Utolsó frissítés: 2023-11-27

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani.

Mivel egyre többen gondolkoznak azon, hogy zsaluziával oldják meg otthonuk árnyékolását, az alábbiakban a Zsaluzia világ  csapata összegyűjtötte a legfontosabb tényezőket, amiket vásárlás előtt tudni kell.

Állítható zsaluzia lamellák

Páratlan fényszabályozást kínál!

Míg a redőnyök esetében lehetetlen úgy félárnyékot teremteni a lakásban, hogy közben a betekintés elleni védelem ne szenvedjen csorbát, addig a zsaluzia forgatható és dönthető lamellái esetében ez nem okoz problémát. Ez a kültéri árnyékoló ugyanis az egyetlen, mely képes úgy félárnyékot teremteni bármelyik helyiségben, hogy közben megóvja magánéletünket is, lévén a redőnylécek megfelelő forgatásával a fény a kívánt mennyiségben juttatható otthonunkba, ellenben ez a nyílászáró átláthatóságát közben nem veszélyezteti.

A lamellák és a tokszerkezet is színezhető!

A zsaluzia esetében mindemellett a személyre szabhatóság sem jelenthet akadályt a választáskor! Nemcsak mérete igazítható az ablaknyílásokhoz, hanem a megjelenése is, ezáltal a lamellák és a tokszerkezet egyaránt színezhetők, sőt mi több, az eltérő árnyalatok alkalmazása sem probléma. Az árnyékoló ezzel már önmagában igazán mutatóssá tehető, de a homlokzathoz viszonyítva is kellemes összképet, bizonyos esetben kontrasztot képezhetünk vele, ezzel egészen új megjelenést biztosítva otthonunknak.

Zsaluzia zárt lamellákkal

Nemcsak nyáron, télen is hasznos!

Nagyon sokan csak azért vásárolnak maguknak árnyékolókat, hogy azzal nyáron megóvják lakásukat a túlmelegedéstől, de egy zsaluzia nemcsak a legmelegebb évszakban, hanem az év minden időszakában, akár még télen is hasznos segítség lehet. Esténként képes például megóvni magánéletünket a kíváncsi tekintetektől, teljesen leeresztett és zárt állapotában pedig extra hang- és hőszigetelést is kínál. Utóbbi különösen a nagy hidegben és szeles időben igazán hatékony, hiszen a lamellák zárásával egy extra légréteget húzhatunk nyílászáróink elé, így azokat nem éri közvetlenül egyetlen olyan hatás sem, mely negatív befolyást gyakorol a hőcserére. Ezzel hosszabb távon rengeteget spórolhatunk fűtési és hűtési költségeinken egyaránt!

Zsaluzia

Motorizálható és automatizálható!

A modern jelző használata teljesen általánosnak tekinthető a zsaluziára, hiszen nemcsak megjelenése korszerű, hanem a tudása is. Ez leginkább motorizálható jellegéből fakad, lévén az elektromotorral kiegészített árnyékolót a kapcsolódó távirányítóval gombnyomásra mozgathatjuk, ami nemcsak rendkívül kényelmes megoldás, hanem az automatizálás alapjának is tekinthető. Az automatizálás különféle szenzorokkal és időzítőkkel valósítható meg a gyakorlatban, ezáltal az árnyékolót érzékennyé tehetjük a fényre, az időjárásra, de akár azt is megadhatjuk neki, hogy reggelente mikor engedje át az első napsugarakat, esténként pedig mikor zárja ki otthonunkból a külvilágot. Ezzel a futurisztikus megoldással biztonságban tudhatjuk nyílászáróinkat és árnyékolóinkat a nagy széltől vagy a vihartól, sőt mi több, egy okostelefon vagy egy számítógép segítségével akár a világ másik feléről is irányíthatjuk őket, ha szükséges.

A betörők ellen is védelmet biztosít!

A hatékony árnyékolás, a kiváló megjelenés és a rengeteg lehetőség mellett a zsaluzia vásárlása mellett szól még az is, hogy képes extra védelmet biztosítani otthonunknak. A masszív alumíniumszerkezet már önmagában eltántorítja az illetéktelen behatolókat, hiszen leeresztett és összezárt állapotban a rendszert képtelenség gyorsan és hang nélkül megkezdeni. Tovább növelhetjük házunk biztonságát a motorizálás és az automatizálás alkalmazásával, hiszen segítségükkel egy hosszú távollét, például egy nyaralás esetén is beállíthatjuk, hogy árnyékolóink maguktól mozogjanak, ami azt a hatást kelti, mintha valaki mindig otthon tartózkodna.


Zsaluzia világ

Zsaluzia világ

https://www.zsaluziavilag.hu

 

 


< >

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?