Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Ruukki cserepeslemezes tetőfedő rendszerek

Tető, homlokzat 2011. 03. 24.
Monterrey™ cserepeslemezzel fedett tető
Monterrey™ cserepeslemezzel fedett tető

Monterrey™ TS39-350-1100 modell

Egy komplett tetőrendszer jóval több alkotóelemből áll, mint csupán tetőburkoló lemezekből. Acéllemezes tetőrendszereinknél a minőségi fémlemez burkolatokkal együtt a kémények, vízelvezetők, létrák, tetőpallók és hófogók együttesen alkotják a tető biztonságát és jól használhatóságát, az ereszcsatorna rendszer pedig funkcionális befejezést ad a tetőnek. Rendszereink elemei tesztelt, minőségi termékek, melyek teljesen kompatibilisek egymással. Az acéllemezes tetőfedés elegáns és esztétikus külsőt biztosít otthonának, ugyanakkor teljesen szigetelt, könnyű, tartós és könnyen szerelhető megoldást kínál a tetőfedésre.

Felhasználási területe széles, lakó- és középületek, szállodák, szabadidős létesítmények, kereskedelmi épületek komplett tetőfedésére egyaránt alkalmazható.

A Monterrey™ modellről általában 

Legkedveltebb modellünk, a Monterrey cserepeslemez, családi házak fedéseként tökéletesen illeszkedik a környezethez. Alacsony, 39 mm-es profilmagassága nyugodt külsőt kölcsönöz a tetőnek.

Három változatban készül:

  • Monterrey plus - Purex bevonattal, 40 év technikai és 15 év esztétikai garanciával
  • Monterrey premium - Pural matt bevonattal 50 év technikai és 20 év esztétikai garanciával
  • Monterrey standard - Poliészter bevonattal, 30 év technikai és 10 év esztétikai garanciával

Műszaki specifikáció:

  • Anyag: mindkét oldalán tűzihorganyozott, 0,5 mm vastagságú acéllemez, kétoldali felületkezeléssel
  • Hasznos szélesség: 1100 mm
  • Hosszúság: 800-tól 8000 mm-ig 
  • Síktömeg (bevonattól függően): 4,67-4,71 kg/m2
  • Alkalmazás: 9,5°-nál nagyobb dőlésszögű tetőkre

A választható színek:

Sötétzöld (RR11), Sötét szürke (RR23), Vörös (RR29), Sötét barna (RR32), Fekete (RR33), Kék (RR35), Zöld (RR37), Téglavörös (RR750), Csokoládé barna (RR887)

Egy tipikus Monterrey™ modell fedésű tető szerkezete

  • A páralecsapódást gátló fólia típusát a tetőhéjazat összetételétől függően kell megválasztani. A fóliát használni kell a szigeteletlen tetőknél is, vagy abban az esetben, ha a hőszigetelés vízszintesen helyezkedik el a mennyezeti szerkezeten.
  • Optimális esetben a tetőhéjazat kiszellőztető légréssel rendelkezik. Az első szellőztető légrés a tetőfedő anyag és a páralecsapódást gátló fólia között, míg a másik a fólia és a hőszigetelés között helyezkedik el. A rés nagysága a tető dőlésszögétől függ, azonban minimum 4 cm-nek kell lennie.
  • Az olyan tetőszerkezetnél, ahol a fólia közvetlenül a hőszigetelésen fekszik, olyan páralecsapódást gátló fóliát kell alkalmazni, amely alkalmas arra, hogy a zsaluzatra vagy a hőszigetelésre fektessék.

Felmérés és megrendelés

Az anyagkalkuláció a megrendelő által átadott dokumentáció alapján történik. Ahhoz, hogy elkerüljük a tervtől való eltéréseket, javasoljuk, hogy az épület tényleges méreteit mérjék fel. Az alapvetően szükséges méret a szarufa hosszúsága a nyereg csúcspontjától az alsó szélig mérve. Felújítás esetén ez a méret a tetőnyeregtől az eredeti héjalás széléig terjedő távolság. Az anyagkalkuláció során a tető meredekségétől függően hosszanti, ill. keresztirányú átfedéssel is kell számolni:

                                                                               

Dőlésszög

(fokban

Hosszanti átfedésMonterrey ™ lemez hasznos szélessége (mm-ben)
9,5 - 11°480 mm734
11-14°130 mm917
14-90°130 mm1100

Honlapunkon a tetőtervező program mellett tető konfigurátor is segíti a tető megtervezését, választási lehetőséget kínálva a különböző cserepeslemezes modellek, típusok, színek és bevonatok közül - www.ruukkihome.hu  

Ruukki Hungary Kft.

< >

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?