Utolsó frissítés: 2022-01-17

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Meghibásodott vízszigetelések javítása GRACE anyagcsalád használatával

Épületfelújítás 2011. 10. 27.
Skandináv példa: víz- és párazáróság biztosítása átszegelhető Bituthene öntapadó lemezzel építés közben, majd a fémlemez szigetelés alatt
Skandináv példa: víz- és párazáróság biztosítása átszegelhető Bituthene öntapadó lemezzel építés közben, majd a fémlemez szigetelés alatt

Kiváló vízszigetelő anyagok – újabb felhasználási területek

Közel 40 éve hazánkban is sikerrel alkalmazzák a Grace cég különleges vízszigetelő anyagait:

Preprufe 300R / 160R

A vízszigetelő lemezen közvetlenül szerelendő a betonacél, a vasszerelés elkészültével a szerkezet azonnal betonozható. A vízszigetelés erős adhéziós kötést létesít a betonszerkezettel, így az altalaj mozgása, kisebb sérülések a szigetelést nem tudják érdemben károsítani, illetve a vízvándorlás kizárt.

Bituthene

Nedves, friss beton felületre is felhelyezhető, 70 m vízoszlopnyomásnak, agresszív talajvíznek valamint gázoknak ellenálló, öntapadó vízszigetelő lemezek.

Servidek – Servipak

A nedves felületre, friss betonra is felhordható, rendkívüli repedésáthidaló képességű anyag néhány órán belül terhelhető, védelmét a Grace különböző vastagságú védőtáblái biztosítják.

Servidek

Társasház 200 m²-es tetőteraszának belső vízelvezetése a feltárás után. A terasz alatt fekvő nappali folyamatosan beázott. A csatorna kijavítása és Servidekkel történt kiöntés után a burkolatot helyreállították. A javítás száraz belső teret eredményezett.

Az utóbbi időben alkalmazásuk előtérbe került a meghibásodott szigetelések javításánál is. Ez az anyagok egyszerű és biztonságos használatának köszönhető. Beépítésük gépeket, áramot vagy gázt nem igényel, így néhány esetben sikeresen alkalmazták házilagos kivitelezésben is. A forgalmazó minden szükséges információt, szakmai segítséget biztosít mind a szakkivitelezőknek, mind a „csináld magad” mestereknek.

Terasz javítása Servidek vízszigetelő anyaggal 

Családi ház beázó, körben penészedő terasza - Servidek + Grace védőlemez elhelyezése és a burkolás után a födém  porszáraz lett.

Terasz és pinceszellőző javítása 

1.kép: A családi ház teraszai a burkolat és a mellvédfal csatlakozásánál rendszeresen beáztak. A sarokfuga kitisztítása után Grace Vertiseal kikenéssel szüntettük meg a hibát. Esztétikai okból a szürke Vertiseal kikeményedés előtt a burkolathoz hasonló színű porfesték szórást kapott. 2. kép: A pince a szellőző mellett beázott. Servidek kiöntéssel a hibát megszüntettük.

 Tetőfelújítás Bituthene öntapadó lemezzel

Egy érdekes, szabálytalan formájú tetőfelépítmény felújítása Bituthene öntapadó lemezzel. A Grace anyagok nagy része átszegelhető, mivel „öngyógyuló” tulajdonsággal rendelkeznek.

A képeken szereplő alkalmazások csak kiragadott példák a GRACE vízszigetelőanyag-család sokoldalú felhasználására. A teljes termékválaszték honlapunkon megtalálható. A kizárólagos forgalmazó teljes körű szaktanácsadással áll rendelkezésükre.

< >
ISOPROF Szigetelésforgalmazó Kft.
http://www.isoprof.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Szigetelések
Vízszigetelés
Speciális vízszigetelés

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Mire kell figyelni a tetőtér hőszigetelése során?

Hőszigetelés 2021. 10. 12.

A tetőtér hőszigetelésével rengeteg hőenergiát tarthatunk bent a hideg időben és a nyári hőség idején is élhetőbbé tehetjük a padlásteret, tetőteret. Spórolhatunk a fűtésköltségen és a klímára kiadott rezsiköltségen. Van azonban néhány szempont, amire figyelni kell a hőszigetelés tervezése, kivitelezése során. Többek között el kell dönteni azt is, hogy hagyományos szigetelőanyaggal vagy fújható szigetelőanyaggal dolgozunk

Mennyire éri meg napelemes rendszerbe fektetni Magyarországon?

Megéri-e napelemes rendszert tervezni egy családi házra, vagy ez inkább a nagyobb épületek, irodák, raktárak számára térül meg? Cikkünkben utánajártunk, mennyi idő alatt hozza be az árát – lakossági felhasználás esetén

Szakkönyv

Érezd magad otthon - Lakberendezés A-tól Z-ig

Lakberendezés 2021. 11. 24.
Hogyan hozzak létre egy otthont, amely az ízlésemnek, a rendelkezésemre álló térnek és az életformámnak egyaránt megfelel? Mi mutat jól és miért? Hogyan rendezzek be egy lakást, hogy abban valóban otthon érezzem magam? Napjaink egyik legnevesebb svéd lakberendezője, Frida Ramstedt világos stílusban, gyakorlati példákkal illusztrálva vezet be bennünket az otthonteremtés alapvető szabályaiba

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?