Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Víztakarékosság a Villeroy & Boch-nál

Épületgépészet 2013. 02. 19.

A mettlach-i (Németország) székhelyű Villeroy & Boch 24 termelőüzemmel rendelkezik Európa 12 országában – köztük hazánkban is -, Mexikóban és Thaiföldön. A termékválaszték három nagy csoportra osztható: fürdőszobai és wellness termékek, asztali kultúra, burkolóanyagok. A 265 éves múltra visszatekintő, 125 országban működő Villeroy & Boch mára Európa és Magyarország egyik meghatározó márkájává vált.

A környezettudatos, modern felhasználó számára fontos, hogy fenntartsuk az egyensúlyt a víz gazdaságos fogyasztása, valamint a tökéletes higiénia iránti igénye között.

A Villeroy & Boch számára ez a terület egyáltalán nem ismeretlen. A környezetvédelem iránt való többoldalú elkötelezettség, és a fenntarthatóságra való törekvés a több mint 260 éves vállalat alapvető értékei, amelyek a 19. század kezdetére visszanyúló hagyományban gyökereznek. Ez nem csupán a gyártási folyamatokra, de a végleges termékekre is érvényes.

DirectFlush

Omnia Architectura DirectFlush - az első gyűrű nélküli WC 3/4,5 l-es öblítéssel

Az új Omnia Architectura  WC-vel a Villeroy & Boch ismét bebizonyította erősségét az innovációk terén, ugyanis ez az első olyan gyűrű nélküli WC, amely 3/4,5 literrel öblít, a hagyományos 3/6 literes öblítés helyett.

DirectFlush

Az újszerű, középső öblítő elem helyettesíti a hagyományos öblítő gyűrűt, így a teljesen mázolt nyitott gyűrű tisztántartása sokkal egyszerűbbé válik. Elsősorban olyan helyekre ajánljuk az új Omnia Architectura DirectFlush-t, ahol magas fokú higiéniai követelményeknek kell megfelelni úgy, mint kórházak, és nagyobb tömegek által látogatott közösségi helyek. Itt ugyanis meghatározó lehet, hogy a WC teljes belső felületét hogyan lehet tökéletesen tisztántartani. A 37x53 cm-es fali-WC a hagyományos színválaszték mellett kapható a Villeroy & Boch innovatív, az egyszerű tisztítás elősegítő mázfelületével, a Ceramicplus-szal.

GreenGain

Omnia GreenGain - a 3,5 literrel öblítő fali-WC

Az Omnia Architectura GreenGain termékével a Villeroy & Boch további jelentős lépéseket tesz nélkülözhetetlen természeti erőforrásunk, a víz megőrzéséért.

Omnia GreenGain

Az Omnia Architectura GreenGain a Villeroy & Boch első olyan falra szerelhető WC-je, amely öblítésenként csupán 3,5 liter (a korábbiakhoz képest 40 százalékkal kevesebb - egy átlagos WC 3/6 literrel öblít) vizet használ. A WC belsejében és a csatlakozó csőrendszerben kialakított speciális vízelosztó rendszer tökéletes öblítést biztosít jelentősen kevesebb víz felhasználása mellett.

proDetect

proDetect - a radar rendszerrel működő víztakarékos piszoár

A proDetect az első radar technológiát felhasználó öblítő rendszer, amellyel a Villeroy & Boch forradalmasítja a piszoárok öblítésének a folyamatát, felismeri a használat végét és önállóan öblít.

proDetect

A víztakarékosság jegyében lehetőség van a szerkezetet beállítani akár 0,8 literes öblítésre is, szemben a hagyományos piszoárok 2 literes öblítésével.

A gyártó honlapján további információk találhatók, illetve videón is megtekinthető az Omnia Architectura DirectFlush, az Omnia GreenGain és a proDetect működése.

Villeroy & Boch Magyarország Kft.

www.villeroy-boch.com

< >

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?