Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

MEVACO perforált és expandált lemezek

Épületfelújítás 2014. 03. 05.
Nürnberg Sonnenesplanade (expandált lemez 115x48x18 utólag tűzihorganyzott acél)
Nürnberg Sonnenesplanade (expandált lemez 115x48x18 utólag tűzihorganyzott acél)

A siker kulcsa: Ötlet és technológiai megvalósíthatóság összhangja

A MEVACO Európa egyik vezető expandált- és perforált lemez gyártója, termékkínálatát színesítik a hullám- és ponthegesztett rácsok, illetve a feldolgozást segítő profilok és sarokelemek.

A MEVACO termékei mind standard (1000x2000 mm, 1250x2500 mm, 1500x3000 mm), mind egyedi méretben már 1 db-tól is rendelhetők nemcsak telefonon, de a nap 24 órájában online (www.mevaco.hu) is. 

Onlineshopunk termékkeresője segít, hogy már a tervezési fázisban gyorsan és egyszerűen ki tudja választani, össze tudja hasonlítani az Önnek tetsző termékeket és ezekhez akár árat is nézzen. A termékek mellett található .pdf ábrák 1:1 arányban mutatják a terméket, expandált lemezek esetében több irányból is, a különböző optikai hatások érzékeltetése érdekében. Ahhoz, hogy a termékeink közötti gyors tájékozódást segítsük, az alábbiakban röviden összefoglaljuk a MEVACO saját gyártású termékeinek, a perforált és az expandált lemezeknek főbb jellemzőit.

A perforált lemezek egymástól azonos távolságra elhelyezkedő, azonos méretű és formájú lyukakkal rendelkező fémlemezek. A lemezek lyukasztástól függően eltérően engedik át a fényt, a levegőt, a cseppfolyós és szilárd halmazállapotú anyagokat. A perforált lemezek ugyanúgy tovább feldolgozhatók, mint a telilemezek, hasonló stabilitásuk mellett azonban lényegesen könnyebbek.

A perforált lemezek kitűnően alkalmazhatók homlokzatokhoz, árnyékolókhoz, bútorelemekhez, rostákhoz/szűrőkhöz, vásár- és üzletkialakításokban, szellőzőrácsokhoz.

Lehetséges lyukformák: kör-(Rv), négyzet-(Qq), hatszög-(Hv), hossz-(Lv), valamint kreatív lyukasztások. Rendelkezésre álló alapanyagok: acél, horganyzott acél, nemesacél, alumínium, vörösréz és titáncink. A lemezek méretei 125 x 300 mm és maximum 1500 x 4000 mm között lehetnek. Gyártható formák: téglalap, paralelogramma, trapéz. Íves kontúrok nem lehetségesek. A lyukmező kezdések kialakítása lyukasztási képtől függően lehet nagy és kis kezdés, sarokban lyukkal vagy anélkül, kezdő és végszegély nélkül vagy körben szegélyek nélkül, míg a sarokkialakítás lehet 90°-os, kicsípés, levágás vagy lekerekítés.

Az acélból készült lemezek korrózióvédelme perforálás utáni tűzihorganyzással biztosítható. Amennyiben a tűzihorganyzás megelőzi a perforálási eljárást, a lyukak élei nem rendelkeznek megfelelő korrózióvédelemmel. Horganyzott termékeink nagy része előre horganyzott alapanyagból készül, ezek horganyzása és/vagy utólagos pórszórása javasolt. Alumíniumlemezek lyukasztásakor a lemez felületén megmaradhatnak a megmunkálás nyomai, ezért ajánlatos az alumíniumlemezek utólagos felületkezelése, vagy fóliás lemez lyukasztása.

Az expandált lemezek szabályos távolságokban vágott, majd húzott lemezek. A gyártás során a szemek kiemelkednek a síkból. Különlegességük a látószögtől függően eltérő, háromdimenziós optikai hatás. Lég- és fényáteresztő képességük ellenére az expandált lemezek nagyon stabilak. Kitűnően alkalmasak árnyékolásra, lépcső-, korlát- vagy kerítésbetétként, válaszfalként, hidak, stégek kialakításához, burkolatként vagy dekorációs elemként.

Lehetséges szemfomák: rombusz, hatszög. Rendelkezésre álló alapanyagok: acél, horganyzott acél, nemesacél, alumínium. A lemezméretek 300x300 mm és maximum 1500x3000 mm között lehetnek. Az expandált lemezek szemformától és -mérettől függően vághatók csomópontban, szimmetrikusan vagy tetszés szerint.

Mivel a lemezszélek nagyon élesek lehetnek, továbbfeldolgozáskor ajánlatos a kesztyű használata. Vágásra alkalmas a plazmavágó, a flex és a körfűrész, esetleg a dekopír fűrész és a lemezolló. Az expandált lemezek keretbe foglalásához a legnagyobb stabilitás érdekében a két szögacélba történő befoglalást ajánljuk. A legcélszerűbb egy nagyobb külső és egy kisebb belső keret használata, mely a befoglalás után optikai egységet alkot az expandált lemezzel. Az expandált lemezek utólagos tűzihorganyzása csak 20 x 10 mm-es szemmérettől javasolható. A porszórás a felületet „lágyabbá” teszi és csökkenti a sérülés veszélyét.

< >
MEVACO Kft.
http://www.mevaco.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?