards, EMSL Analytical Inc./USA, Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet, Szegedi Tudományegyetem.)

A másik vizsgálat a padló működését hivatott bizonyítani a gyakorlatban. A Győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház belgyógyászati osztályán lefektetett Silver Knight padlót hasonlították össze egy kontroll kórteremben található hagyományos PVC padlóval. Mindkét kórterem azonos méretű, azonos ágyszámú és leterheltségű volt. A mintavételezések reggelente, takarítás előtt történtek. Polywipes, felületi mintavételezésre alkalmas mintavevő szivaccsal mintáztak párhuzamosan a két kórteremben, azonos helyeken. A mintavevővel lenyomati mintát vettek a padlóról, majd a szivacsot táptalajra helyezték. Fél óra elteltével a mikrobiológiai laboratóriumban eltávolították a mintavevőt a táptalajról és a táptalajlemezeket termosztátba helyezték. A baktériumok növekedéséhez szükséges inkubációs idő elteltével megszámolták a táptalajon kinőtt baktériumokat. Feljegyezték, ha a mintán kórokozó baktérium is látható volt.

A mintavétel során egy pillanatfelvétel készül, hiszen a mikroba terhelés a kórtermek padozatán pillanatról pillanatra változik. Ezért több alkalommal mintáztak és az eredményeket átlagolva hasonlították össze. Az adatok matematikai statisztikai elemzésre kerültek, és páros T próbával a két padlón talált baktériumszám között szignifikáns eltérést tapasztaltak. A vizsgálatok igazolták tehát a Silver Knight padló baktérium inaktiváló hatását, hiszen mind a kórokozók telepszámában, mind pedig az előforduló baktériumok fajtáiban a Grabo Silver Knight padlóburkolat jóval kedvezőbb képet mutatott a hagyományos padlóval szemben.

A Graboplast a termék piaci bevezetését 2011-ben kezdte meg, és a hazai piacon kívül külföldön is több országban választották az önfertőtlenítő padlót kórházi és egyéb egészségügyi intézetek burkolatának elkészítéséhez.

< >
Graboplast Zrt.
http://www.graboplast.com
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolatok
Műanyag, PVC padlóburkolat

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?