Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

TONDACH – Egyedülálló tetőmegoldások a tetőfedésben

Tető, homlokzat 2010. 07. 06.
A Fertődi kastély fedése TONDACH Csornai Hódfarkú egyenesvágású tetőcseréppel
A Fertődi kastély fedése TONDACH Csornai Hódfarkú egyenesvágású tetőcseréppel

A tető a ház koronája. Meghatározza az épület arculatát és hangulatát, így kialakítása gondos odafigyelést igényel. A kerámia tetőcserepeket nem csupán a klasszikus tetőmegoldásoknál, hanem modern, különleges és szokatlan tetők fedése esetén is előszeretettel alkalmazzák. Az épület formája mellett a tető is hozzájárul az épületről, illetve az alkalmazott építészeti megoldásokról alkotott ítélethez. A tető formája nem csupán a védelem része, hanem nagyban befolyásolja az épület megjelenését, a környezet és a táj hangulatát.

Miért kerámia cserép kerüljön a tetőre?

  • A kerámia tetőcserép évezredek óta használt, bizonyított tetőfedőanyag
  • Természetes alapanyagból, korszerű, környezetbarát technológiával készül  
  • Sajtolt termékek esetén az átgondolt dupla horonyrendszer, a hódfarkú tetőcserepek esetében pedig a kétrétegű  fedés kiváló zárást biztosít, ezáltal tökéletes védelmet nyújt az eső, szél, napsütés és egyéb, a tetőt érő külső hatások (nedvesség, por és porhó) ellen
  • Minden időjárási hatásnak ellenáll. A speciálisan sima felület gátolja a szennyeződések lerakódását
  • Rendszeres karbantartással hosszú élettartammal bír (kb. 80-100 év)  
  • Értékmegőrzést biztosít generációkon keresztül - 33 év garancia
  • Egészséges lakókörnyezet - lélegző tető. Segít kiegyenlíteni a nappali és éjszakai hőmérsékletingadozást
  • Az optimális súly és méret mellett kiváló mechanikai szilárdságú
  • Fagyálló, saválló, lúgálló
  • Gazdag szín- és formaválaszték (natúr, mázas, üvegmázas), esztétikus megjelenés jellemzi. Mesterséges védőréteget, színezéket nem tartalmaz. Az 1000 °C feletti égetés a páratlan színtartóság biztosítéka (UV stabil).

A TONDACH termékpalettájában húzott és sajtolt technológiával készülő tetőcserepek egyaránt megtalálhatóak, a klasszikus megjelenésű, nyugodt rajzolatú cserép ugyanúgy, mint a rusztikus felületű, mediterrán hangulatú. A biztos, jól záródó tetőfedés valamennyi változatnál garantált.

A TANGÓ és POLKA a változtatható léctávolságnak köszönhetően a tetőfelújítások ideális cserepe. A CSÁRDÁS nyugodt rajzolatú, klasszikus megjelenésű, míg a KERINGŐ rusztikus felülete mediterrán hangulatot ad a tetőnek, hasonlóan a természetességet a latinos temperamentummal ötvöző PALOTÁS-hoz.

Új termékeink a nagyformátumú prémium kerámia tetőcserepek, melyek új békéscsabai gyárunkban készülnek kiemelkedő minőségű alapanyagból, a legmodernebb gyártástechnológiával. Az XXL termékek rendkívül gazdaságosak, 1 m²-re csupán 8,8-9,3 db szükséges. A harmóniát sugárzó TWIST lendületes felületkialakítása egyedivé varázsolja a háztetőt. A BOLERO nyugodt rajzolatú felületével a mai kor építészetének legmagasabb elvárásait is teljesíti. A mediterrán hangulatú, lágy, ívelt felületű RUMBA lakályosságot és temperamentumos életstílust sugall. Az XXL termékcsalád legfiatalabb tagja, a Tangó+, mely az egyik legnépszerűbb és felújításokhoz gyakran használt Tangó tetőcserép nagyméretű változata. Az új nagyméretű prémium tetőcserép kiválóan ötvözi a közkedvelt Tangó és a nagy formátumú cserepek előnyös tulajdonságait.

Óvárosi csomag

A kifejezetten műemléképületek és városrészek korhű felújításához készülő tetőcserepeket  3 különböző méretű, barázdázott, karcos felülettel állítjuk elő, ódon, patinás hangulatot kölcsönözve a termékeknek és a velük fedett tetőfelületeknek. Az Óvárosi-csomagot a hódfarkú cserepek hagyományos  forma világából a félköríves és táska formájú cserepekkel lehet rendelni. A termékek színe szándékosan nem homogén, a háztetők így szinte észrevétlenül újulnak meg, betartva a műemlékvédelmi előírásokat, szigorúan alkalmazkodva az ódon városképhez.

TONDACH® Solar rendszer

Az energiaköltségek jelentős csökkenését biztosító rendszer gyors és rugalmas szerelést tesz lehetővé, minden tetőlejtésnél alkalmazható. Alapja a TS 300 napkollektor, amellyel a nap energiája a rendszer teljes élettartama alatt, igen alacsony üzemeltetési költséggel, aktív formában felhasználható melegvíz előállításához és a fűtés támogatására.

TONDACH Tuning 

A rendszer a komplett fedés elkészítéséhez szükséges nem kerámia anyagú kiegészítőket tartalmaz: alátétfóliák, hófogók, járórácsok, tetőkibúvók, plexicserepek, rögzítőelemek, szellőzőelemek, csatornaszellőzők, antennakivezetők.

< >

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?