Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PhoneStar „Csendlap” hangszigetelés

Kül- és beltéri hangszigetelési problémák utólagos megoldására kiváló segítség a nedvességálló PhoneStar "Csendlap". Ez a hazánkban, német szabadalom alapján készülő hanggátló anyag 2005 óta van jelen a piacon. Sikere a hangszigetelésben bejárta Európát és már több kontinensen ismerik és elismerik!Termékünk ebben az évben már a CE minősítést is megszerezte.

Vékony és hatékony

A PhoneStar "Csendlap" egy 10 és 15 mm vastagságú, 1200*800 és 1250*625 mm méretű hanggátló lap. A hangszigetelő keretanyag egy többrétegű cellulózból álló szerkezet. A magas hangszigetelési tényezőt különleges szemcsézetű szárazhomok biztosítja.

Egyszerű beépítésű hangszigetelés

A PhoneStar "Csendlap" a piacon elérhető lehető legvékonyabb magas hanggátlási értékkel rendelkező hangszigetelő szerkezet. Hasonlóan kedvező értékeket csak lényegesen vastagabban és bonyolultabb hangszigetelő rétegrenddel lehet elérni.

Rögzítése lehetőleg fémcsavar-mentesen, a hangszigetelési technológiának megfelelő üvegszálas rögzítőelemekkel történik. Ezzel a technológiával egy réteg 27 mm lehet, ami a hangszigetelési módszerek között különösen vékonynak számít. Az üvegszálas rögzítés (dűbelezés) esetén a léghanggátlás várható javulása 7-12 dB, fa- vagy fém vázra szerelés esetén egy réteggel 15-20 dB, rugalmas csatlakozásokkal, acélvázra szerelve két rétegben akár 25-30 dB is lehet. Kétoldali alkalmazás esetén ezek az értékek tovább nőnek. Megfelelő rétegrendek beépítése esetén önálló falként 100-120 mm falvastagsággal 58-64 dB léghangszigetelés is elérhető!

Födémek hangszigetelése

Vasbeton födémre fektetve a lépéshangszigetelés javítás 34 dB körüli, míg a fafödémek kisebb szerkezeti merevsége és önsúlya miatt kisebb lesz a hangszigetelés javulás értéke. A cégünk által kifejlesztett technológiával a "Csendlap" mennyezeten alkalmazva, a javulás várható értéke 8-12 dB lesz, a rögzítési-függesztési és a többi kiegészítő rétegtől függően.

Burkolatok a PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő rétegeken

A nagy terhelhetőségű (65t/m²) PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő lapokra padlón és falon is közvetlenül lehet burkolatot ragasztani. A Csendlapra csavarozással és ragasztással rögzíthető lambéria, gipszkarton, hajópadló, és még sokféle anyag. Padlóra közvetlenül szárazon is lerakható, burkolható járólappal, parkettával, padlószőnyeggel.

A PhoneStar "Csendlap" nedvességálló tulajdonsága miatt közvetlenül vakolható, de ez esetben teljes felületen üvegszövet-hálós erősítést igényel. Közvetlen tapétázási igény esetén szintén szükséges a vékony (2-3 mm) glettrétegbe ágyazott üvegszövetes erősítés alkalmazása. Burkolás előtt mindig kérje szaktanácsainkat!

Extrém hangszigetelő felhasználhatóság

Kimagasló hatékonysággal használható fel kültérben is, pl. autópályák mentén a lakóövezetek hangvédő falaként, ipari gépek, kültéri hűtőberendezések hangszigetelésére és nedvességállóságának köszönhetően fürdőszobákban vagy háztetőn, közvetlenül a tetőcserepek alatt.

Fő műszaki paraméterek (15 mm-es PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő elem):

 

Hossz     

1200 mm

Szélesség         

800 mm

Testsűrűség (m³)            

1250 - 1300 kg / m³

Testsűrűség (m²)            

19 – 20 kg / m²

Terhelhetőség   

65 tonna / m²

Léghanggátlás javulás      

36 dB-ig

Lépéshanggátlás javulás  

65 dB-ig

Tűzállósági osztály           

B2 osztály

Hővezetési tényező          

1,7 W /(m²K)

Hajlási kapacitás (hosszirányban)  

2107 N

Hajlási kapacitás (keresztirányban)           

2123 N

Szakítószilárdság (hosszirányban)             

17,5 N/mm²

Szakítószilárdság (keresztirányban)           

17,6 N/mm²

Felhasználhatóság         

Padló, fal, plafon, födém, kültér (nedvességálló)

Bővebb információ és szaktanácsadás:

< >
Hang és Tűz Kft.
http://www.phonestar-hangszigeteles.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Akusztikai termékek
Hangszigetelő, hanggátló termékek

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?