Utolsó frissítés: 2023-11-27

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Miért válasszuk a Galeco – ereszrendszereket?

Tető, homlokzat 2011. 03. 21.
Galeco STAL ereszrendszer
Galeco STAL ereszrendszer
  • Jó termékválasztás: a praktikum és az esztétikum szintézise.
  • Praktikum: kontinentális klímára kontinentális profilú Galeco - ereszt!
  • Esztétikum: a tető a ház kalapja, az eresz a bokréta rajta!

Anyacégünk, a Krakkóban működő Galeco Sp. z o.o. 1996-ban történt megalakulásától következetesen folytatja azt az üzletfilozófiát, amely alapvető értéknek tartja a kiváló alapanyagokból, a legkorszerűbb műszaki színvonalon gyártott produktumok előállítását, és ereszrendszereinek folyamatos innovációját.

A Galeco Hungária Kft. 2004. 09. 29-i születése óta ezt a - Lengyelországban megbecsült, és jelentős üzleti sikerekkel jutalmazott - piaci magatartást követi.

A Galeco krakkói üzemében két - fizikai és kémiai tulajdonságaiban egyaránt markánsan különböző - alapanyagból gyártja ereszrendszereit:

  1. PVC rendszer: szintetikus alapanyagok PVC ill. PMMA.
  2. STAL rendszer: horganyzott, többrétegű organikus bevonattal ellátott acéllemez.

A két rendszer egymástól eltérő tulajdonságai határozzák meg azokat a különböző szerelési szabályokat is, amelyeket feltétlenül be kell tartanunk annak érdekében, hogy az egyes rendszerek funkciójukat (akadálytalan, csepegés-mentes és 100%-os csapadékelvezetés a legkülönbözőbb időjárási körülmények között) maradéktalanul betölthessék.

Van azonban egy olyan közös jellemzőjük a Galeco ereszeknek, amelyben tökéletesen megegyeznek, de amely markánsan meg is különbözteti ereszeinket a többi konkurens esőcsatornától. Ez a különbözőség egyben a Galeco büszkesége is: a cég által szabadalmaztatott speciális ereszprofil.

Ez a befelé peremezett profil nem öncélú esztétikum csupán, hanem döntő szerepet játszik a professzionális csapadékvíz elvezetésben, különösen a lökésszerű intenzív esőzésnél. Az eresz külső pereme hatásosan akadályozza meg a lezúduló esővíz átbukását az eresz peremén, visszaterelve a vizet az eresz sodorvonala irányába. Ereszprofilunk a kontinentális típusú ereszek családjába tartozik, amelyek mélyebbek, mint az un. skandináv típusú ereszek. A mélyebb profil jobban megfelel a kontinentális klíma csapadék intenzitásának, mint a sekélyebb profilú ereszek, amelyek a nálunk gyakori heves záporok biztonságos elvezetésére kevésbé alkalmasak.

Ereszeinket 75 mm/óra csapadékmennyiségre méreteztük, amely egy átlagos nyári zápor intenzitásának felel meg. Ennél nagyobb intenzitásra nem lenne gazdaságos ereszt méretezni, mint ahogy egyetlen árvízi töltést sem készítenek ezerévenként bekövetkezhető vízmagasságra.

Ez a cikk nem teszi lehetővé, hogy ereszrendszereink egyes elemeit részletesen bemutassuk, ismertetve a piacon egyedülálló technikai újításokat, ezért csak a  legfontosabbak kiemelésére szorítkozunk.

  • Ereszrendszereink nagy szín- és méretválasztéka lehetővé teszi, hogy mindenki  kiválaszthatja az épülethez illetve a különböző tetőfelületekhez leginkább megfelelő ereszt.
  • A PVC és a STAL rendszer külső- és belső szegletei egyaránt széles EPDM gumitömítéssel rendelkeznek, ezért az ereszhez történő csatlakoztatásnál során szükségtelen az összekötő idomok alkalmazása.
  • A különleges, bonyolult tetőszerkezetek tervezőinek bizonyára örömükre szolgál a 2010. év egyedülálló újdonsága, a nyílásszögében 90°-165°-ig tetszőlegesen változtatható külső szegletek, amelyek jelenleg a 150-es PVC és STAL rendszerhez kaphatók.
  • A PVC rendszer választását elsősorban azokhoz a házakhoz javasoljuk, ahol a tetőszerkezetet homlokdeszkával burkolják, mivel itt egyszerűen megoldható, hogy az ereszcsatornát 60 cm-ként PVC- vagy univerzális tartóval alátámaszthassuk. További előnye, hogy ára kb. 30 % -kal kevesebb, mint a STAL rendszeré, és egyszerű kézi szerszámokkal házilag is könnyen felszerelhető.
  • A STAL rendszer nagy színválasztéka lehetővé teszi, hogy ki-ki megtalálja a tetőfedő anyaggal, vagy a vakolattal leginkább harmonizáló esőcsatornát.

A legfontosabbat azonban el ne felejtsük!

Az exkluzív STAL csatorna csak akkor lesz szép bokréta az épületen, ha felszerelését jó referenciával rendelkező szakemberekre bízzuk.

< >
GALECO Hungária Kft.
http://www.galeco.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ereszcsatorna rendszerek

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?