Utolsó frissítés: 2019-10-17

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PREFA alumínium kiselemes fedések

Tető, homlokzat 2013. 11. 20.
PREFA alumínium rombuszfedés
PREFA alumínium rombuszfedés

Tartós, könnyű fedés épületfelújításokhoz is

Rozsdás szegélyek, ereszcsatornák és lefolyócsövek - ami a régi épületeken gyakori jelenség, nem kell, hogy megismétlődjön. Sem ma, sem 100 év múlva. Ezt bizonyítja a római San Gioacchino templom teteje, az Eros szobor a londoni Picadilly Circus-on és a 170 méter magas Washington Memorial csúcsa, melyek mindegyike 100 évnél régebben, alumíniumból készült, és melyeken mind a mai napig nem jelentkeztek a rozsdásodás jelei. Hogyan lehetséges ez? Az alumínium az évek során védőréteget képez, amely sérülés esetén magától újra bezáródik. Ezáltal teljesen időjárásálló és garantáltan rozsdaálló.

A PREFA, a vezető osztrák alumíniumtető specialista, 60 éves tapasztalatával egyedülálló tudást halmozott fel az alumíniumtetők terén. A tetőknél és a homlokzatoknál használt alumínium a speciális ötvözésnek köszönhetően jól alakítható, tisztán és szakszerűen megmunkálható - akár alacsony (0°C alatti) külső hőmérsékleten is. Különlegesen könnyű súlya extrém ellenállóképességgel párosul, vihar-, rozsda- és törésálló. Esztétikus, felülete színtartó.

A tetőkre és homlokzatokra kifejlesztett széles PREFA termékválasztékból a kiselemes fedések rendkívül alacsony súlyuk (2,3-2,6 kg/m²) miatt nemcsak az új tetők fedéséhez, hanem a felújításokhoz is kiválóak, alkalmazásukkal sérülésmentes régebbi fedélszékek is „könnyedén” újra fedhetők. Alapanyaguk egységesen 0,7 mm vastag bevonatos alumínium, kétrétegű beégetett lakkozással vagy porszórt bevonattal. A 8 standard szín és a széles választékú tartozékprogram igényes megjelenésű, harmonikus, rendkívül hosszú élettartamú tetők készítését teszi lehetővé.

PREFA Classic elem

Tetőre, homlokzatra és napelemmel

Az innováció találkozik a hagyománnyal: A PREFA által újonnan fejlesztett, minimális karbantartási igényű alumíniumlemezek matt, elegáns struktúrájukkal különösen exkluzív kisugárzást biztosítanak a pikkelyfedésű homlokzatnak és tetőnek.

PREFA Classic elem

A szabadalmaztatott korcolásos és rögzítési rendszer rendkívüli módon időjárásállóvá teszi a PREFA Classic elemekkel fedett tetőt és homlokzatot.

 • Elemméret: 600 x 420 mm fedett felület
 • Súly: 2,3 kg/m²
 • Tetőhajlásszög: 12°-tól felfelé
 • Beépítés: teljes deszkázatra (min. 1 coll vastag) vagy tetőlécezésre 50x30 mm

PREFA Zsindelyelem

Tetőre és homlokzatra

A kis formátumú, különösen könnyű PREFA Zsindely elemek rugalmasan alkalmazkodnak a tervezői elképzelésekhez, a minimális felületektől kezdve a nagyprojektekig. A fedés biztonságát a hossz- és keresztoldali korcok garantálják, ettől ezek a tetők rendkívül vihar- és időjárásállóvá válnak, a rejtett rögzítésnek köszönhetően pedig esztétikusak.

PREFA Zsindelyelem

A PREFA Zsindely elemek egyesítik magukban a hagyományos, jól bevált rombikus zsindelyformát a csúcstechnológiájú alumínium jövőbemutató tulajdonságaival. Ettől válnak a régebbi szerkezetű épületek tökéletes tetőfedő anyagává, de alkalmazásuk egyre jellemzőbb a modern stílusú épületek fedésére is.

 • Méret: 420 x 240 mm fedett felület
 • Súly: 2,3 kg/m²
 • Tetőhajlásszög: 25°-tól felfelé
 • Beépítés: 24 mm-es teljes deszkázatra

PREFA tetőfedő rombusz 

Tetőre és homlokzatra

Az innovatív Tetőfedő rombusz érdekes formájával tűnik ki a PREFA tetőelemek közül. A rendkívül robusztus, kis formátumú tetőfedő rombuszok a korcolásos technika és a speciális rögzítési rendszer következtében különösen vihar-és időjárásállóak, és extrém feltételek mellett is megállják a helyüket, ugyanakkor elegáns felületi struktúrájukkal optikailag is felhívják magukra a figyelmet.

PREFA Tetőfedő rombusz

A pikkelyfedésű tetőkön harmonikus fény- és árnyjáték figyelhető meg, ami az egyes tetőfedő rombuszok úgynevezett bordanyomása miatt jön létre. A tetőfedő rombuszok a falcolt fektetési technikával tökéletesen illeszkednek a komplett PREFA tetőrendszerbe.

 • Méret: 290 x 290 mm fedett felület
 • Súly: 2,6 kg/m²
 • Tetőhajlásszög: 22°-tól felfelé
 • Beépítés: 24 mm-es teljes deszkázatra

A PREFA tökéletesen összehangolt komplett tetőfedési programjának középpontjában a tartósság áll, amely a folyamatos kutatómunka és a legkeményebb gyakorlati tesztek eredménye. Ennek köszönhető a 40 év garancia a PREFA Classic-, Zsindely- és Tetőfedő rombusz alumínium alapanyagára törés, rozsdásodás és felfagyás ellen, természetes környezeti igénybevétel és épületbádogos által végzett szakszerű beépítés esetén.

< >
PREFA Hungária Kft.
http://www.prefa.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Belvárosi növényvilág

Növények 2019. 10. 17.

Zsebkönyv méretű növényhatározó: a belvárosban megtalálható növények kalauza

A könyv a belvárosi, mesterségesen kialakított környezetre természetes élőhelyként tekint. Az alapvetés hasonló, mint a város faunájával foglalkozó természetfilmeknél, de míg ott az állatokról, itt a növényekről van szó

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?