Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Vizes falak szigetelése, akár házilagosan is …

Épületfelújítás 2011. 11. 16.
Dryzone injektálás
Dryzone injektálás

A falban felszálló nedvesség az ingatlanok rongálódását és értékvesztését okozhatja. Nem elegendő a probléma elkendőzése, egészségügyi és esztétikai okokból is tenni kell ellene.

Számos hatásos megoldás létezik a probléma megoldására, azonban legtöbbjük felhasználhatósága korlátozott, ráadásul szakkivitelezői munkát igényelnek. De melyek is az elvárások egy korszerű utólagos falszigeteléssel szemben?

  • Legyen hatásos és hasson gyorsan
  • Legyen egyszerűen és gyorsan kivitelezhető (kisebb hibalehetőség)
  • Legyen pontosan kiszámolható az anyagmennyiség
  • Eredményezzen egyenletes minőséget
  • Ne juttasson még több vizet a szerkezetbe (gyorsabb száradás)
  • Ne igényeljen aktív erőforrást (folyamatos üzemeltetési költség ne merüljön fel) és ne kelljen folyamatos karbantartásról gondoskodni
  • Ne legyen veszélyes anyag (biztonságos kezelhetőség)
  • Ne befolyásolja az építmény statikáját
  • Legyen kedvező ár-érték arányú

…és még folytathatnánk a sort. Cikkünkben egy olyan terméket mutatunk be, mely a megbízható és tartós szigetelési eredmény mellett a fenti kritériumoknak is megfelel.

A Dryzone szigetelőkrém gyors, tiszta és hatékony

A Dryzone szigetelőkrém forradalmian új termék az utólagos falszigetelések piacán. Hatékonyságának záloga – ellentétben több hasonló szigetelő anyaggal –, hogy nagy a hatóanyag tartalma, mely sokáig aktív, ezért biztosított az anyag megfelelő terjedése, ráadásul hosszú időn át (minimum 20 év) fejti ki hatását. Az eljárás során nem kell többlet vizet injektálni a szerkezetbe, annak kiszáradása érezhetően gyorsabb, mint a hagyományos vízbázisú mikroemulzióknál.

A furatokba juttatott szigetelőkrém szétterjed a falazatban és hidrofóbbá, azaz víztaszítóvá teszi a kapillárisok falát, ezzel meggátolja a nedvesség felszívódását anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. A Dryzone bizonyítottan hatékony akár 95 % relatív nedvességtartalmú falazatok esetén is. Vizes bázisú, nem tartalmaz veszélyes összetevőket.

Megbízható szigetelés házilag? Igen!

A Dryzone szigetelőkrémet egy egyszerű kinyomó pisztollyal injektálhatjuk a téglák közötti fugákba vízszintesen fúrt lyukakba. Tesztjeink jól demonstrálják, hogy a Dryzone, amelyet a hagyományos alacsony nyomású vegyi injektáló rendszerek helyettesítésére terveztek, azoknál is magasabb fokú védelmet nyújt a falban kapillárisan felszívódó nedvességgel szemben.

A költségek szempontjából vizsgálva nagyon fontos, hogy a szükséges mennyiség előre pontosan kiszámítható, a Dryzone gyakorlatilag anyagveszteség nélkül injektálható.

A szigetelés eredményessége érdekében, megfelelő mennyiségű Dryzone-t kell a falba injektálni. A hatásos szigetelés megvalósításához 12 mm átmérőjű furatokat kell fúrni vízszintesen, egymástól 120 mm-nél nem nagyobb távolságban. A furat mélysége a falvastagságnál 3 cm-rel legyen kevesebb. Az eljárás akkor a leghatékonyabb, ha a furatokat vízszintes vonalban, közvetlenül a falazó habarcsba készülnek.

A vakolatot legalább 50 cm-rel magasabban kell leverni, mint ahogy a nedvesség jelentkezik. A tömör téglafalakat szinte minden esetben elegendő egy menetben, csak az egyik oldalról megfúrni és szigetelni, de szükség esetén mindkét oldalról lehet fúrni. Szabálytalanul rakott és törmelékkel feltöltött kőfalak esetében amennyire csak lehet, követni kell a falazó habarcs vonalát. Ha a kő porózus típusú, mint pl. homokkő, azt minden probléma nélkül át is lehet fúrni.

Újravakolás

Valamennyi javító falszigetelő rendszer közös vonása, hogy a só által szennyezett vakolat eltávolítása és a fal helyes újravakolása elengedhetetlen követelmény. A Dryzone szigetelő krémmel történő vízszigetelési munkák lezárásaként a visszavakolás szigorúan légpórusos, páraáteresztő vakolattípussal történjen, és ne használjon légzáró műanyagfestéket.

A Dryzone- ról szóló további információk elérhetők a www.dryzone.hu és a www.nedvesfal-szigeteles.hu oldalon egyaránt.

< >
Bitimpex Kft.
http://www.nedvesfal-szigeteles.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?