Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Új fűtéstechnikai kihívások - amit egy kéménynek tudnia kell:

Épületfelújítás 2014. 04. 07.

1. A béléscső legyen kiégésbiztos.

Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás

A kéményeket folyamatos hőmérséklet ingadozás éri: kívülről hideg levegő, belülről meleg égéstermékgázok teszik próbára. Az olcsó anyagból készült kémények gyorsan megrepedeznek, a kémény nem marad füst tömör. Ez komoly veszélyt jelent a ház és lakói számára.

2. Az egész konstrukció tömített legyen.

Nedvességtűrés és korrózióállóság

A korszerű, alacsony égéstermékgáz-hőmérsékletű fűtőkazánoknál intenzív kondenzátum-képződés tapasztalható. A kéményben nemcsak nedvesség, hanem maró hatású savak is keletkezhetnek a kondenzáció során. A maró hatásnak tartósan csak a kerámiából készült cső képes ellenállni.

3. A kémény legyen alkalmas bármilyen tüzelőberendezéshez és bármilyen tüzelőanyaghoz.

Univerzális alkalmazhatóság

A kémény feleljen meg mind a hagyományos, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Bármikor lehetőség legyen a tüzelőberendezések közötti váltásra. (Pl. kazáncsere, kandalló vagy cserépkályha beépítés stb.)

4. A kéményrendszer feleljen meg a hőcserélő-elvnek.

Előmelegített égési levegő

Ellenáramú kéményműködés esetén a hideg égési levegő a szabadból a meleg cső körül áramlik be a házba, így a füstgázban lévő hő egy része átadódik a belépő levegőnek. A speciális, bordás felületű kerámiacső megnövelt felületén melegíti az égési levegőt, a hőszigetelt kialakítás megakadályozza a hőveszteséget.

5. Levegőkürtős kivitelben készüljön, azért hogy biztosítsa a fűtéshez szükséges égési levegőt a kandallók vagy a cserépkályhák számára.

Szellőzőkürtő

A szellőztető berendezések, páraelszívók és klímaberendezések vákuumot hoznak létre a házban. Ilyen esetben a kandallók biztonságos üzemelése érdekében az égéshez szükséges levegőt külön vezetéken kell betáplálni. A szellőzőkürtős kivitelben gyártott kémény-köpenytéglák a helyiség levegőjétől független és biztonságos módon garantálják, hogy a kandalló mindig elegendő égési levegőt kapjon.

6. Szerelőakna: egyszerűen és gyorsan

Multifunkciós kürtő

A házat akkor készítjük fel optimális módon a jövőbeli fejlesztésekre, ha a kétkürtős kéményt még egy külön multifunkciós kürtővel is ellátjuk. Az egyik kürtőre csatlakoztatható a központi fűtés, a másikra a kandalló vagy a cserépkályha. A harmadik, multifunkciós kürtőben pedig költségkímélő és kevés karbantartást igénylő módon lehet bevezetni az épületbe a környezetkímélő technológiák csöveit és vezetékeit, mint például napkollektor vagy napelem, illetve akár a műholdvevő kábeleit is, akár utólag is.

Az ADVANCE kéményrendszer

A fogyó és egyre dráguló energia megköveteli annak leghatékonyabb felhasználását. Energiahatékonyságot azonban csak a legjobb feltételeket biztosító kéményrendszer és a precízen dolgozó tüzelőberendezés tökéletes együttműködésével érhetünk el.

ADVANCE kéményrendszer

Az univerzális Schiedel ADVANCE kéményrendszer minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas. Elősegíti a tüzelőberendezés energiahatékony működését, és ezzel fűtési költséget takarít meg.

Lehetővé teszi a környezettudatos életvitelt és a biztonságos működés révén óvja a ház lakóinak életét és értékeit.

A KERASTAR kéményrendszer

Akár felújításról, akár át- vagy hozzáépítésről van szó, előtérbe kerül az optimális fűtési rendszer kérdése. A gáz mellett az utóbbi időben újra felfedeztük a fatüzelést, és tért nyertek a pellet tüzelésű kályhák is.

KERASTAR kéményrendszer

A KERASTAR kéményrendszer lelke a W3G minősített bordás kerámiacső. Az utólagos kandalló beépítéshez különösen ajánljuk. Kistömegű és nem szükséges körbefalazni, ideális a családi házak fűtés korszerűsítésekor. A KERASTAR építésekor elég 5 cm biztonsági távolságot hagyni az éghető épületszerkezetektől és elemektől. A KERASTAR építészetileg is markáns és esztétikus épületelem.

< >
Schiedel Kéménygyár Kft.
http://www.schiedel.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kémény

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?