Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Miért válasszuk a Galeco – ereszrendszereket?

Tető, homlokzat 2011. 03. 21.
Galeco STAL ereszrendszer
Galeco STAL ereszrendszer
  • Jó termékválasztás: a praktikum és az esztétikum szintézise.
  • Praktikum: kontinentális klímára kontinentális profilú Galeco - ereszt!
  • Esztétikum: a tető a ház kalapja, az eresz a bokréta rajta!

Anyacégünk, a Krakkóban működő Galeco Sp. z o.o. 1996-ban történt megalakulásától következetesen folytatja azt az üzletfilozófiát, amely alapvető értéknek tartja a kiváló alapanyagokból, a legkorszerűbb műszaki színvonalon gyártott produktumok előállítását, és ereszrendszereinek folyamatos innovációját.

A Galeco Hungária Kft. 2004. 09. 29-i születése óta ezt a - Lengyelországban megbecsült, és jelentős üzleti sikerekkel jutalmazott - piaci magatartást követi.

A Galeco krakkói üzemében két - fizikai és kémiai tulajdonságaiban egyaránt markánsan különböző - alapanyagból gyártja ereszrendszereit:

  1. PVC rendszer: szintetikus alapanyagok PVC ill. PMMA.
  2. STAL rendszer: horganyzott, többrétegű organikus bevonattal ellátott acéllemez.

A két rendszer egymástól eltérő tulajdonságai határozzák meg azokat a különböző szerelési szabályokat is, amelyeket feltétlenül be kell tartanunk annak érdekében, hogy az egyes rendszerek funkciójukat (akadálytalan, csepegés-mentes és 100%-os csapadékelvezetés a legkülönbözőbb időjárási körülmények között) maradéktalanul betölthessék.

Van azonban egy olyan közös jellemzőjük a Galeco ereszeknek, amelyben tökéletesen megegyeznek, de amely markánsan meg is különbözteti ereszeinket a többi konkurens esőcsatornától. Ez a különbözőség egyben a Galeco büszkesége is: a cég által szabadalmaztatott speciális ereszprofil.

Ez a befelé peremezett profil nem öncélú esztétikum csupán, hanem döntő szerepet játszik a professzionális csapadékvíz elvezetésben, különösen a lökésszerű intenzív esőzésnél. Az eresz külső pereme hatásosan akadályozza meg a lezúduló esővíz átbukását az eresz peremén, visszaterelve a vizet az eresz sodorvonala irányába. Ereszprofilunk a kontinentális típusú ereszek családjába tartozik, amelyek mélyebbek, mint az un. skandináv típusú ereszek. A mélyebb profil jobban megfelel a kontinentális klíma csapadék intenzitásának, mint a sekélyebb profilú ereszek, amelyek a nálunk gyakori heves záporok biztonságos elvezetésére kevésbé alkalmasak.

Ereszeinket 75 mm/óra csapadékmennyiségre méreteztük, amely egy átlagos nyári zápor intenzitásának felel meg. Ennél nagyobb intenzitásra nem lenne gazdaságos ereszt méretezni, mint ahogy egyetlen árvízi töltést sem készítenek ezerévenként bekövetkezhető vízmagasságra.

Ez a cikk nem teszi lehetővé, hogy ereszrendszereink egyes elemeit részletesen bemutassuk, ismertetve a piacon egyedülálló technikai újításokat, ezért csak a  legfontosabbak kiemelésére szorítkozunk.

  • Ereszrendszereink nagy szín- és méretválasztéka lehetővé teszi, hogy mindenki  kiválaszthatja az épülethez illetve a különböző tetőfelületekhez leginkább megfelelő ereszt.
  • A PVC és a STAL rendszer külső- és belső szegletei egyaránt széles EPDM gumitömítéssel rendelkeznek, ezért az ereszhez történő csatlakoztatásnál során szükségtelen az összekötő idomok alkalmazása.
  • A különleges, bonyolult tetőszerkezetek tervezőinek bizonyára örömükre szolgál a 2010. év egyedülálló újdonsága, a nyílásszögében 90°-165°-ig tetszőlegesen változtatható külső szegletek, amelyek jelenleg a 150-es PVC és STAL rendszerhez kaphatók.
  • A PVC rendszer választását elsősorban azokhoz a házakhoz javasoljuk, ahol a tetőszerkezetet homlokdeszkával burkolják, mivel itt egyszerűen megoldható, hogy az ereszcsatornát 60 cm-ként PVC- vagy univerzális tartóval alátámaszthassuk. További előnye, hogy ára kb. 30 % -kal kevesebb, mint a STAL rendszeré, és egyszerű kézi szerszámokkal házilag is könnyen felszerelhető.
  • A STAL rendszer nagy színválasztéka lehetővé teszi, hogy ki-ki megtalálja a tetőfedő anyaggal, vagy a vakolattal leginkább harmonizáló esőcsatornát.

A legfontosabbat azonban el ne felejtsük!

Az exkluzív STAL csatorna csak akkor lesz szép bokréta az épületen, ha felszerelését jó referenciával rendelkező szakemberekre bízzuk.

< >
GALECO Hungária Kft.
http://www.galeco.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ereszcsatorna rendszerek

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?