Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Lindab fémtetők

Tető, homlokzat 2010. 06. 24.
Tetőfelújításnál alkalmazható Lindab vázszerkezet
Tetőfelújításnál alkalmazható Lindab vázszerkezet

A Lindab Kft. a tetőfedéshez számos tetőburkoló anyagot – cserepeslemezeket, trapézlemezeket, szendvicspaneleket, síklemezeket – kínál. Az alap­anyag valamennyi termék esetén a tartós és nagy teherbírású tüzihorganyzott acéllemez.

CSEREPESLEMEZEK

Az elsősorban a lakossági felhasználók körében népszerű csere­peslemez-termékek minden tetőtípuson a cserép természetes meg­jelenését ötvözik kis önsúllyal, hosszú élettartammal és könnyű szerelhetőséggel. Előnyük a nagytáblás fedési módban rejlik, így minimalizálva a beázás veszélyét. A cserepeslemezek hossza típus­tól függően lehet egységes vagy a tető hosszához szabott egyedi méretű. A rendszer tartalmazza a szükséges tömítő anyagokat, csavarokat, szegélyeket, szellőztető elemeket. A rendszer har­monizáló elemei igényes megjelenést biztosítanak az épületnek.

TRAPÉZLEMEZEK

A trapézlemezek főként az ipari jellegű, nagyobb alapterületű épületek gazdaságos tetőfedő anyaga. A profilok változatos méret­választéka (bordamagasság, lemezvastagság) minden esetben biztosítja az optimális trapézlemez kiválasztását. Az alacsony bordás trapézleme­zekből készülő tetőrendszer lehet egyrétegű szigeteletlen (pl. gabonatárolók, fedett színek, géptárolók) vagy hőszigetelt kétrétegű (gyártó­csarnokok, raktárak, kereskedelmi épületek stb.). A trapézlemezek alátámasztására a Lindab vékonyfalú Z/C-gerendák szolgálnak, amelyek szintén egyedülállóan széleskörű profilkínálattal (100–350 mm) teszik lehetővé a leggazdaságosabb megvalósítást. A magas bordás trapézlemezek alkalmazása nagyobb fesztávú (4-8m) teherhordó födémlemezként tipikus, lapostetők esetén lépésálló hőszigetelés és vízszigetelő lemez kerül rá, nagyobb hajlású tetők esetén a hőszigetelő anyagok között futó távtartókra alacsony bordás trapézlemez tetőhéjazat helyezhető.

KORCOLT SÍKLEMEZFEDÉS

A Lindab PLX lemezből készíthető korcolt síklemezfedés a külön­böző funkciójú középületek (iskolák, irodaházak, kórházak, templomok stb.) közkedvelt, esztétikus megjelenésű tetőburko­lati rendszere. A bevonatos acéllemez biztosítja a tartósságot és a széles színválasztékot, a szilárd aljzatra fejlett (kézi vagy gépi) építési technológiával készíthető, korcolással illesztett lemezfe­dés pedig a beázásmentes, fokozottan vízzáró kialakítást, akár íves felületeken is.

Kapcsolódó cikk: Lindab Seamline (PLX) – a minőségi és esztétikus tetőfedés »

ERESZCSATORNÁK

A tetőfedéshez szorosan kapcsolódik az esővíz-elvezetés eleme, vagyis a csatorna. A Lindab ereszcsatorna-rendszerével megold­ható a csapadék tökéletes elvezetése, valamint esztétikus meg­jelenést adhatunk épületünknek. A termékek alapanyaga speciális, többrétegű bevonattal ellátott svédacél, amely hosszú távon tet­szetős, színes felületet biztosít. A gazdag színválaszték minden homlokzathoz kínál megfelelő alternatívát.

TETŐSZERKEZETEK 

Végül, a tetők témakörénél meg kell említeni azt a speciális rend­szermegoldást, amit a Lindab Kft. a lapostetők beázási problé­máira kínál hosszú távra. A meglévő vízszigetelés elbontása nélkül, egyedi acél könnyűszerkezetes nyeregtetős szerkezet kerül, ennek köszönhetően az épület megjelenése is előnyösen megváltozik. A külső vízelvezetés mentesíti a régi összefolyókat, így kíméli meg az épület szerkezetét a vizesedéstől. A tetőhéjazat az előzőekben ismertetett opciók közül bármelyik lehet, az eredeti épület karak­teréhez igazodva (cserepeslemez, trapézlemez vagy állókorcos síklemezfedés). A gyors kivitelezési idő és a kis szerkezeti súly meg­könnyíti a döntést a LindabRoof tetőfelújító rendszer javára.

< >
Lindab Kft.
http://www.lindab.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?