Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

TRESPA – Szabad homlokzatformálás

Homlokzat 2010. 06. 23.
Trespa lemezekkel burkolt épület
Trespa lemezekkel burkolt épület

A Trespa lemezek alkalmazása szabad kezet ad az épület tetszés szerinti felöltöztetésére.

A kiválasztott burkolatnak több szerepe is van, védőburokként védenie kell az épületet a külső hatásoktól és egyben ki is kell emelnie környezete szürkeségéből, fel kell öltöztetnie a létesítményt egyedi, használatának megfelelő ruhába.

A Trespa homlokzatburkolatokkal nem kell kompromisszumot kötni a látvány és a használhatóság között. Rengeteg szín, minta és felület, számos fugaképzési lehetőség és táblaméret közül választhatunk, így a homlokzati megjelenés lehetőségeinek csak a képzelet szab határt. Az építész céljaitól függően üveggel, kővel, fémmel és fával társítva is tud összhangot teremteni, vagy ellentétet szítani a homlokzaton. A Trespa lemezek könnyen megmunkálhatók, ugyanúgy kell eljárnunk, mintha keményfával dolgoznánk. Így az anyagból, akár a fából, bármi könnyedén kialakítható.

Lehet az extravagáns vagy elegáns, a Trespával burkolt épületekbe az emberek szívesen térnek be, még ha munkáról is van szó. A vonzó megjelenésen túl a Trespa burkolatok azonban rendelkeznek még sok más jó tulajdonsággal is, melyek a praktikumot szolgálják. Először is a hosszú élettartam említendő. A helyes anyagkiválasztás meghatározó jelentőségű az épület élettartama szempontjából: A Trespa HPL homlokzatburkolatot nem kell felújítani, mint a vakolt homlokzatokat, nem kell cserélni, mint a kerámiát. Beépítési költsége hosszú használati ideje alatt többszörösen megtérül. Fenntartása, karbantartása költséghatékonyságát tovább növeli, hogy könnyedén tisztítható. Felületén nem tapad meg semmilyen szennyeződés, mivel a felületszerkezete teljesen zárt és pórusmentes. Ennek köszönhetően a Trespá-val burkolt homlokzat az időjárás viszontagságaival és fizikai-kémiai behatásokkal szemben teljesen ellenálló, felületén sem a baktériumok, sem a kórokozók nem telepednek meg, és még a graffiti is eltávolítható róla!

A Trespa burkolatú homlokzatoknak nagy előnye, hogy a hőszigetelés és a burkolat között légrés található. Az itt kialakuló légmozgás a párát és a bejutó nedvességet „kisepri”, meleg nyári hónapokban pedig ez a kiszellőztetett réteg csökkenti az épület hőterhelését. Mivel a burkolat időjárás-állósága kiváló, nem penészedik, nem fenyegeti dohosság, vagy mohásodás, mint egyes vakolatoknál.

A high-tech technológiával készülő Trespa lemez nagyformátumú, hőre keményedő gyanta kötőanyagú homogén szerkezetű, melyet magas hőmérsékleten nagy nyomással összepréselve gyártanak. A felület UV stabilitásáról az EBC (Electronic Beam Curing – világszabadalommal védett) technológia gondoskodik, a gyártó pedig 10 év színgaranciával szállítja termékeit. A felhasznált alapanyagok környezetbarátok, hiszen a lemezek 70%-a haszonfaültetvényről származó puhafarost, a kötőanyagként használt gyanta összetételében pedig nagyon hasonlít a fában található ligninhez. A lemezek bontás után fűtő- vagy alapanyagként újrahasznosíthatók.

A Trespa homlokzatburkolatok hosszútávon többszörösen megtérülő, költséghatékony, környezetbarát, a modern építészet igényeinek megfelelő megoldást nyújtanak minden épületen.

R.W.Bautech Hungary Kft.

< >

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?