Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PERFEKT hőszigetelt redőnytokok

Árnyékolástechnika 2011. 03. 01.
Lehr Perfekt falazatba építhető, hőszigetelt redőnytok rendszerek - Atenád Kft.
Lehr Perfekt falazatba építhető, hőszigetelt redőnytok rendszerek - Atenád Kft.

Az építkezés közben beépített redőnytok lényegesen esztétikusabb, energiatakarékosabb, egyben olcsóbb megoldást jelent, mint az utólag felszerelt. Ezért már a tervezéskor célszerű előre biztosítani a redőny beépítésének a lehetőségét - még abban az esetben is, ha maga a redőnypalást csak a későbbiekben kerül be a redőnytokba.

Az Atenád Árnyékolástechnikai Kft. által képviselt német PERFEKT redőnytok rendszer költségkímélő, könnyen szerelhető, magas műszaki tartalommal rendelkezik:

  • A nyílászáró feletti teljes falvastagságot kitölti, így szükségtelenné válik az áthidaló elemek beépítése
  • A tokok 24, 30, 36 cm vastagsági, és 25, 29 cm magassági méretben állnak rendelkezésre, de vastagsági méretük további hőszigetelő anyag beépítésével növelhető, alkalmazkodva az adott falszerkezethez
  • kiváló hő- és hangszigetelés, maximális energiamegtakarítás jellemzi, akár passzívházba is beépíthető. A toktest és a tokvég keményhab anyagának köszönhetően a jó stabilitás és az alacsony ár mellett hőhídmentes csomópont jön létre, amely megfelel a német EnEv szigorú előírásainak is: UWB=0,05 W/(m²K). 

További előny a tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílása:

  • a nyílászárók statikailag megfelelően rögzíthetők a redőnytokhoz 
  • a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a nyílászárók beépítésekor
  • a tok belső oldalai elvakolhatók, a szerkezet belülről teljesen zárt, ezáltal maximális hőszigetelés valósul meg
  • a szerelőfedél akkor is felszerelhető, ha nem kerül szerkezet a redőnytokba, de ráér a készre szereléskor is, mivel a nyílások az épület homlokzatán nem okoznak esztétikai problémát.

Fontos azonban, hogy a különböző épülettípusokhoz a megfelelő termékcsaládot válasszuk, mivel az épület szerkezetének nem megfelelő redőnyrendszer alkalmazása jelentős többletmunkát és elégtelen beépítési stabilitást eredményezhet!

PERFEKT ST 200 RG – áthidaló helyére építhető redőnytok rendszer

Klasszikus - tégla - építési mód áthidalót helyettesíthető építőeleme. Ott célszerű alkalmazni, ahol a födém betonozása a falazat elkészülte után történik. A redőnytokot a falazás során kell elhelyezni, 12-12 cm felfekvéssel, fölötte 20-22 cm betonréteg hozható létre. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a födém vagy a koszorú betonozása során alá kell támasztani. Megfelelő rögzítését a felfekvéseknél habarcságy, a tok tetejében kialakított nútokban a befolyó beton biztosítja.

PERFEKT AE 200 RG – nyílászáróra szerelt redőnytok rendszer

Kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez fejlesztették ki, de kiválóan alkalmazható régi nyílászárók cseréjénél és új építéseknél is. Nagy előnye az egyszerű falazati kialakítás: a födémig vagy a koszorúig ki kell alakítani a nyílászáró helyének megfelelő nyílást, majd a redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre, ily módon felfekvést nem igényel. A nyílászárókat a megfelelő működtetés érdekében oldalanként toktoldóval kell ellátni.

A motorizálás lehetősége mindkét redőnyrendszernél maximális kényelmet nyújt, egyben  biztonságtechnikai előnyökkel is jár. Megoldható az árnyékolók napszakonkénti optimális mozgatása, illetve alkalmazhatók SMI rendszerű motorok is, melyek az épületautomatizálási rendszerek szerves részét képezik. A hőszigetelt elektromos kötődoboz beépítése az utólagos  motorizálást is megkönnyíti.

A PERFEKT redőnytok belső kialakítása megakadályozza, hogy a teljesen leengedett redőnypalástot kívülről fel lehessen tolni, ami biztonsági szempontból előnyös.

< >
Atenád Árnyékolástechnikai Kft.
http://www.atenad.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?