Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

TRESPA – Szabad homlokzatformálás

Homlokzat 2010. 06. 23.
Trespa lemezekkel burkolt épület
Trespa lemezekkel burkolt épület

A Trespa lemezek alkalmazása szabad kezet ad az épület tetszés szerinti felöltöztetésére.

A kiválasztott burkolatnak több szerepe is van, védőburokként védenie kell az épületet a külső hatásoktól és egyben ki is kell emelnie környezete szürkeségéből, fel kell öltöztetnie a létesítményt egyedi, használatának megfelelő ruhába.

A Trespa homlokzatburkolatokkal nem kell kompromisszumot kötni a látvány és a használhatóság között. Rengeteg szín, minta és felület, számos fugaképzési lehetőség és táblaméret közül választhatunk, így a homlokzati megjelenés lehetőségeinek csak a képzelet szab határt. Az építész céljaitól függően üveggel, kővel, fémmel és fával társítva is tud összhangot teremteni, vagy ellentétet szítani a homlokzaton. A Trespa lemezek könnyen megmunkálhatók, ugyanúgy kell eljárnunk, mintha keményfával dolgoznánk. Így az anyagból, akár a fából, bármi könnyedén kialakítható.

Lehet az extravagáns vagy elegáns, a Trespával burkolt épületekbe az emberek szívesen térnek be, még ha munkáról is van szó. A vonzó megjelenésen túl a Trespa burkolatok azonban rendelkeznek még sok más jó tulajdonsággal is, melyek a praktikumot szolgálják. Először is a hosszú élettartam említendő. A helyes anyagkiválasztás meghatározó jelentőségű az épület élettartama szempontjából: A Trespa HPL homlokzatburkolatot nem kell felújítani, mint a vakolt homlokzatokat, nem kell cserélni, mint a kerámiát. Beépítési költsége hosszú használati ideje alatt többszörösen megtérül. Fenntartása, karbantartása költséghatékonyságát tovább növeli, hogy könnyedén tisztítható. Felületén nem tapad meg semmilyen szennyeződés, mivel a felületszerkezete teljesen zárt és pórusmentes. Ennek köszönhetően a Trespá-val burkolt homlokzat az időjárás viszontagságaival és fizikai-kémiai behatásokkal szemben teljesen ellenálló, felületén sem a baktériumok, sem a kórokozók nem telepednek meg, és még a graffiti is eltávolítható róla!

A Trespa burkolatú homlokzatoknak nagy előnye, hogy a hőszigetelés és a burkolat között légrés található. Az itt kialakuló légmozgás a párát és a bejutó nedvességet „kisepri”, meleg nyári hónapokban pedig ez a kiszellőztetett réteg csökkenti az épület hőterhelését. Mivel a burkolat időjárás-állósága kiváló, nem penészedik, nem fenyegeti dohosság, vagy mohásodás, mint egyes vakolatoknál.

A high-tech technológiával készülő Trespa lemez nagyformátumú, hőre keményedő gyanta kötőanyagú homogén szerkezetű, melyet magas hőmérsékleten nagy nyomással összepréselve gyártanak. A felület UV stabilitásáról az EBC (Electronic Beam Curing – világszabadalommal védett) technológia gondoskodik, a gyártó pedig 10 év színgaranciával szállítja termékeit. A felhasznált alapanyagok környezetbarátok, hiszen a lemezek 70%-a haszonfaültetvényről származó puhafarost, a kötőanyagként használt gyanta összetételében pedig nagyon hasonlít a fában található ligninhez. A lemezek bontás után fűtő- vagy alapanyagként újrahasznosíthatók.

A Trespa homlokzatburkolatok hosszútávon többszörösen megtérülő, költséghatékony, környezetbarát, a modern építészet igényeinek megfelelő megoldást nyújtanak minden épületen.

R.W.Bautech Hungary Kft.

< >

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?