Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Meghibásodott vízszigetelések javítása GRACE anyagcsalád használatával

Épületfelújítás 2011. 10. 27.
Skandináv példa: víz- és párazáróság biztosítása átszegelhető Bituthene öntapadó lemezzel építés közben, majd a fémlemez szigetelés alatt
Skandináv példa: víz- és párazáróság biztosítása átszegelhető Bituthene öntapadó lemezzel építés közben, majd a fémlemez szigetelés alatt

Kiváló vízszigetelő anyagok – újabb felhasználási területek

Közel 40 éve hazánkban is sikerrel alkalmazzák a Grace cég különleges vízszigetelő anyagait:

Preprufe 300R / 160R

A vízszigetelő lemezen közvetlenül szerelendő a betonacél, a vasszerelés elkészültével a szerkezet azonnal betonozható. A vízszigetelés erős adhéziós kötést létesít a betonszerkezettel, így az altalaj mozgása, kisebb sérülések a szigetelést nem tudják érdemben károsítani, illetve a vízvándorlás kizárt.

Bituthene

Nedves, friss beton felületre is felhelyezhető, 70 m vízoszlopnyomásnak, agresszív talajvíznek valamint gázoknak ellenálló, öntapadó vízszigetelő lemezek.

Servidek – Servipak

A nedves felületre, friss betonra is felhordható, rendkívüli repedésáthidaló képességű anyag néhány órán belül terhelhető, védelmét a Grace különböző vastagságú védőtáblái biztosítják.

Servidek

Társasház 200 m²-es tetőteraszának belső vízelvezetése a feltárás után. A terasz alatt fekvő nappali folyamatosan beázott. A csatorna kijavítása és Servidekkel történt kiöntés után a burkolatot helyreállították. A javítás száraz belső teret eredményezett.

Az utóbbi időben alkalmazásuk előtérbe került a meghibásodott szigetelések javításánál is. Ez az anyagok egyszerű és biztonságos használatának köszönhető. Beépítésük gépeket, áramot vagy gázt nem igényel, így néhány esetben sikeresen alkalmazták házilagos kivitelezésben is. A forgalmazó minden szükséges információt, szakmai segítséget biztosít mind a szakkivitelezőknek, mind a „csináld magad” mestereknek.

Terasz javítása Servidek vízszigetelő anyaggal 

Családi ház beázó, körben penészedő terasza - Servidek + Grace védőlemez elhelyezése és a burkolás után a födém  porszáraz lett.

Terasz és pinceszellőző javítása 

1.kép: A családi ház teraszai a burkolat és a mellvédfal csatlakozásánál rendszeresen beáztak. A sarokfuga kitisztítása után Grace Vertiseal kikenéssel szüntettük meg a hibát. Esztétikai okból a szürke Vertiseal kikeményedés előtt a burkolathoz hasonló színű porfesték szórást kapott. 2. kép: A pince a szellőző mellett beázott. Servidek kiöntéssel a hibát megszüntettük.

 Tetőfelújítás Bituthene öntapadó lemezzel

Egy érdekes, szabálytalan formájú tetőfelépítmény felújítása Bituthene öntapadó lemezzel. A Grace anyagok nagy része átszegelhető, mivel „öngyógyuló” tulajdonsággal rendelkeznek.

A képeken szereplő alkalmazások csak kiragadott példák a GRACE vízszigetelőanyag-család sokoldalú felhasználására. A teljes termékválaszték honlapunkon megtalálható. A kizárólagos forgalmazó teljes körű szaktanácsadással áll rendelkezésükre.

< >
ISOPROF Szigetelésforgalmazó Kft.
http://www.isoprof.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Szigetelések
Vízszigetelés
Speciális vízszigetelés

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?