Utolsó frissítés: 2023-01-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Felvásárlással erősödik a német garázskapugyártó

Gyártói hírek, cikkek 2021. 12. 01.

A Hörmann csoport felvásárolta a faajtó-gyártó Lebo-t

A Hörmann csoport, Európa vezető kapu-, ajtó-, tok- és meghajtás-gyártója felvásárolta a kontinens egyik legrégebbi faajtó- és tokgyártó vállalatát, a Lebo-t. Ezzel az akvizícióval a Hörmann tovább erősödik a beltéri ajtók piacán, ahol már így is az egyik legkedveltebb márka a vásárlók között.

A jelenlegi pandémiás helyzetben szokatlant lépett a Hörmann csoport: zsugorodás helyett, a bővülés mellett döntöttek. A jelenlegi gazdasági környezet ellenére a Hörmann ismét bebizonyította, hogy az előremenekülés, a gondos tervezés hosszú távon versenyelőnyt jelent.

„A Lebo felvásárlásával bővíteni kívánjuk kínálatunkat, valamint gyártói kapacitásunkat a fa beltéri ajtók piacán. A Lebo továbbra is önállóan fog működni, tovább erősítve jó piaci pozícióját” – mondta Martin J. Hörmann, a Hörmann-csoport korlátlan felelősséggel rendelkező tagja, majd hozzátette: „A Hörmann feltett szándéka, hogy a felvásárlással infrastrukturális, gyártói beruházás is megtörténjen. Ezzel szeretnénk felkészíteni a Lebo-t az előttünk álló kihívásokra és a nemzetközi tevékenységük bővítésére.”  

Lebo beltéri ajtó

A Lebo évente közel 200 000 ajtóelemet gyárt, mintegy 220 alkalmazottal a münsterlandi Bocholtban és a rostocki Krakow am See kerületben található telephelyein. A  vállalat legutóbb 45 millió eurós éves forgalmat ért el.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy vállalatunk – a meglévő alkalmazottainkkal együtt – jó kezekbe kerüljön” - mondták el az eladásról Matthias és Hans-Wilhelm Löhr, az eladó család képviselői.

A Lebo managment-jében nem áll be változás a felvásárlás után, a cég vezetését továbbra is a jelenlegi ügyvezetők látják el.

Forrás: Stern Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Nyílászárók
Beltéri ajtók
Garázskapuk
Ajtó

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Hogyan találjuk meg a megfelelő szobaajtókat?

Gyártói hírek, cikkek 2023. 01. 23.

A Hörmann Hungária tippjei, tanácsai beltéri ajtó választáshoz

A szobaajtók, beltéri ajtók vásárlásakor van néhány fontos szempont, amelyeket elengedhetetlen figyelembe venni a termékek kiválasztásakor. Melyik toktípus lehet a megfelelő? Milyen anyag illik a stílusunkhoz, az igényeinkhez? Az alábbi tippekkel, tanácsokkal könnyebben mehet a döntés: szeretnénk egy rövid áttekintést adni a lehetőségekről, hogy ne okozzon problémát a választás!

Szakkönyv

Reimholz Péter

Építészet 2022. 09. 06.

Reimholz Péter (1942-2009) a kortárs magyar építészet egyik meghatározó, ikonikus alakja. Építészetét számos díj és kitüntetés között, háromszor Ybl Miklós-díjjal és 2000-ben Kossuth-díjjal is elismerték. Munkásságának mind szorosan vett szakmai, mind közéleti, mind oktatói vonatkozása egyaránt kiemelkedő és mértékadó. A kötet munkásságának dokumentálását kívánja pótolni

Szakcikk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?