Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Lindab fémtetők

Tető, homlokzat 2010. 06. 24.
Tetőfelújításnál alkalmazható Lindab vázszerkezet
Tetőfelújításnál alkalmazható Lindab vázszerkezet

A Lindab Kft. a tetőfedéshez számos tetőburkoló anyagot – cserepeslemezeket, trapézlemezeket, szendvicspaneleket, síklemezeket – kínál. Az alap­anyag valamennyi termék esetén a tartós és nagy teherbírású tüzihorganyzott acéllemez.

CSEREPESLEMEZEK

Az elsősorban a lakossági felhasználók körében népszerű csere­peslemez-termékek minden tetőtípuson a cserép természetes meg­jelenését ötvözik kis önsúllyal, hosszú élettartammal és könnyű szerelhetőséggel. Előnyük a nagytáblás fedési módban rejlik, így minimalizálva a beázás veszélyét. A cserepeslemezek hossza típus­tól függően lehet egységes vagy a tető hosszához szabott egyedi méretű. A rendszer tartalmazza a szükséges tömítő anyagokat, csavarokat, szegélyeket, szellőztető elemeket. A rendszer har­monizáló elemei igényes megjelenést biztosítanak az épületnek.

TRAPÉZLEMEZEK

A trapézlemezek főként az ipari jellegű, nagyobb alapterületű épületek gazdaságos tetőfedő anyaga. A profilok változatos méret­választéka (bordamagasság, lemezvastagság) minden esetben biztosítja az optimális trapézlemez kiválasztását. Az alacsony bordás trapézleme­zekből készülő tetőrendszer lehet egyrétegű szigeteletlen (pl. gabonatárolók, fedett színek, géptárolók) vagy hőszigetelt kétrétegű (gyártó­csarnokok, raktárak, kereskedelmi épületek stb.). A trapézlemezek alátámasztására a Lindab vékonyfalú Z/C-gerendák szolgálnak, amelyek szintén egyedülállóan széleskörű profilkínálattal (100–350 mm) teszik lehetővé a leggazdaságosabb megvalósítást. A magas bordás trapézlemezek alkalmazása nagyobb fesztávú (4-8m) teherhordó födémlemezként tipikus, lapostetők esetén lépésálló hőszigetelés és vízszigetelő lemez kerül rá, nagyobb hajlású tetők esetén a hőszigetelő anyagok között futó távtartókra alacsony bordás trapézlemez tetőhéjazat helyezhető.

KORCOLT SÍKLEMEZFEDÉS

A Lindab PLX lemezből készíthető korcolt síklemezfedés a külön­böző funkciójú középületek (iskolák, irodaházak, kórházak, templomok stb.) közkedvelt, esztétikus megjelenésű tetőburko­lati rendszere. A bevonatos acéllemez biztosítja a tartósságot és a széles színválasztékot, a szilárd aljzatra fejlett (kézi vagy gépi) építési technológiával készíthető, korcolással illesztett lemezfe­dés pedig a beázásmentes, fokozottan vízzáró kialakítást, akár íves felületeken is.

Kapcsolódó cikk: Lindab Seamline (PLX) – a minőségi és esztétikus tetőfedés »

ERESZCSATORNÁK

A tetőfedéshez szorosan kapcsolódik az esővíz-elvezetés eleme, vagyis a csatorna. A Lindab ereszcsatorna-rendszerével megold­ható a csapadék tökéletes elvezetése, valamint esztétikus meg­jelenést adhatunk épületünknek. A termékek alapanyaga speciális, többrétegű bevonattal ellátott svédacél, amely hosszú távon tet­szetős, színes felületet biztosít. A gazdag színválaszték minden homlokzathoz kínál megfelelő alternatívát.

TETŐSZERKEZETEK 

Végül, a tetők témakörénél meg kell említeni azt a speciális rend­szermegoldást, amit a Lindab Kft. a lapostetők beázási problé­máira kínál hosszú távra. A meglévő vízszigetelés elbontása nélkül, egyedi acél könnyűszerkezetes nyeregtetős szerkezet kerül, ennek köszönhetően az épület megjelenése is előnyösen megváltozik. A külső vízelvezetés mentesíti a régi összefolyókat, így kíméli meg az épület szerkezetét a vizesedéstől. A tetőhéjazat az előzőekben ismertetett opciók közül bármelyik lehet, az eredeti épület karak­teréhez igazodva (cserepeslemez, trapézlemez vagy állókorcos síklemezfedés). A gyors kivitelezési idő és a kis szerkezeti súly meg­könnyíti a döntést a LindabRoof tetőfelújító rendszer javára.

< >
Lindab Kft.
http://www.lindab.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?