Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Folyamatos innováció a Galeco ereszrendszereknél

Tető, homlokzat 2013. 11. 11.
Az STP organikus bevonattal ellátott  Galeco LuxOcynk ereszcsatorna tartósan megőrzi exkluzív ezüstös színét
Az STP organikus bevonattal ellátott Galeco LuxOcynk ereszcsatorna tartósan megőrzi exkluzív ezüstös színét

Anyacégünk, a Krakkóban működő Galeco Sp. z o.o. 1996-ban történt megalakulásától következetesen folytatja azt az üzletfilozófiát, amely alapvető értéknek tartja a kiváló alapanyagokból, a legkorszerűbb műszaki színvonalon gyártott produktumok előállítását, és ereszrendszereinek folyamatos innovációját. A Galeco Hungária Kft. is ezt a - Lengyelországban megbecsült és jelentős üzleti sikerekkel jutalmazott - piaci magatartást követi.

A Galeco krakkói üzemében kétféle alapanyagból gyártja ereszrendszereit:

  1. PVC rendszer: szintetikus alapanyagok PVC, illetve PMMA.
  2. STAL rendszer: horganyzott, többrétegű organikus bevonattal ellátott acéllemez.

A két ereszrendszer fizikai és kémiai tulajdonságaiban egyaránt markánsan különbözik, van azonban egy olyan közös jellemzőjük, amelyben tökéletesen megegyeznek, de amely meg is különbözteti őket a többi konkurens esőcsatornától. Ez a különbözőség egyben a Galeco büszkesége is: a cég által szabadalmaztatott speciális, befelé peremezett ereszprofil, amely döntő szerepet játszik a professzionális csapadékvíz elvezetésben, különösen a lökésszerű intenzív esőzésnél. Az eresz külső pereme hatásosan akadályozza meg a lezúduló esővíz átbukását az eresz peremén, visszaterelve a vizet az eresz sodorvonala irányába. Ereszprofilunk a kontinentális típusú ereszek családjába tartozik, amelyek mélyebbek, mint az un. skandináv típusú ereszek. A mélyebb profil jobban megfelel a kontinentális klíma csapadék intenzitásának, mint a sekélyebb profilú ereszek, amelyek a nálunk gyakori heves záporok biztonságos elvezetésére kevésbé alkalmasak.

A különleges, bonyolult tetőszerkezetek tervezőinek bizonyára örömükre szolgált a Galeco korábbi, egyedülálló újdonsága, a nyílásszögében 90°-165°-ig tetszőlegesen változtatható külső szeglet. Az állandó fejlesztésnek köszönhetően a termékválaszték folyamatosan bővül:

I. A Galeco LuxOcynk ereszcsatorna-rendszer

A LuxOcynk ereszcsatorna-rendszer gyártásánál a STAL ereszrendszer előállításánál már jól bevált technológiai megoldásokat alkalmaztuk. A rendszer alapanyaga 0,6 mm vastag, kiváló minőségű, 275 g/m² horganyréteggel ellátott acéllemez, amely organikus  bevonattal (STP lakk) rendelkezik. Ez a szilárd védőréteg megakadályozza a patina foltok kialakulását, továbbá megnöveli a korrózióállóságot, és hosszú évekre biztosítja az eresz esztétikus megjelenését. Az új rendszert 150-es méretben, 100 mm átmérőjű lefolyóval gyártjuk. Az ereszcsatorna 3, illetve 4 m-es,  a lefolyócső 3 m hosszú. Az eresz elemeinek formavilága megegyezik a STAL rendszerével.

A LuxOcynk ereszrendszer  tartósan megőrzi exkluzív ezüstös színét. Az STP bevonatnak köszönhetően ugyanis nem képződnek rajta „virágok”, amelyek a bevonattal nem védett horganyzott ereszeken minden esetben megjelennek.

A Galeco LuxOcynk az ár – érték arány szempontjából is kiváló választás!

II. A STAL 150-es ereszcsatorna  négy méteres hosszúságban is kapható

Tervezők és építtetők egyaránt évek óta igénylik, hogy a STAL ereszek hosszabb méretben is kaphatók legyenek. Nyolc színben (a 6020 sötétzöld kivételével) a 150-es ereszek 3 és 4 m-es hosszban egyaránt rendelhetők. Az ereszhosszak megfelelő kiválasztásával az egyes ereszszakaszoknál keletkező hulladék és az összekötő idomok száma egyaránt jelentősen csökkenthető.

III.  A STAL 150-es rendszerhez 100 mm-es lefolyó is választható

Továbbra is meg vagyunk győződve arról, hogy a családi házak csapadékvíz elvezetése – néhány kivételtől eltekintve – elegendő számú kifolyó nyílás biztosítása mellett a 87 mm-es lefolyórendszer alkalmazásával is biztonságosan és gazdaságosan (!) megoldható. Ennek ellenére a hazai kivitelezői szokásokat és igényeket elfogadva a 150-es ereszrendszerhez (a 6020 sötétzöld kivételével) alternatívaként 100 mm-es lefolyót is forgalmazunk. A lefolyócsöveket viszont változatlanul csak 3 m-es hosszban gyártjuk.

A Galeco Sp. z o.o. 2013. júniusában új ereszrendszer gyártását és forgalmazását kezdte meg, amelyet elsősorban a minimál házak vízelvezetésére fejlesztettek ki. A vízszintes ereszt négyszögprofilú LuxOcynk anyagból gyártják, amelyhez szintén négyszögű (70 x 80 mm-es) világosszürke színű PVC lefolyórendszer tartozik. Új rendszerünk rejtett és külső szereléssel egyaránt felhelyezhető. A piacon egyedülálló és igen esztétikus megoldás, hogy a csatornatartókra egyszerűen bepattintható - a STAL rendszer teljes színválasztékában gyártott - homloklemezzel a vízszintes ereszcsatorna letakarható.

Keresztessy Péter szakmai referens

< >
GALECO Hungária Kft.
http://www.galeco.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?