Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Intelligens kert megoldások

A Legrand My Home alkalmazásával villamos rendszerünket mindenkor az éppen aktuális igényekhez tudjuk igazítani
A Legrand My Home alkalmazásával villamos rendszerünket mindenkor az éppen aktuális igényekhez tudjuk igazítani

Ki ne találkozott volna már a kertvilágítás, a locsolórendszer, szökőkút, medencevilágítás és más elektromossággal működő kertberendezés használata során azzal az igénnyel, hogy azt máshonnan, esetleg együttesen szeretné a jövőben működtetni. Ha a hagyományos megoldásokat, kapcsolókat választjuk az átalakítás során, az bizony azzal jár, hogy a villamos kábeleket el kell vezetnünk a megfelelő helyekre, ami sok esetben a már kialakult gyep, vagy a gondozott kert felbontásával és ezzel együtt természetesen sok-sok kellemetlenséggel jár.

Jogosan merül fel bennünk a kérdés: Hogyan tudnánk ezt megelőzni, vagy elkerülni?

Erre jelenleg a legjobb megoldás a Legrand intelligens rendszerek alkalmazása, amik lehetőséget adnak arra, hogy villamos rendszerünket, legyen az akár a házban akár a kertben, mindenkor az éppen aktuális igényekhez tudjuk igazítani egyszerű programozással, vagyis a villamos vezetékek megbolygatása nélkül.

A Legrand My Home intelligens rendszere kétfajta megoldást is kínál számunkra.

  1. Abban az esetben, ha most kezdjük el a lakásunk és kertünk villamos kialakítását, a BUS rendszer alkalmazása javasolt. Ez azt jelenti, hogy a meglevő fogyasztóinkhoz az erősáramú kábel mellett a BUS vezetéket is ki kell építenünk. Ez a továbbiakban azt a nagy előnyt biztosítja számunkra, hogy bármikor módosítható a villamos berendezések kapcsolási helye, módja, illetve ha bővíteni akarjuk a rendszert, az a meglévőhöz kapcsolva egyszerűen kivitelezhető, és az új rendszer ki-be kapcsolása, vezérlése a már régebben kiépített BUS vezetéken keresztül a kert megbolygatása nélkül megoldható.
  2. Ha a már meglévő, hagyományos szerelvényekkel kialakított rendszerünket szeretnénk átalakítani, akkor a rádiófrekvenciás kialakítás adja a megfelelő megoldást számunkra. Ilyenkor a már meglevő villamos rendszerünket rádiós intelligens kapcsolókkal tudjuk vezérelni.

Milyen lehetőséget kínál számunkra a My Home rendszer?

Megoldást nyújt a lakásunkban, kertünkben felszerelt villamos rendszerek egyedi (hagyományos), érintőképernyős, táv- és interneten (számítógép, mobiltelefon) keresztüli vezérlésére. Ugyanakkor a különböző funkciók összekapcsolhatók. Egy kapcsolóról vezérelhető a világítás, a redőnyök, bekapcsolhatjuk a zenét, de ha kell a fürdővizet is meg tudjuk engedni. A My Home rendszeren belül öt független egységet tudunk működtetni egyedileg, vagy összekapcsolva azokat:

Legrand My Home rendszer

Alapvetően két esetet kell megkülönböztetnünk:

  1. Lakásunkban is a My Home intelligens rendszert alkalmazzuk. Ekkor a lakás és a kert világítását, redőnyvezérlését, locsolórendszer vezérlését, hűtő, fűtő, audió, multimédiás, valamint riasztó rendszerét egy egységként tudjuk kezelni.
  2. Csak a kert kerül intelligens szerelvényekkel kialakításra. Ekkor természetesen csak ott élvezhetőek az intelligens rendszer nyújtotta előnyök.

Bármelyik megoldást is választjuk, a My Home rendszer a villamos berendezések vezérlésének korlátlan variációját biztosítja számunkra. Ha úgy gondoljuk, akár a mobiltelefonról bekapcsolható a medence világítása, és ugyanez a „kapcsoló” indíthatja a megfelelő, előre beállított háttérzenét, vagy akár a születésnapi tűzijátékot is! Elképzeléseink megvalósításánál a határ a csillagos ég.

Ugyanakkor, ha a költségeket nézzük – és ebbe természetesen minden beletartozik, nem csak a My Home rendszer kialakítása – akkor összességében olcsóbb az intelligens rendszer kialakítása, mint a hagyományos megoldások alkalmazása. Ne feledjük el, hogy a hagyományos rendszereknél az egész kertet fel kell túrni, majd helyre kell állítani, ami tetemes többletköltséget jelenthet számunkra.

< >
Legrand Zrt.
http://www.legrand.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?