Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PREFA alumínium kiselemes fedések

Tető, homlokzat 2013. 11. 20.
PREFA alumínium rombuszfedés
PREFA alumínium rombuszfedés

Tartós, könnyű fedés épületfelújításokhoz is

Rozsdás szegélyek, ereszcsatornák és lefolyócsövek - ami a régi épületeken gyakori jelenség, nem kell, hogy megismétlődjön. Sem ma, sem 100 év múlva. Ezt bizonyítja a római San Gioacchino templom teteje, az Eros szobor a londoni Picadilly Circus-on és a 170 méter magas Washington Memorial csúcsa, melyek mindegyike 100 évnél régebben, alumíniumból készült, és melyeken mind a mai napig nem jelentkeztek a rozsdásodás jelei. Hogyan lehetséges ez? Az alumínium az évek során védőréteget képez, amely sérülés esetén magától újra bezáródik. Ezáltal teljesen időjárásálló és garantáltan rozsdaálló.

A PREFA, a vezető osztrák alumíniumtető specialista, 60 éves tapasztalatával egyedülálló tudást halmozott fel az alumíniumtetők terén. A tetőknél és a homlokzatoknál használt alumínium a speciális ötvözésnek köszönhetően jól alakítható, tisztán és szakszerűen megmunkálható - akár alacsony (0°C alatti) külső hőmérsékleten is. Különlegesen könnyű súlya extrém ellenállóképességgel párosul, vihar-, rozsda- és törésálló. Esztétikus, felülete színtartó.

A tetőkre és homlokzatokra kifejlesztett széles PREFA termékválasztékból a kiselemes fedések rendkívül alacsony súlyuk (2,3-2,6 kg/m²) miatt nemcsak az új tetők fedéséhez, hanem a felújításokhoz is kiválóak, alkalmazásukkal sérülésmentes régebbi fedélszékek is „könnyedén” újra fedhetők. Alapanyaguk egységesen 0,7 mm vastag bevonatos alumínium, kétrétegű beégetett lakkozással vagy porszórt bevonattal. A 8 standard szín és a széles választékú tartozékprogram igényes megjelenésű, harmonikus, rendkívül hosszú élettartamú tetők készítését teszi lehetővé.

PREFA Classic elem

Tetőre, homlokzatra és napelemmel

Az innováció találkozik a hagyománnyal: A PREFA által újonnan fejlesztett, minimális karbantartási igényű alumíniumlemezek matt, elegáns struktúrájukkal különösen exkluzív kisugárzást biztosítanak a pikkelyfedésű homlokzatnak és tetőnek.

PREFA Classic elem

A szabadalmaztatott korcolásos és rögzítési rendszer rendkívüli módon időjárásállóvá teszi a PREFA Classic elemekkel fedett tetőt és homlokzatot.

 • Elemméret: 600 x 420 mm fedett felület
 • Súly: 2,3 kg/m²
 • Tetőhajlásszög: 12°-tól felfelé
 • Beépítés: teljes deszkázatra (min. 1 coll vastag) vagy tetőlécezésre 50x30 mm

PREFA Zsindelyelem

Tetőre és homlokzatra

A kis formátumú, különösen könnyű PREFA Zsindely elemek rugalmasan alkalmazkodnak a tervezői elképzelésekhez, a minimális felületektől kezdve a nagyprojektekig. A fedés biztonságát a hossz- és keresztoldali korcok garantálják, ettől ezek a tetők rendkívül vihar- és időjárásállóvá válnak, a rejtett rögzítésnek köszönhetően pedig esztétikusak.

PREFA Zsindelyelem

A PREFA Zsindely elemek egyesítik magukban a hagyományos, jól bevált rombikus zsindelyformát a csúcstechnológiájú alumínium jövőbemutató tulajdonságaival. Ettől válnak a régebbi szerkezetű épületek tökéletes tetőfedő anyagává, de alkalmazásuk egyre jellemzőbb a modern stílusú épületek fedésére is.

 • Méret: 420 x 240 mm fedett felület
 • Súly: 2,3 kg/m²
 • Tetőhajlásszög: 25°-tól felfelé
 • Beépítés: 24 mm-es teljes deszkázatra

PREFA tetőfedő rombusz 

Tetőre és homlokzatra

Az innovatív Tetőfedő rombusz érdekes formájával tűnik ki a PREFA tetőelemek közül. A rendkívül robusztus, kis formátumú tetőfedő rombuszok a korcolásos technika és a speciális rögzítési rendszer következtében különösen vihar-és időjárásállóak, és extrém feltételek mellett is megállják a helyüket, ugyanakkor elegáns felületi struktúrájukkal optikailag is felhívják magukra a figyelmet.

PREFA Tetőfedő rombusz

A pikkelyfedésű tetőkön harmonikus fény- és árnyjáték figyelhető meg, ami az egyes tetőfedő rombuszok úgynevezett bordanyomása miatt jön létre. A tetőfedő rombuszok a falcolt fektetési technikával tökéletesen illeszkednek a komplett PREFA tetőrendszerbe.

 • Méret: 290 x 290 mm fedett felület
 • Súly: 2,6 kg/m²
 • Tetőhajlásszög: 22°-tól felfelé
 • Beépítés: 24 mm-es teljes deszkázatra

A PREFA tökéletesen összehangolt komplett tetőfedési programjának középpontjában a tartósság áll, amely a folyamatos kutatómunka és a legkeményebb gyakorlati tesztek eredménye. Ennek köszönhető a 40 év garancia a PREFA Classic-, Zsindely- és Tetőfedő rombusz alumínium alapanyagára törés, rozsdásodás és felfagyás ellen, természetes környezeti igénybevétel és épületbádogos által végzett szakszerű beépítés esetén.

< >
PREFA Hungária Kft.
http://www.prefa.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?