Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

VMZINC Pigmento - Környezetvédelem és környezetbe illeszkedés

Tető, homlokzat 2011. 03. 02.
VMZINC Pigmento
VMZINC Pigmento

 

VMZINC logo 

A VMZINC Pigmento az előpatinázott  VMZINC Quartz alaprétegéből származik, amelyhez ásványi pigmenteket adnak a gyártás során. Egy előpatinázott horganyról van szó, melynek felületi megjelenése nagyon hasonlít ahhoz a természetes patinához, ami a levegő hatására néhány hónap elteltével jelentkezik a horganyon. Ez egy foszfátozással történő kémiai kezelés eredménye, azaz a fém felszíni rétegének tartós kémiai átalakulása. Téglavörös, zuzmó zöld és hamu kék színekben létezik, melyek nagyon jól harmonizálnak más természetes építőanyagokkal.

Pigmento termékcsalád

  • Árnyalatok: Pigmento piros / zöld / kék
  • Vastagságok:  tetőfedésnél 0,7mm / homlokzatburkolásnál 0,8mm - 1mm
  • Szélességek: 500 / 650 / 1000 mm
  • Standard termékek: lemezek, szalagok, tartozékok

Pigmento és a környezet

Csakúgy, mint a VMZINC termékcsalád egésze, a Pigmento termékcsalád is környezetbarát. Nem tartalmaz semmi olyan összetevőt, ami víz vagy tűz hatására felszabadulhat, és 100%-ban újrahasznosítható.

Az építőiparban felhasznált horgany 90%-át újrahasznosítják. Előállításához kevesebb energia szükséges, mint bármely más fémhez. Az energiamérleg még kedvezőbb az újrahasznosított horgany esetén. Ez a kiváló eredmény bizonyítja a VMZINC hozzájárulását a fenntartható fejlődéshez.

A fémlemezfedéseknél és homlokzatburkolásoknál megszokott módon alkalmazható. Tökéletesen harmonizál a többi építőanyag színével (cserép, tégla).

A VMZINC sokszínűsége megfelel a szakmai elvárásoknak, mind a tervezés, mind a kivitelezés során. Termékeink színes skálája, lehetővé teszi mindenki számára, hogy egyedit alkosson, mely megkülönbözteti a többitől, nyomot hagyva a múltban, a felhasználó környezetben. A kellemes, természetes Pigmento színek jól illenek a környezetbe,  tökéletes összhangot teremtve kő, fa, üveg és horgany között.

Természetesen, csakúgy, mint a többi VMZINC horganytermék, a Pigmento anyag sem igényel karbantartást.

Anyagaink védelméről a szállítás és a kivitelezés ideje alatt is gondoskodunk.  A lemezeket és szalagokat teljes hosszúságban műanyag fólia védi, amit a szerelés végeztével el kell távolítani, ezzel biztosítva az optimális esztétikai eredményt.

Azonban fontos a szakszerű kivitelezés, hogy termékeink valóban egy emberöltőre szóló szolgálatot tegyenek. Ezért is szervezzük minden évben az Umicore Kft.-nél tanfolyamainkat, mely a VMZINC termékek beépítésével kapcsolatos alkalmazástechnikai előírások, gyakorlati tudnivalók, valamint a horgany felhasználását megkönnyítő szakmai fogások bemutatására törekszik.

Szállítás, tárolás, felületi megjelenés

A VMZINC anyagokat száraz körülmények között állandó hőmérsékleten kell szállítani és tárolni a fehér rozsda képződésének megakadályozása miatt. A patina réteggel ellentétben a fehér rozsda nem ad védelmet, az anyag átlukadhat. Letakarhatatlan foltokat hagy a tetőn és homlokzaton. Ezért nem javasoljuk olyan elemek beépítését, amelyeket megtámadott a fehér rozsda. 

Az egységes felületi megjelenés érdekében egy új projektnél javasoljuk az egyszerre való anyagrendelést, mivel az egyes gyártási egységek színárnyalata kicsit eltérő lehet.

Felhasználási terület

  • valamennyi épülettípus esetén
  • állókorcos fedéssel 5 fok feletti hajlásszög felett bármilyen formájú felület fedhető/burkolható
  • valamennyi homlokzatburkolásnál alkalmazható: állókorcos, lécbetétes, csúszó paneles, kazettás.

VMZINC horganyfedés és homlokzatburkolás »

< >
UMICORE Building Products Hungary Kft. - VMZINC
http://www.vmzinc.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?