Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Bona Create - Színezőrendszer fapadlókra

Bona Create színező rendszerrel kezelt fapadló
Bona Create színező rendszerrel kezelt fapadló

A  fapadló  élettartama  során  előbb-utóbb  sor  kerül a felújítására. A padlófelújítás kedvező  alkalom lehet arra, hogy egy új, modern színárnyalat alkalmazásával a belső térnek teljesen új, egyéni megjelenést adjunk. A meglévő padló színe a Bona Create  színezőrendszer alkalmazásával a helyiség  többi  felületével összehangolható - anélkül, hogy új padló beépítésére lenne szükség. A színezőrendszer természetesen nemcsak padlófelújításra, hanem bármilyen natúr, felületkezelés nélküli új parketta színezésére is használható.

Bona Create - egy megbízható rendszer része

A Bona Rendszer a  fapadló  teljes élettartamát átfogó termékskálát kínál  -  a Bona Create ennek a rendszernek a részét képezi. Ez azt jelenti, hogy a Create színezők teljes mértékben kompatíbilisek a Bona lakkokkal és olajakkal.

Előnyök

A Bona Create olaj bázisú színezőrendszer, használata szép, egyenletes színt biztosít a fafelületnek. Könnyen felhordható, nem kell tartani az átfedéstől. A hosszú nyitott  időnek köszönhetően kényelmes munkavégzést tesz lehetővé. Használati aránya kitűnő (30-40 m2/liter). A fenntarthatóságot szem előtt tartva fejlesztették ki: kobaltmentes és alacsony (kevesebb mint 10% ) oldószertartalmú összetétele  garantálja a biztonságos munkavégzést és hozzájárul a környezetvédelemhez, az egészséges beltéri környezethez.

Széleskörű színválaszték

A Bona Create 9 különböző  színárnyalatban kapható (Föld, Láva, Szén, Víz, Zöld, Kő, Jég, Borostyán, Natúr), így lehetőség van a megfelelő árnyalat kiválasztására, függetlenül attól,  hogy  a padlót  testes,  sötét árnyalatokban vagy világos színekben kívánjuk  felújítani. Friss, üde színek a helyiséget dekoratívvá teszik. Régi, kifakult  tölgyfapadlók  felújíthatók akár vöröses, kék vagy zöld színárnyalatokban is. A Bona Create színezőkkel kezelt padlók  természetes hatást nyújtanak, a padló színezése a természet közelségét idézi. A színek keverhetők is egymással, csak ügyelni kell arra, hogy egyszerre annyi anyagot keverjünk össze, amely a teljes felület színezéséhez elegendő.

Néhány további szempont a termék alkalmazásához:

  • A kezelni kívánt felületnek egyenesnek (pl. nem antikolt vagy hasonló), alaposan csiszoltnak, száraznak, és csiszolóportól, olajtól, viasztól vagy egyéb szennyeződéstől mentesnek kell lennie.
  • Javasolt a színezés előtt a hézagok kitöltése, (pl. Bona Mix&Fill segítségével), hogy elkerüljük az esetleges visszaszivárgást.
  • A felhordás után azonnal vagy 15 percen belül el kell távolítani az összes fölösleges anyagot. A fölösleges anyagok el nem távolítása gyenge tapadást eredményezhet a lakkozás során.
  • Mélyebb színhatás elérése érdekében a padlót kissé benedvesíthetjük még a színezés előtt. Vigyünk fel egy kevés vizet vékonyan a padlóra egy rongy vagy egy henger segítségével és hagyjuk megszáradni. Ezután kezdjük el a színezést.
  • A legszebb esztétikai eredmény érdekében a Bona Create “fehér”változata esetén a Bona Traffic, Flow, Resident vagy Novia lakk használata javasolt.
  • A Bona Create szinte bármilyen fatípuson használható, de az olajosabb, gyantásabb fatípusok mint az Ipé, Wenge, Kambala stb. esetén, felléphetnek tapadási problémák.
  • A csiszolás és a fa tulajdonságai befolyásolhatják a végső színárnyalatot. Az elért színárnyalatot a legutolsó fedőréteg felvitele utáni eredmény mutatja meg.

Felületkezelés

A színezést követően lakkozott, valamint olajozott fafelületek egyaránt létrehozhatók (Bona lakkok, Bona Naturale vagy a Bona Olaj 45 alkalmazásával). A  Bona  vízbázisú  lakkok  alkalmazása  kiváló  és hosszantartó védelmet nyújt  a fapadlónak és magas igénybevétel esetén is biztosítja tartósságát. Alternatívaként széles skálából választhatók a Bona olajak is. A hosszantartó kifogástalan  fafelület megőrzésére a Bona különböző karbantartási és ápoló termékek választékát kínálja.

A Bona egy 1919-ben alapított  vállalkozás.  Innovatív szemléletmódjának  köszönhetően  jelenleg  világvezető a  fapadló  felületkezeléséhez szükséges termékek egyedi rendszere terén.  A  fapadlóért  való  hosszútávú  elkötelezettségünk  és szenvedélyünk eredménye, hogy tartós és egyénre szabott megoldást  kínálunk szakembereknek és fapadló tulajdonosoknak egyaránt.


Bona Magyarország Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Parketta, fa padlóburkolat
Burkolási segédanyagok

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?