Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Komplex kapumegoldások ipari célú felhasználásra

Tető, homlokzat 2013. 11. 19.
Dokkoló egységek építés alatt
Dokkoló egységek építés alatt

Ipari épületek esetében különösen fontos, hogy ne csak kapuban gondolkozzunk, hanem a megrendelő számára a legmegfelelőbb megoldást dolgozzuk ki, figyelembe véve a különleges igényeket, elvárásokat a tervezés és gyártás folyamatában (helyigény, logisztika, homlokzati képbe való beillesztés, energiatakarékosság, költséghatékonyság, üzemeltetés biztonsága). Igény szerint tudunk ajánlani szekcionált kapukat, gyorskapukat külső- és belső felhasználásra egyaránt, de homlokzatba illeszthető komplett dokkoló egységet is, amely ipari kapuból, rámpakiegyenlítőből, kapuszigetelőből és kerékmegvezetőből áll. A dokkoló egységek a homlokzat elé (akár utólagosan is) épített és ahhoz csatlakozó könnyűszerkezetes ISO-Házba is beépíthetők, ezzel még a kamionok helytakarékosabb, ferde beállása is elérhető.

Ipari kapuinkat a minőség mellett a változatosság és az egyéniség jellemzi, egészen a legapróbb részletekig. A CH Tor kapuk beépíthetők a különböző vállalkozások épületeitől a garázsokon és ipari létesítményeken keresztül a logisztikai bázisokig. Nem csak az épület külső megjelenését javítják, hanem energiatakarékos és alacsony karbantartási igényű megoldást biztosítanak. Variálhatók különböző ablaktípusokkal, személyajtóval, szellőzőrácsokkal is. Hőszigetelésük kiváló, egy 30 cm-es téglafallal egyenértékű, ezért ideális homlokzati kapuk.

A szekcionált ipari kapuk függőlegesen felfelé nyílnak, nem foglalnak el hasznos teret sem az üzemcsarnok előtt, sem azon belül. Nyitott állapotban a kapulap a mennyezet alatt helyezkedik el. A sínvezetési megoldások sokfélesége - a rendelkezésre álló hely függvényében - optimális térkihasználást tesz lehetővé. Mivel a szekcionált kapu a nyílás mögött, a belső falsíkon helyezkedik el, az áthaladás a szabad nyílás teljes terjedelmében akadálytalanul történik, ezért a rongálódás veszélye csekély.

Mozgatása történhet kézi lánccal vagy motoros mozgatással, felszereltségtől függően épülnek be a biztonsági elemek, pl. rugótörés elleni védelem, zuhanásgátló, optoszenzoros alsó élvédelem (mely érzékeli a záródó kapu alatti akadályt és automatikusan visszanyitja a kaput). Felszerelhető különböző típusú távirányításokkal, pl. húzókapcsoló, mozgásérzékelő radar, indukciós hurok.

A Promstahl és Inkema típusú rámpakiegyenlítők a rakodó kamion platója és a rakodórámpa közötti szintkülönbség áthidalására, illetve a rakodás feltételeinek biztosítására szolgálnak. Legelterjedtebbek a rámpatestbe épített, nagy teherbírású (ált. 6 to) és esztétikus hidraulikus rámpakiegyenlítők. Felhasználási és beépítési módjuk szerint változó méretben készülnek, lehetnek kitoló és billenő ékesek. Beépíthetők szabadon (a szekcionált kapu rázár) vagy hőszigetelt kivitelben, ilyenkor alulról pótlólagos szendvicspaneles hőszigetelést építünk be és a szekcionált kapu eléje zár. Szintén el van látva biztonsági funkciókkal: zuhanásgátló, lábbecsípődés elleni védelem, a vezérlés biztonsági reteszelése a rakodókapu által (a rámpakiegyenlítő csak a kapu nyitott állapotában tud mozogni).

A Promstahl és Inkema típusú kapuszigetelők arra hivatottak, hogy rakodás közben megvédjék az árut esőtől, széltől, esetleges más szennyeződésektől azáltal, hogy lezárják a teret az épület homlokzata és a nyitottan álló, rakodó kamion között. A kamion betolat a flexibilis szárnyak közé, így a rakodó nyílás 3 oldalról védve van minden külső behatástól. A kerékmegvezető csőidomok a kamion központozott beállását segítik elő.

 Beépített ISO-Ház

Beépített ISO-Ház

Szintén a rakodás biztonságát szolgálja a Calematic kerékrögzítő rendszer, mely a rakodáshoz beállt kamion kerekeit tőle függetlenül rögzíti egy pneumatikusan mozgatott éksor segítségével. Így a kamion rakodás közben akkor sem mozdulhat el, ha a saját légfékrendszere hibás! Telepítése a járószint alá süllyesztett kisméretű vasbeton aknába történik, beépíthető a kamion egyik vagy mindkét hátsó keréksora alá. Saját vízelvezetése van, nem fagyérzékeny. A vezérlését úgy kötjük be, hogy csak a kamion rögzítése után engedi nyitni a rakodókaput és a rámpakiegyenlítőt.

Dynaco gyorskapu

Dynaco gyorskapu

A Dynaco ipari gyorskapuk alkalmazása zömét a beltéri térelhatárolások, illetve a rakodókapuk kiegészítő funkciója teszi ki. Hőszigetelése elmarad a szekcionált kapuétól, viszont zsilipszerűen mögé építve rengeteg energiát takarít meg (főleg fűtött raktárakban, csarnokokban), mert a rakodókapu rakodás alatt állandóan nyitott 9-16 m²-nyi felületével szemben ugyanezt a felületet csak 20-30 másodpercre, a targonca áthaladási idejére nyitja meg! Ugyanez igaz beltéri alkalmazásnál is (pl. eltérő hőfokú raktárak, eladótér), nagysebességű mozgása miatt. Biztonsági rendszere fénysorompó és alsó élvédelem, vagyis véd a rácsukódástól, ha kapu alatt álló vagy oda érkező tárgy van. Felszerelhető különböző típusú távirányításokkal, pl. húzókapcsoló, mozgásérzékelő radar, indukciós hurok, stb. Rendelkezik önjavító funkcióval: a kapulap „zipzár-szerűen” csatlakozik a vezetősínhez, amely lehetővé teszi, hogy zárt állapotú ütközés esetén onnan kiszakadjon, és egy „nyitás/zárás” ciklust követően magát újra befűzze, szerelő beavatkozása nélkül tovább működjön. A kapulapban törékeny, eldeformálódó anyag nem található, így ütközés során az említett zipzár rendszernek köszönhetően a kapulap anyagában sérülést nem okoz.

A Continental Handel Kft. számára teljesen nyilvánvaló, hogy a berendezések vásárlásakor az ár az egyik meghatározó tényező. Az ár azonban nem mehet a minőség rovására. Ezért arra törekszünk, hogy általunk a minőségi termékek a legversenyképesebb áron kerüljenek forgalomba. Emellett saját képzett szakembereink garantálják a berendezések szakszerű beépítését és az egész országot lefedően biztosítjuk a berendezések karbantartását és szakszerű javítását.

< >
Continental Handel Kft.
http://www.continentalhandel.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kaputechnika
Ipari kapuk
Ipari kapumozgatók

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?