Utolsó frissítés: 2023-03-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Szabad formájú üvegtetők, szabálytalan felületek „Alukonstrukt system” üvegfogadó rendszerrel

Tető, homlokzat 2011. 03. 10.
"Alukonstrukt System" üvegfogadó rendszer

Az építészek és a beruházók részéről egyre gyakrabban megfogalmazódó igény, hogy térbeli, szabálytalan geometriájú vázszerkezetet fedjünk be üveggel úgy, hogy az a szél- és vízállósági, valamint a hőtechnikai követelményeknek is maradéktalanul eleget tegyen. Ezekre a feladatokra kerestünk megoldást.

A kialakításnál egyik fő szempontunk az volt, hogy olyan rendszert készítsünk, amelyből költséghatékonyan, kis számú alkatrész felhasználásával, de azok nagymérvű variálhatóságával alakítható ki formagazdag, esztétikus üvegezett felület.

A rendszer ismertetése:

Rendszerünk háromszögekből összeálló, szabálytalan térbeli geometriájú felületekhez ideális. Csillagpontos kialakítású, amely a középponti elemmel csatlakozó bordák hálózatából áll.

A külső üvegsíkon belül működik a másodlagos vízelvezetési rendszer, ami a középponti gumi elemek és az egyenes szakaszok gumi profiljainak hálózata. A hálózat tömítettségét a változó szögtörésekhez, és szögekhez alkalmazható központi EPDM gumi elem, és az egyenes szakaszok gumi felületének speciális ragasztása biztosítja. Így a gumi profilokkal kialakított vízelvezető csatornahálózat gyakorlatilag végtelenített. A rendszer víztelenítése a bordák alsó pontján történik meg.

A rendszer elemei: központi EPDM gumi elem, egyenes EPDM gumi profilok, valamint az ezek fogadására és merevítésére szolgáló alumínium profil.

Alkalmazhatóság:

A rendszer használható fa-, vékony- és vastag falú, szabványos és egyedi kialakítású, acél fogadószerkezetek üveggel, vagy tömör panellel történő lefedéséhez, igény szerint akár a fogadó szerkezettől történő nagyobb mértékű kiemelés alkalmazásával is.

Az üvegek találkozásánál javasoljuk a szilikon fugás kialakítást, de igény szerint (például tetőablak befogásnál) leszorító profil is használható.

Sikeresen alkalmazható, bonyolult, szabálytalan geometriájú felületek esetén is.

A rendszer ÉMI minősítéssel rendelkezik.

< >
Alukonstrukt Kft.
http://www.alukonstrukt.hu

Legújabb cikkek

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Mire kell figyelni a tetőtér hőszigetelése során?

Hőszigetelés 2021. 10. 12.

A tetőtér hőszigetelésével rengeteg hőenergiát tarthatunk bent a hideg időben és a nyári hőség idején is élhetőbbé tehetjük a padlásteret, tetőteret. Spórolhatunk a fűtésköltségen és a klímára kiadott rezsiköltségen. Van azonban néhány szempont, amire figyelni kell a hőszigetelés tervezése, kivitelezése során. Többek között el kell dönteni azt is, hogy hagyományos szigetelőanyaggal vagy fújható szigetelőanyaggal dolgozunk

Szakkönyv

A Miskolci Építész Műhely

Építészet 2023. 03. 01.

A könyv a máig egyedülálló élet- és munkaközösség, a Miskolci Építész Műhely (MÉM, 1979-1990) történetét és szellemi hatásait, illetve a MÉM alapját adó Kollektív Ház szerveződését és működését mutatja be

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?