Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Környezetbarát gyökérálló vízszigetelés

Tető, homlokzat 2010. 08. 11.

A Rhepanol hg egyedülálló az egyrétegű műanyag vízszigetelő lemezek között.  Az FDT új fejlesztésű PIB alapanyagú forrólevegővel folytonosítható gyökér és rizómaálló vízszigetelő anyaga ideális megoldás zöldtetők, tetőkertek és teraszok kialakításához.

Az eddigi öntapadó szegélyes, „tépőzár”-rendszerű mechanikai, ragasztott vagy leterhelt rögzítéssel egyaránt beépíthető fk típusú termék mellé fejlesztették ki a PIB lemez gyökérálló változatát, mely nyílt láng használata nélkül, forró levegős hegesztéssel könnyen folytonosítható. Az új családtag a Rhepanol hg, mely sokkal több, mint egy új ok az FDT sokéves tapasztalatára és elfogadott minőségére számítani a lapostetők vízszigetelésénél. A hg a tökéletes megoldás mindenfajta zöldtetőn, legyen akár intenzív vagy extenzív, kívánság szerint parkosított, legyen szó új vagy felújítandó tetőről.

A Rhepanol hg a hosszú életű tetőfelület tökéletes fenntarthatóságának az alapja. A tény, hogy a vízszigetelő-lemez a külső tényezőkkel szemben érzéketlen, robusztus összetételének köszönhető. Nagy rugalmassága miatt a burkolat és a szegélyek majdnem feszültségmentesek. Kiváló az átszúródással szembeni ellenállása, mely védelmet nyújt a hirtelen fellépő pontszerű behatások ellen, különösen beépítés során. Rugalmasságát extrém alacsony hőmérsékleten (-60°C) is megtartja.

Gyökér és rizóma-állóságát FLL Irányelveknek megfelelően vizsgálattal bizonyították.  A hg ugyanabból a hosszú élettartamú nagyértékű poliizobutilén (PIB) alapanyagból készül, mint a korábbi Rhepanol vízszigetelő-lemezek. A hegesztések és toldások bármilyen egyéb kiegészítő intézkedés, tömítés nélkül is tökéletesen gyökérállók. A hg nem csak tartóssága és könnyű megmunkálhatósága, hanem kimagasló ökológiai tulajdonságai miatt is legjobb választás egy lapostető szigetelésekor. Ezt bizonyítja a C.A.U. GmbH Tanúsítványa - A kimagasló ökológiai tulajdonságokért (DIN EN ISO 14040 szabvány szerint)-, mely egy életciklus-analízis során vizsgálta a terméket. A lemez nem tartalmaz semmilyen lágyítót, mentes mindenféle halogénektől és nehézfémektől.

Gyakorlatban a vízszigetelő-lemez fektetésekor a szélek átlapolása 5 cm. A folytonosítás kézi, vagy automata forrólevegős hegesztővel vagy hegesztőgéppel készül. Az üvegfátyol erősítés hegesztés közben is biztosítja a lemez formáját és tömörségét.

A hg a Rhepanol fk lemezzel és a rendszerhez tartozó öntapadó szegéllyel is kombinálható. Amikor a tervezési elgondolás zöld és telepítetlen tetőfelület variációját jelenti, a rendszerelemek váltogatása nem jelent problémát! Az „fk” lemez hagyományos öntapadó szegélye tökéletes csatlakozást képez az új „hg” –vel, az átmenetnél külön szerkezeti elválasztás beépítésére sincs szükség.

A poliizobutilén (PIB) vízszigetelés a tetőn olyan hosszú távú döntés, mely nagyfokú üzemeltetési biztonságot adva értékesebbé teszi az épületet és csökkenti a beázás veszélyét.

A Rhepanol hg extrém körülmények között is kiemelkedő védelmet nyújt a tetőnek, s egyúttal az épületben elhelyezett nagyértékű gépek, nedvességre érzékeny műszerek, berendezések számára is. A tető karbantartási igénye csekély, felújítási ciklusa pedig várhatóan 50 év feletti. A biztonságot hosszú ideig garantáló, jó minőségű vízszigetelő anyag nem csak a tető, hanem az egész épület értékét, eladhatóságát is pozitívan befolyásolja.

Gerendi Gábor

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Zöldtető, tetőkert
Vízszigetelés
Szigetelések

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?