NAPHÁZ Építésziroda Kft.  

 

Épinfó szakmai katalógus

Hírek

Hírek

 

Kezdőlap
Témakör lista
Partnereink
Médiaajánlat
Kapcsolat
Újdonságok

Egyéni keresés

 

AKTUÁLIS

Tartalom:

Energia megtakarítás

Építési jog

Építész kreditpontos továbbképzés

ÉTDR

Gyártói hírek, cikkek

Hírek

Ingatlan

Programajánló - Építészeknek

Szakcikk


HIRDETÉS

SZAVAZÁS

Eddigi szavazások

KatalógusAktuálisSzakcikkWebáruházSzakkönyvBlog

Aktuális kezdőlap   Katalógus kezdőlap
Üzenet a szerkesztőnek: naphaz@naphaz.hu

Épinfó-Aktuális

Hírek

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Következő >


| 2016. 09. 30. |


Közlemény

A 2009-ben megalakult Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) a jogszabályváltozás következtében kötelezően előírt névmódosítást követően Passzívház Magyarország Egyesület néven működik a továbbiakban. A Passzívház Magyarország Egyesület hivatalos rövidítése PHM (Passzívház Magyarország). Angol elnevezése Passive House Hungary Association (angol rövidítés PHHu).

Az egyesület továbbra is a Nemzetközi Passzívház Szövetség (International Passive House Association, rövidítve iPHA) magyar tagja. Célja változatlanul a környezettudatos, fenntartható tudományos megoldások és technológiai ismeretek terjesztése, és ezáltal a környezetvédelem elősegítése. Célja továbbá a passzívházas építkezés meghonosítása Magyarországon a már meglevő eredmények és megoldások terjesztése, új környezetbarát megoldások kifejlesztése, a környezettudatosság iránti társadalmi felelősség ösztönzése.

Oktatási, képzési, kutatási és fejlesztési programok szervezésével elősegíti a környezettudatos technikák fejlődését. Mindezek érdekében együttműködés kialakítására törekszik más hasonló tevékenységet végző szakmai, érdekképviseleti, társadalmi és kormányzati szervekkel.

Forrás: Dr. Szekér László PHM alapító-elnök, minősített passzívháztervező és oktató

Passzívház Magyarország EgyesületKapcsolódó katalógus oldal(ak):
- Újdonságok
- Passzívház

| 2016. 07. 05. |

Fotó: Turós Balázs
Fotó: Turós BalázsA Hello Wood 9 magyar egyetemet hívott Csopakra építeni

Negyedik alkalommal rendezte meg Csopakon a Hello Wood a Balatoni Hekk névre keresztelt építészeti workshop-hetet. Az idei tábor újító volt, hiszen először fordult elő hazánkban, hogy egy település fejlesztésének érdekében minden építészeti-, belsőépítészeti- és tájépítészeti képzést indító egyetem közösen dolgozott.

Csopakon egy héten keresztül olyan építészeti projektek, installációk születtek meg, melyek a tervek szerint hosszú évekig szolgálják majd a helyi lakosok és a Csopakra látogató turisták igényeit, valamint vizuálisan fejlesztik és gazdagítják a település képét. A szervezők a helyszíneket az Önkormányzattal közösen választották ki, az egyes funkciókkal kapcsolatban pedig a területek használóival egyeztettek. Az elkészült munkák között akad útmenti mazsolaszárító, kertmozi-fal, erdei Fibonacci-spirál, sőt még egy mozdonykergető óriáshekk is.

A Hello Wood célja az, hogy a magyar építészeti egyetemekkel megrendezett tábor a következő években más településeken is meg tudjon valósulni, ahol az építészhallgatók a helyi önkormányzatokkal együttműködve fejleszthetik az adott falu vagy éppen város környezetét. Idén először a zsűri által kiválasztott győztes csapat - a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara - díjat is kapott a legjobb installációért: 500 ezer Ft értékű faanyagot és 500 ezer Ft pénzdíjazást.

“Nagyon jó volt látni az együttműködést a különböző egyetemek között, szervezett keretek között ilyen összefogást eddig nem tapasztalhattunk. Olyan találkozási pontot sikerült létrehoznunk, ahol a különböző egyetemek oktatói egymást jobban megismerve, inspirálva, erősítve, dolgozhattak együtt. Az ilyen típusú közösségszervezést fontos feladatunknak tartjuk az építészeti oktatás jövőjének érdekében.” - mondják a Hello Wood alapító tagjai, Pozsár Péter és Huszár András.

A Szent István Egyetem tájépítészei a strandolókat és horgászokat elválasztó térbeli és közösségi szakadékot hidalták át egy különleges hal-lessel. A két világ határán álló, a szélfútta nádasra emlékeztető épületbe a strand felől lehet bemenni, belsejéből pedig a nádasra lát a betérő, így az elnagyolt panoráma helyett egy sokkal intimebb tájélményben részesülhet. Idén ezt a csapatot ítélte a zsűri a legjobbnak.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem csapata a csopaki borút mentén épített egy mazsolaszárító által inspirált pihenőhelyet. A Leier cég által forgalmazott Durisol farost paneleiből készített installáció egy szőlővel teli domboldal alján található, az árnyékoló pavilon beljeséből egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra.

A Budapesti Metropolitan Egyetem diákjai a csopaki vízimalom kertjében egy már meglévő építményhez, a sütödéhez toldottak hozzá egy kisméretű teraszt, mely a helyiek által gyakran látogatott kertben sütögetések, baráti összejövetelek helyszíne lehet, a csapat pedig némi kobaltkék festék segítségével létrehozta a régió első szabadtéri dizájn-sütőkemencéjét is.

Az Ybl Miklós Építéstudományi Karról érkező hallgatók a Balaton egyik legnépszerűbb kertmozijában építkeztek: a vászon mögé elhelyezett vizuális kirekesztőfal egyrészt az elhaladó autók fényszóróitól óvja a nézőteret, másrészt biciklitárolóként és szeméttárolóként is szolgál.

A Budapesti Műszaki Egyetem csapata a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság parkjába tervezett egy ősi lábasfejűre emlékeztető alkotást, az "ammoniterasz"-t: a térségben működő Bakony–Balaton Geoparkban ugyanis jellemző ez a kőben megmaradt, csigaformájú fosszília. Az installáció egy kifordított ammonitesz-ház – vagy éppen a Fibonacci-spirál – mintájára épült, egyúttal a park látogatóinak nyújt majd árnyékot és pihenési lehetőséget.

A Széchenyi István Egyetem diákjait a csopaki vonatállomáson kiállított mozdony ihlette meg, mely mögé egy hatalmas, rózsaszín hekket építettek. A látvány olyan, mintha a mozdonyt az indusztriális építészet jegyeit magán viselő hekk üldözné a szomszédos Zamárdi felé.

A Nyugat-magyarországi Egyetem diákjai által tervezett pavilon szintén egy halra emlékeztet, amely stílszerűen a csopaki patak partján áll, és a tervek szerint a biciklisták kedvelt pihenőhelyévé válhat.

A Debreceni Egyetemről érkező diákok számára az tűnt fel, hogy a strandon az árnyékos helyeket mindig hamar elfoglalják, ezért úgy döntöttek, hogy építenek egy felhőt. A térrácsos szerkezet modulokból áll, a fafelhő pedig egész nyáron várja a hűsölni vágyókat.

A Pécsi Tudományegyetem csapata a csopaki kempingben épített négy darabból álló tribün-installációt, melyek könnyen mozgathatóak az iskolás csoportok által gyakran látogatott tábor területén belül. Összetolva akár egy mini amfiteátrumként is használhatóak, de a speciálisan az installációkra készített ponyváknak köszönhetően külön-külön is használhatóak - a tervezők reményei szerint sok első csók helyszínei lesznek.

Míg a Balatoni Hekk a magyar egyetemek együttműködésével jött létre, a Hello Wood nemzetközi nyáriegyeteme és fesztiválja Csórompusztán július 14-én kezdődik, melynek idei koncepciója a tavalyi Project Village (Falu Projekt) folytatása: idén a letelepedéssel és a közösség otthonteremtésének kérdéseivel foglalkoznak neves nemzetközi szakemberek.

Partner Egyetemek:

Budapesti Metropolitan Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Debreceni Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar

Zsűri:

 • Ambrus Tibor, Csopak polgármestere;
 • a résztvevő egyetemek képviselői;
 • Hello Wood

Hello Wood csapat:

 • Huszár András, Ráday Dávid, Pozsár Péter (Hello Wood-társalapítók),
 • Farkas Anita, Janota Orsi, Lakatos Niki, Lengyel Anna (projekt menedzsment),
 •  Szőke Gergely Lukács (grafikus),
 • Végh Gyula, Gadolla Máté (építész),
 • Bányai Csaba (product design)

Hello Wood - Balatoni Hekk »

Forrás: Zerocom


| 2016. 05. 04. |A Mapei és a Energia Mérnöki Nonprofit Zrt. felmérést végzett több mint 200 családi ház tulajdonos megkérdezésével. A lakásállomány elöregedett, az ingatlan tulajdonosok nem, vagy csak a legszükségesebb esetekben nyúlnak hozzá otthonaikhoz, pedig a válaszadók felének van megtakarítása, amiből felújíthatná a házát.

Ráférne már egy alapos felújítás a családi házakra, ugyanis a válaszadók 56%-a legalább 10 éve nem végzett semmilyen felújítást az ingatlanán. 27% 5-10 éve végzett felújításokat, 18% pedig mindössze néhány éve.

„A CSOK mellett szükség lenne a meglévő lakásállomány felújításának nagyobb mértékű támogatására is, különösen az energiahatékonysági beruházások területén, mert az ösztönözi a felújítási kedvet. Ugyan július 1-én megnyílik a következő pályázat, de a szakértők szerint egy nap alatt el fog fogyni az óriási igény miatt” - Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Pedig a válaszadók 33%-ának van saját megtakarítása, melyből energiatakarékossági felújításokat tudnának végezni. 8% lakástakarékpénztári megtakarításból újítana fel, míg 9% saját megtakarításaival kombinálná a saját erejét.

A támogatásra már csak azért is nagy szükség lenne, mert a családi ház állomány elöregedett. A válaszadók 60%-ának negyven évnél régebben, 26%-nak 20-30 éve épült a háza. Mindössze a válaszadók 14%-ának épült az ezredforduló után az otthona.

Forrás: Hírnévügynökség


| 2016. 04. 05. |A CONSTRUMA a hazai legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállítási csokor, mely egyúttal a közép-kelet-európai régió vezető szakkiállítása is ebben a témában. 6 pavilonban, közel 20.000 négyzetméteren 15 ország közel 600 kiállítója várja a látogatókat.

Kiállítási csokor 2016:

 • CONSTRUMA (építőipar)
 • RENEO (megújuló energia, épületgépészet)
 • OTTHONDesign (lakberendezés, design)
 • CONSTRUMA KERT (kertépítés, kerttervezés)
 • LAKÁSVÁSÁR (használt és új lakóingatlanok)
 • LIGNO NOVUM (faipar, bútoripar) – társrendezvény

Szakmai napok: 2016. április 6-8. (naponta 9-18 óráig)

Nagyközönség napok: 2016. április 9-10. (szombat: 9-18, vasárnap: 9-17 óráig)

Konferencia programok »

Tetőtér bemutató: bemutatók és előadások a tetőtérről, tanácsadás »

Kiállítói lista »

Helyszín: Hungexpo Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Forrás: construma.hu


| 2016. 04. 05. |


Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetői igazgatója közös egyeztetésre invitálta az Országos Építőipari Szakember Találkozó együttműködő partnereit, akik együtt veszik fel a harcot a szakemberhiány ellen.

Többek között jelen volt a Ford Petrányi, Migua, Dickies, Schüter System, Kapro és a Sigma. Ezen cégek együtt vágnak bele egy olyan nagyszabású kezdeményezésbe, amely még sosem volt Magyarországon. A közel 2 órás eszmecsere és egyeztetés után, a megjelent partnerek örömmel nyugtázhatták: igazán színvonalas szakmai esemény kerül majd megrendezésre, és aki kimarad, az lemarad.

A Mapei Kft. szerint az építőipari szakmunkások kiöregedése, a szakma megbecsülésének hiánya, a szakemberek tömeges elvándorlása, külföldi munkakeresése, és az utánpótlás hiánya már most is óriási zavart okoz az építőiparban, és úgy gondolják, azonnal kell lépéseket tenni, nem csak kormányzati szinten. – nyilatkozta a cég vezetője. A megjelent, és az iparághoz kapcsolódó, gyártó-, és forgalmazó cégek képviselői ezt csak megerősíteni és támogatni tudták.

Széles körben elterjedt, hogy a Mapei Kft március 9-én hadat üzent a szakemberhiánynak és ennek első akciójaként megrendezi az Országos Építőipari Szakember Találkozót, amellyel egyidőben Magyarországon egyedülálló segítő közösséget alapít - jelentette be Markovich Béla ügyvezető. „25 éve segítjük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Ennek szerves része a szakemberek magas színvonalú képzése, de támogatása is, akik a 25 év alatt több ezer létrejött épülethez járultak hozzá, ezért kiemelten támogatjuk a szakemberek munkáját, és munkásságát" – nyilatkozta az ügyvezető.

Fejlődési lehetőség megteremtése

Szakmai képzések mellett, segítik majd a szakembereket, hogy sikeres vállalkozók legyenek, ehhez átadnak majd vállalkozói ismereteket, nyújtanak jogi segítséget és előnyös, közös beszerzéseket bonyolítanak majd együtt. A június 11-én megrendezésre kerülő ezerfősre tervezett esemény célja a tapasztalatcsere és segítségnyújtás és, hogy Magyarországon egyedülálló fórumot teremtsen a szakemberek számára.

Részletek és jelentkezés a www.szakemberkozosseg.hu weboldalon.

Forrás: Mapei Kft.Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
- Burkolás
- Burkolatok
- Burkolási segédanyagok

| 2016. 03. 21. |


Részt vennél egy fiatal vállalkozás életének egyik legizgalmasabb szakaszában - egy saját hely nyitásában? Szívesen adnál marketing tanácsot, rendeznél kirakatot, vagy gyártanál social média tartalmat? Elbírsz egy nehéz varrógépet vagy cserepes növényt? Önkénteskedj a KÉK-nek a Nyitva! Fesztiválon!

Jelentkezésed várjuk a nyitva@kek.org.hu email címen!

Forrás: Kortárs Építészeti Központ


| 2015. 12. 28. |


Pályázat építészeknek és kivitelezőknek

Az Év Homlokzata díj alapítója és fő támogatója, a Baumit Kft. építészek és kivitelezők számára idén nyolcadik alkalommal írt ki pályázatot, amelyre öt kategóriában (családi ház, társasház, középület, műemlék és panelfelújítás) lehet nevezni 2016. április 30-ig az evhomlokzata.hu weblapon. A díj összege kategóriánként egymillió forint.

Magyarország egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti pályázatát nyolcadik alkalommal írja ki a díj alapítója és fő támogatója, a Baumit Kft. A pályázat célja az, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták.

Az Év Homlokzata 2016 pályázatra öt kategóriában lehet jelentkezni, melyek: családi ház, társasház, középület, műemlék és panelfelújítás. Pályázni olyan épületekkel lehet, amelyeknek a homlokzati kialakítása a kiíró által gyártott anyagokból készült.

A kategóriánkénti díj értéke nettó 1 millió forint. Az Év Homlokzata díjazottakat független szakmai zsűri választja ki. A pályázaton csak építészek és kivitelezők vehetnek részt. A családi ház kategóriában idén először közönségdíjat is szervez a kiíró, az építészek és kivitelezők által benevezett házakra a pályázat honlapján, illetve a Baumit Világ facebook oldalon bárki szavazhat 2016 júliusától. A közönségdíjas épület tulajdonosa az eredményhirdető gálán veheti majd át a legszebb családi házért járó oklevelet.

A nevezéseket a pályázat honlapján lehet benyújtani 2016. április 30-ig. Az eredményhirdetés 2016 novemberében lesz.

Az Év Homlokzata 2016 pályázatról bővebb információ, a pályázati kiírás és az elektronikus nevezés az evhomlokzata.hu weblapon található. Itt láthatóak az eddigi Év Homlokzata pályázatok nyertes épületei, bemutatkozik a zsűri és az érdeklődők választ kaphatnak a gyakori kérdésekre.

Forrás: Stern Communications


| 2015. 11. 13. |

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője (jobbról) átadja Filó Mihálynak a díjat
Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője (jobbról) átadja Filó Mihálynak a díjatElőször adták át a kimagasló építőipari szakmunka elismeréséért járó Mesterek Mestere Díjat. A szakmai zsűri döntése alapján Filó Mihály budapesti burkoló lett Magyarország Mesterek Mestere. A közönségdíjat Kiss Tamás, nagykereki burkoló kapta. Az elismerést a díjazottak tiszteletére rendezett ünnepségen adták át.

A Mapei által alapított díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját. Az első alkalommal meghirdetett díjra 29 érvényes pályázat érkezett 11 megyéből.

A díjátadón beszédet mondott Dr. Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Hangsúlyozta, hogy akkor jó egy ország szakképzési rendszere, ha összhangban van a munkaerőpiaci igényekkel.

„Azt szeretnénk, ha a cégekkel partnerségben tudnánk együtt dolgozni azon, hogy az országnak megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő kínálata legyen. A másik ismérve a jó oktatási rendszernek az, ha a minőséget, a szakmai színvonalat tudja támogatni és ebben a Nemzetgazdasági Minisztérium maximálisan elkötelezett, hogy színvonalas képzéseket, színvonalas oktatásokat támogasson. Azt gondolom, hogy egy jó irányú együttműködés vette kezdetét” – mondta Dr. Odrobina László.

A szakmai zsűri egybehangzó döntése alapján Filó Mihály lett Magyarország Mesterek Mestere. A zsűri indoklása szerint Filó Mihály munkáiban két szakmai véglet kiemelkedő megvalósítása volt látható: a szinte szobrászi szintű kőfaragó munka új technológiák használatával, valamint a lassan eltűnő helyszíni terrazzó készítése.

Filó Mihály 73 éves, Budapesten élő, ma is aktív szakember. Munkássága 55 évre tekint vissza, referenciái között olyan munkák szerepelnek, mint a Magyar Állami Operaház burkolatának restaurálása, a Ramada Aqua World szálloda intarziás padló- és falburkolatainak készítése.

A szakmai zsűri a pályaművek elbírálásnál a szakmaiságon és a bemutatott munkákon felül figyelembe vette, hogy az adott mester alkotásaival és munkásságával mennyire lehet a szakma számára példakép, követendő életút.

„A legfontosabb az alkotási vágy. Ezt mondom a munkatársaimnak is, hogy legyen bennük alkotási vágy. Aki csak a pénzért dolgozik, abból soha nem lesz senki. Ha létrehozok valamit és az a megrendelőnek tetszik, az nekem is örömet okoz” – mondta a díjazott.

A Mesterek Mestere közönségdíját 29 pályázó közül Kiss Tamás nagykereki burkoló kapta. Kiss Tamás pályázatában a sokoldalúságát mutatta be, referenciái között családi ház teljes körű felépítése, burkolása, járda és teraszépítés, valamint borospince burkolás egyaránt szerepelt.

Kiss Tamás Nagykerekin él, 34 éves. 17 éve dolgozik burkolóként, munkái között többségében lakossági megbízások szerepelnek. „Számomra a munka alkotás. Őszintén megvallva, nem jó, hanem a legjobb akarok lenni” - mondta.

A díjazottak erkölcsi és anyagi elismerésben, valamint tárgyjutalomban részesültek a Bosch Magyarország Kft. jóvoltából.

A Mesterek Mestere díjról

A Mesterek Mestere díj pályázatnak fő szempontjai az erkölcsi megbecsülés és a szakmában való ismertség növelése voltak. A Mapei Kft. célja ezzel a díjjal a kiemelkedő színvonalú burkoló és kőműves szakma elismerése, ezáltal segítve az építőipar kultúrájának fejlődését Magyarországon. Az évente kiosztásra kerülő Mesterek Mestere díjat 2015. év elején alapította a Mapei Kft. A díjra minden, munkáját mesteri szinten folytató, ma is aktív kőműves és burkoló szakember pályázhat 2016-ban is.

A szakmai zsűri tagjai:

 • Barkács Gyula, az ÉVOSZ Építésügyi Munkabiztonsági és Az Épített környezet fenntartható Fejlesztése Bizottságának titkára
 • Magyar Ákos építőmérnök, környezetgazdálkodási- környezetvédelmi szakmérnök, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja
 • Szalay Tihamér építész, az MD Stúdió Építésziroda ügyvezetője és a Magyar Építészkamara alelnöke  
 • Fazekas Kira, a Lakáskultúra Magazin főszerkesztője, Mediaworks Kiadó Kft.
 • Ratskó István, Ratskó Bau Kft. ügyvezetője és tiszteletbeli Mesterek Mestere díjazott

Forrás: hirnevugynokseg.huKapcsolódó katalógus oldal(ak):
- Burkolatok
- Burkolási segédanyagok
- Burkolás

| 2015. 10. 13. |


Október 19-ig lehet szavazni, hogy ki legyen a Magyarország Mesterek Mestere 2015 közönségdíjasa. Az első alkalommal meghirdetett díjra összesen 29 érvényes pályázat érkezett 11 megyéből.

A kezdeményezés keretében szakmai és közönségdíj is kiosztásra kerül. Az előbbiről szakmai zsűri, míg utóbbiról közönségszavazás dönt. Szavazni október 19-ig a www.mapei.com/adv/HU/Mesterek_Mestere_2015/ oldalon lehet, ahol a szakemberek pályázatai eredeti formában tekinthetőek meg.

A Mapei által alapított díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját, megmutassa és elismerje a jó példákat, valamint vonzóvá tegye az építőipart a fiatalok számára.

A Mesterek Mestere díj eredményhirdetése egy díjátadó keretében novemberben lesz. A díjazottak erkölcsi és anyagi elismerésben továbbá tárgyjutalomban részesülnek a Bosch jóvoltából.

A Mesterek Mestere díjat 2015. év elején alapította a Mapei Kft., melyre minden, munkáját mesteri szinten folytató, ma is aktív kőműves és burkoló szakember pályázhat. A díj alapítása alkalmából Ratskó István, a Ratskó-Bau kft. ügyvezetője Tiszteletbeli Mesterek Mestere Díjat kapott. A díj a tervek szerint évente kerül kiosztásra.

A zsűri tagjai:

 • Barkács Gyula az ÉVOSZ Építésügyi Munkabiztonsági és Az Épített környezet fenntartható Fejlesztése Bizottságának titkára
 • Magyar Ákos építőmérnök, környezetgazdálkodási- környezetvédelmi szakmérnök, Magyar Mérnökkamara elnökségi tag
 • Szalay Tihamér építész, a Magyar Építész Kamara alelnöke
 • Fazekas Kira a Lakáskultúra Magazin főszerkesztője, Mediaworks Kiadó Kft.
 • Ratskó István, tiszteletbeli Mesterek Mestere díjazott

Honlap: www.mapei.com/adv/HU/Mesterek_Mestere_2015/

Forrás: Hírnévügynökség


| 2015. 09. 11. |


Te már szavaztál? Ne hagyd, hogy egy másik település vigye el dicsőséget!

Pont két évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében indult útjára a „MegszépülAVárosom” kezdeményezés hét építőipari cég részvételével, amelynek keretében egy fővárosi kerület vagy egy vidéki város közterületét újítják fel a cégek. A kiválasztási folyamatot a lakosságra bízza a hét építőipari szereplő, az erre létrehozott weboldalon. Az elmúlt 2 esztendőben Veszprém, és Esztergom lakói lettek gazdagabbak egy-egy felújított közterülettel. 2015. szeptember 2-án újra indult a szavazás, amelyre 2016. január 10-ig várják a voksokat, hogy jövőre ismét megszépülhessen egy város, vagy budapesti kerület közterülete. A városokra a projekt honlapján lehet leadni a szavazatokat.

A hét kezdeményező a (Mapei Kft., RAVAK Hungary Kft., ROLL-LUX Árnyékolástechnikai és Kereskedelmi Kft., ELKO EP HUNGARY Kft., Cetelem Bank Zrt., Bramac Kft., enHome) az „ÉpítkezemFelújítok” társulásba tömörülve már hosszú évek óta segíti ötleteivel, tanácsaival, különleges akcióival az építkezőket és felújítókat. Ezzel a programmal arra szeretnék felhívni mindnyájunk figyelmét, hogy felelősséggel tartozunk lakókörnyezetünkért, és a közösség erejét használva, együtt, képesek vagyunk szebbé varázsolni mindennapi életünk színtereit. A tavaly Veszprémben átadott fitnesz eszközök és az idén Esztergomban átadott játszótéri eszközök is ezt a gondolatiságot valósítják meg.

Az elmúlt 2 esztendőben igazi országos programmá nőtte ki magát a kezdeményezés, hisz több mint 55 ezer embert sikerült összefogásra, szavazásra buzdítani, 130 ezer leadott szavazatot regisztrálni, 24 vidéki város és 23 budapesti kerület vett részt a versengésben. A nyertes városokban pedig egyre több helyi cég áll a kezdeményezés mellé, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a programot. Az elmúlt 2 szavazás alkalmával a megyék közül Veszprém-, Bács-Kiskun-, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyék kerültek komoly versenyhelyzetbe. A települések versenyében Dunakeszi, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Érd, Székesfehérvár, Sopron és Kaposvár volt már dobogó közeli helyzetben. Budapesten pedig a IV., XIII., XXI., XVII., XVI. és XI. kerületek mutattak komoly aktivitást.

„Az anyagi lehetőségek korlátozottak a városok fejlesztésére, szépítésére. Ebből kiút lehet a vállalatok és a lakosság együttműködése. Ezért is örültünk annak, amikor a velünk együtt dolgozó, vezető építőipari vállalkozások úgy döntöttek, hogy nem csak szaktanácsokkal, ajándékutalványokkal segítik a magyar lakosságot, hanem a lakókörnyezet megszépítésében is részt vesznek. Az önfeledt mosolyokért, a tiszta és igényes környezetért reméljük idén is több ezren szavaznak majd.  Kíváncsian várjuk, hogy idén melyik település gazdagodhat egy játszótér vagy park felújításával ” – mondta el Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. ügyvezető igazgatója, a projekt kitalálója és koordinátora.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan a felújítás idén is kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág,- fa,- bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására, játszótéri eszközök vásárlására és beszerelésére, kerítés felújítására illetve cseréjére,  közterületi pavilonok-ülő sarkok kialakítására, közterületi szobrok állítására, vagy fitnesz eszközök telepítésére. A nyertes kihirdetését követően pedig a projekt képviselői a nyertes vidéki város vagy budapesti kerület polgármesterével – vagy az esztergomi példához hasonlatosan a közösség bevonásával, szavazattal - közösen döntik el, hogy a település melyik közterülete szépüljön meg.

2015. szeptember 2-a és 2016. január 10-e között lehet ismételten szavazni, a megvalósítási munkálatokra pedig előreláthatólag 2016. április 1. és 2016. július 29. között kerül majd sor.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a Program teljes koordinálási folyamataiban aktívan részt vehetek, és segíthetem a nyertes városok lehetséges területeinek, telepítendő eszközeinek kiválasztását. Különösen jó érzés volt látni, hogy a gyerekek milyen önfeledten játszottak azon a mászókán, melyet én segítettem kiválasztani az önkormányzatnak. Külön köszönöm az „ÉpítkezemFelújítok” kezdeményezést képviselő vállalatoknak, hogy létrehozták a Programot és így én is részesévé válhattam a segítségnyújtásnak.” – mondta el Szabácsik Gergely, a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft. vezető tanácsadója, a projekt koordinátora.

A programról bővebb információ a weboldalon vagy a projekt Facebook oldalán található.

Te is szavazz a településedre, ne hagyd, hogy szeretett városod, kerületed orra elől, egy másik település vigye el a lehetőséget! Segíts városodnak, kerületednek, hogy még szebb legyen!

Forrás: Twist Communication

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Következő >

 
 

 

Adatvédelmi nyilatkozat          Az oldal üzemeltetője: WEBműHELY kft. Impresszum, jogi nyilatkozat