Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

<

A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

Hírek 2024. 07. 02.

A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak.

A Habitat for Humanity Magyarország már 9 éve dolgozik Második Esély programján, most újítják fel az 19. és a 20. lakást. A programot az ügyet fontosnak tartó vállalatok pénzbeli és anyagi adományaiból tudják finanszírozni. A Habitat lakhatási szervezet 2015 óta a IV. kerületi Újpesti Önkormányzattal és a IV. kerületi S.O.S. Krízis Alapítvány Családok Átmeneti Otthonával dolgozik együttműködésben, korábban pedig a XIV. és XV. kerületi Önkormányzattal és a SZÉRA Családok Átmeneti Otthonával is újítottak fel szociális bérlakásokat a Második Esély programban.

2024-től a VIII. kerületi önkormányzattal és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központtal együttműködve újítanak fel 2 darab Második Esély-lakást, összesen 20,5 millió Ft értékben, amit a Fővárosi Szolidaritási Alap 2023 pályázatán nyertek el. A projekt kivitelezésére 2 évük van, 2026 tavaszán zárul.

„Nagyon örülünk, hogy sikeresen pályáztunk a Fővárosi Szolidaritási Alaphoz, így elindulhat egy szorosabb szakmai együttműködés a lakhatási kérdések megoldásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó 8. kerületi önkormányzattal” – mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Közös célunk a lakhatási szegénység enyhítése, ehhez szeretnénk megragadni minden együttműködési lehetőséget. Sok feladat áll még előttünk, ehhez minden partnerségre szükségünk van” – fejtette ki Pikó András, a VIII. kerületi Józsefvárosi Önkormányzat polgármestere.

A szociális bérlakások felújítása a VIII. kerületben már idén szeptemberben elkezdődik. A beköltöző családok kiválasztásának folyamatában a Habitat for Humanity Magyarország is részt vesz. Az ügyfelek az átmeneti otthon ajánlása után megfontolt kiválasztási folyamaton mennek át, hiszen a Második Esély program fontos szempontja, hogy olyan családok költözhessenek a felújított önkormányzati lakásokba, akik anyagilag megerősödtek annyira, hogy az intézmény elhagyása után is felelősen tudjanak gondoskodni magukról és új otthonukról.

Forrás: Habitat for Humanity Magyarország

<

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

Hírek 2024. 07. 02.
A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?