Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PERFEKT hőszigetelt redőnytokok

Árnyékolástechnika 2011. 03. 01.
Lehr Perfekt falazatba építhető, hőszigetelt redőnytok rendszerek - Atenád Kft.
Lehr Perfekt falazatba építhető, hőszigetelt redőnytok rendszerek - Atenád Kft.

Az építkezés közben beépített redőnytok lényegesen esztétikusabb, energiatakarékosabb, egyben olcsóbb megoldást jelent, mint az utólag felszerelt. Ezért már a tervezéskor célszerű előre biztosítani a redőny beépítésének a lehetőségét - még abban az esetben is, ha maga a redőnypalást csak a későbbiekben kerül be a redőnytokba.

Az Atenád Árnyékolástechnikai Kft. által képviselt német PERFEKT redőnytok rendszer költségkímélő, könnyen szerelhető, magas műszaki tartalommal rendelkezik:

  • A nyílászáró feletti teljes falvastagságot kitölti, így szükségtelenné válik az áthidaló elemek beépítése
  • A tokok 24, 30, 36 cm vastagsági, és 25, 29 cm magassági méretben állnak rendelkezésre, de vastagsági méretük további hőszigetelő anyag beépítésével növelhető, alkalmazkodva az adott falszerkezethez
  • kiváló hő- és hangszigetelés, maximális energiamegtakarítás jellemzi, akár passzívházba is beépíthető. A toktest és a tokvég keményhab anyagának köszönhetően a jó stabilitás és az alacsony ár mellett hőhídmentes csomópont jön létre, amely megfelel a német EnEv szigorú előírásainak is: UWB=0,05 W/(m²K). 

További előny a tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílása:

  • a nyílászárók statikailag megfelelően rögzíthetők a redőnytokhoz 
  • a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a nyílászárók beépítésekor
  • a tok belső oldalai elvakolhatók, a szerkezet belülről teljesen zárt, ezáltal maximális hőszigetelés valósul meg
  • a szerelőfedél akkor is felszerelhető, ha nem kerül szerkezet a redőnytokba, de ráér a készre szereléskor is, mivel a nyílások az épület homlokzatán nem okoznak esztétikai problémát.

Fontos azonban, hogy a különböző épülettípusokhoz a megfelelő termékcsaládot válasszuk, mivel az épület szerkezetének nem megfelelő redőnyrendszer alkalmazása jelentős többletmunkát és elégtelen beépítési stabilitást eredményezhet!

PERFEKT ST 200 RG – áthidaló helyére építhető redőnytok rendszer

Klasszikus - tégla - építési mód áthidalót helyettesíthető építőeleme. Ott célszerű alkalmazni, ahol a födém betonozása a falazat elkészülte után történik. A redőnytokot a falazás során kell elhelyezni, 12-12 cm felfekvéssel, fölötte 20-22 cm betonréteg hozható létre. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a födém vagy a koszorú betonozása során alá kell támasztani. Megfelelő rögzítését a felfekvéseknél habarcságy, a tok tetejében kialakított nútokban a befolyó beton biztosítja.

PERFEKT AE 200 RG – nyílászáróra szerelt redőnytok rendszer

Kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez fejlesztették ki, de kiválóan alkalmazható régi nyílászárók cseréjénél és új építéseknél is. Nagy előnye az egyszerű falazati kialakítás: a födémig vagy a koszorúig ki kell alakítani a nyílászáró helyének megfelelő nyílást, majd a redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre, ily módon felfekvést nem igényel. A nyílászárókat a megfelelő működtetés érdekében oldalanként toktoldóval kell ellátni.

A motorizálás lehetősége mindkét redőnyrendszernél maximális kényelmet nyújt, egyben  biztonságtechnikai előnyökkel is jár. Megoldható az árnyékolók napszakonkénti optimális mozgatása, illetve alkalmazhatók SMI rendszerű motorok is, melyek az épületautomatizálási rendszerek szerves részét képezik. A hőszigetelt elektromos kötődoboz beépítése az utólagos  motorizálást is megkönnyíti.

A PERFEKT redőnytok belső kialakítása megakadályozza, hogy a teljesen leengedett redőnypalástot kívülről fel lehessen tolni, ami biztonsági szempontból előnyös.

< >
Atenád Árnyékolástechnikai Kft.
http://www.atenad.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?