Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

VMZINC Pigmento - Környezetvédelem és környezetbe illeszkedés

Tető, homlokzat 2011. 03. 02.
VMZINC Pigmento
VMZINC Pigmento

 

VMZINC logo 

A VMZINC Pigmento az előpatinázott  VMZINC Quartz alaprétegéből származik, amelyhez ásványi pigmenteket adnak a gyártás során. Egy előpatinázott horganyról van szó, melynek felületi megjelenése nagyon hasonlít ahhoz a természetes patinához, ami a levegő hatására néhány hónap elteltével jelentkezik a horganyon. Ez egy foszfátozással történő kémiai kezelés eredménye, azaz a fém felszíni rétegének tartós kémiai átalakulása. Téglavörös, zuzmó zöld és hamu kék színekben létezik, melyek nagyon jól harmonizálnak más természetes építőanyagokkal.

Pigmento termékcsalád

  • Árnyalatok: Pigmento piros / zöld / kék
  • Vastagságok:  tetőfedésnél 0,7mm / homlokzatburkolásnál 0,8mm - 1mm
  • Szélességek: 500 / 650 / 1000 mm
  • Standard termékek: lemezek, szalagok, tartozékok

Pigmento és a környezet

Csakúgy, mint a VMZINC termékcsalád egésze, a Pigmento termékcsalád is környezetbarát. Nem tartalmaz semmi olyan összetevőt, ami víz vagy tűz hatására felszabadulhat, és 100%-ban újrahasznosítható.

Az építőiparban felhasznált horgany 90%-át újrahasznosítják. Előállításához kevesebb energia szükséges, mint bármely más fémhez. Az energiamérleg még kedvezőbb az újrahasznosított horgany esetén. Ez a kiváló eredmény bizonyítja a VMZINC hozzájárulását a fenntartható fejlődéshez.

A fémlemezfedéseknél és homlokzatburkolásoknál megszokott módon alkalmazható. Tökéletesen harmonizál a többi építőanyag színével (cserép, tégla).

A VMZINC sokszínűsége megfelel a szakmai elvárásoknak, mind a tervezés, mind a kivitelezés során. Termékeink színes skálája, lehetővé teszi mindenki számára, hogy egyedit alkosson, mely megkülönbözteti a többitől, nyomot hagyva a múltban, a felhasználó környezetben. A kellemes, természetes Pigmento színek jól illenek a környezetbe,  tökéletes összhangot teremtve kő, fa, üveg és horgany között.

Természetesen, csakúgy, mint a többi VMZINC horganytermék, a Pigmento anyag sem igényel karbantartást.

Anyagaink védelméről a szállítás és a kivitelezés ideje alatt is gondoskodunk.  A lemezeket és szalagokat teljes hosszúságban műanyag fólia védi, amit a szerelés végeztével el kell távolítani, ezzel biztosítva az optimális esztétikai eredményt.

Azonban fontos a szakszerű kivitelezés, hogy termékeink valóban egy emberöltőre szóló szolgálatot tegyenek. Ezért is szervezzük minden évben az Umicore Kft.-nél tanfolyamainkat, mely a VMZINC termékek beépítésével kapcsolatos alkalmazástechnikai előírások, gyakorlati tudnivalók, valamint a horgany felhasználását megkönnyítő szakmai fogások bemutatására törekszik.

Szállítás, tárolás, felületi megjelenés

A VMZINC anyagokat száraz körülmények között állandó hőmérsékleten kell szállítani és tárolni a fehér rozsda képződésének megakadályozása miatt. A patina réteggel ellentétben a fehér rozsda nem ad védelmet, az anyag átlukadhat. Letakarhatatlan foltokat hagy a tetőn és homlokzaton. Ezért nem javasoljuk olyan elemek beépítését, amelyeket megtámadott a fehér rozsda. 

Az egységes felületi megjelenés érdekében egy új projektnél javasoljuk az egyszerre való anyagrendelést, mivel az egyes gyártási egységek színárnyalata kicsit eltérő lehet.

Felhasználási terület

  • valamennyi épülettípus esetén
  • állókorcos fedéssel 5 fok feletti hajlásszög felett bármilyen formájú felület fedhető/burkolható
  • valamennyi homlokzatburkolásnál alkalmazható: állókorcos, lécbetétes, csúszó paneles, kazettás.

VMZINC horganyfedés és homlokzatburkolás »

< >
UMICORE Building Products Hungary Kft. - VMZINC
http://www.vmzinc.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?