Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen

Gyártói hírek, cikkek 2022. 01. 11.
Hörmann PortaMatic ajtószárny meghajtás
Hörmann PortaMatic ajtószárny meghajtás

Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

A vírusok és baktériumok gyakran cseppfertőzés útján terjednek. A makacs kórokozók könnyen rátelepedhetnek az általunk leggyakrabban használt felületekre, mint például az ajtókilincsekre. A betegségek terjedésének elkerülésé érdekében olyan nyílászárót javasolt felszerelni, amely lehetővé teszi az érintkezés nélkül ajtónyitást, illetve -zárást.

A Covid világjárvány kellős közepén fontos a megelőzés és az, hogy minimalizáljuk a fertőzést okozó felületeket otthonainkban és munkahelyünkön. A járványügyi tájékoztatások szerint nem minden fertőzött mutat tüneteket, ennek ellenére érdemes kiemelten betartani a közvetlen környezetünkre vonatkozó higiéniai előírásokat. Ha el kell hagyni otthonunkat, viseljünk kesztyűt vagy használjunk gyakran kézfertőtlenítőt. Amennyiben köhögnünk vagy tüsszentenünk kell, igyekezzük azt a könyökhajlatba tenni és az első adandó alkalommal mossunk alaposan kezet! Azonban a baktériumok nem csak a levegőben, vagy cseppfertőzéssel terjednek, könnyen megtalálhatóak a gyakran használt felületeken, például ajtókilincseken, akár az otthonunkban, munkahelyünken, középületekben vagy az egészségügyi intézményekben.

Az esetleges fertőzés elkerüléséért olyan megoldásra van szükség, amely hatékonyan könnyíti meg az érintkezés nélküli közlekedést a helyiségek között. A Hörmann PortaMatic ajtószárny-meghajtással egyszerűen, kéziadóval vagy nyomógombbal, automata módon nyithatók és csukhatók a beltéri fa- és acélajtók. Az ajtóműködtetést egy falra szerelhető gomb is támogatja, amelyhez elég csak odatartania a kezét, és az ajtó érintés nélkül kinyílik.

Továbbá a BiSecur rádiós rendszer segítségével is biztonságosan működtethető a meghajtás, ráadásul a házban található összes ajtó állapota könnyen lekérdezhető, így nem szükséges ellenőrizni az összes nyílászárót.

A meghajtás a kiegészítő funkcióival válik teljessé, így egy hangjelzés és egy integrált LED világítás jelzi használója számára az ajtó nyitását, illetve -csukását még az ajtómozgás előtt. A világítás elsősorban a sötétben vagy a rosszul megvilágított helyiségeknél nyújthat biztonságot.

„Kiemelt figyelmet fordítunk olyan termékek fejlesztésére, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak ügyfeleink kényelméhez, illetve biztonságához. Az innovatív PortaMatic ajtómeghajtás megkönnyíti a mindennapokat, emellett rendkívül higiénikus használatot biztosít” – tette hozzá Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. cégvezetője.

A technológia számos figyelemre méltó funkciója és beállítási lehetősége mellett az áramfogyasztása is minimális. A beszerelési is rendkívül egyszerű, mindössze néhány órát vesz igénybe, emellett könnyen le is szerelhető, ezáltal ideális választás lehet bérelt ingatlanokban is.

Forrás: Stern Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

Hírek 2024. 07. 02.
A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?