Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

MEVACO perforált és expandált lemezek

Épületfelújítás 2014. 03. 05.
Nürnberg Sonnenesplanade (expandált lemez 115x48x18 utólag tűzihorganyzott acél)
Nürnberg Sonnenesplanade (expandált lemez 115x48x18 utólag tűzihorganyzott acél)

A siker kulcsa: Ötlet és technológiai megvalósíthatóság összhangja

A MEVACO Európa egyik vezető expandált- és perforált lemez gyártója, termékkínálatát színesítik a hullám- és ponthegesztett rácsok, illetve a feldolgozást segítő profilok és sarokelemek.

A MEVACO termékei mind standard (1000x2000 mm, 1250x2500 mm, 1500x3000 mm), mind egyedi méretben már 1 db-tól is rendelhetők nemcsak telefonon, de a nap 24 órájában online (www.mevaco.hu) is. 

Onlineshopunk termékkeresője segít, hogy már a tervezési fázisban gyorsan és egyszerűen ki tudja választani, össze tudja hasonlítani az Önnek tetsző termékeket és ezekhez akár árat is nézzen. A termékek mellett található .pdf ábrák 1:1 arányban mutatják a terméket, expandált lemezek esetében több irányból is, a különböző optikai hatások érzékeltetése érdekében. Ahhoz, hogy a termékeink közötti gyors tájékozódást segítsük, az alábbiakban röviden összefoglaljuk a MEVACO saját gyártású termékeinek, a perforált és az expandált lemezeknek főbb jellemzőit.

A perforált lemezek egymástól azonos távolságra elhelyezkedő, azonos méretű és formájú lyukakkal rendelkező fémlemezek. A lemezek lyukasztástól függően eltérően engedik át a fényt, a levegőt, a cseppfolyós és szilárd halmazállapotú anyagokat. A perforált lemezek ugyanúgy tovább feldolgozhatók, mint a telilemezek, hasonló stabilitásuk mellett azonban lényegesen könnyebbek.

A perforált lemezek kitűnően alkalmazhatók homlokzatokhoz, árnyékolókhoz, bútorelemekhez, rostákhoz/szűrőkhöz, vásár- és üzletkialakításokban, szellőzőrácsokhoz.

Lehetséges lyukformák: kör-(Rv), négyzet-(Qq), hatszög-(Hv), hossz-(Lv), valamint kreatív lyukasztások. Rendelkezésre álló alapanyagok: acél, horganyzott acél, nemesacél, alumínium, vörösréz és titáncink. A lemezek méretei 125 x 300 mm és maximum 1500 x 4000 mm között lehetnek. Gyártható formák: téglalap, paralelogramma, trapéz. Íves kontúrok nem lehetségesek. A lyukmező kezdések kialakítása lyukasztási képtől függően lehet nagy és kis kezdés, sarokban lyukkal vagy anélkül, kezdő és végszegély nélkül vagy körben szegélyek nélkül, míg a sarokkialakítás lehet 90°-os, kicsípés, levágás vagy lekerekítés.

Az acélból készült lemezek korrózióvédelme perforálás utáni tűzihorganyzással biztosítható. Amennyiben a tűzihorganyzás megelőzi a perforálási eljárást, a lyukak élei nem rendelkeznek megfelelő korrózióvédelemmel. Horganyzott termékeink nagy része előre horganyzott alapanyagból készül, ezek horganyzása és/vagy utólagos pórszórása javasolt. Alumíniumlemezek lyukasztásakor a lemez felületén megmaradhatnak a megmunkálás nyomai, ezért ajánlatos az alumíniumlemezek utólagos felületkezelése, vagy fóliás lemez lyukasztása.

Az expandált lemezek szabályos távolságokban vágott, majd húzott lemezek. A gyártás során a szemek kiemelkednek a síkból. Különlegességük a látószögtől függően eltérő, háromdimenziós optikai hatás. Lég- és fényáteresztő képességük ellenére az expandált lemezek nagyon stabilak. Kitűnően alkalmasak árnyékolásra, lépcső-, korlát- vagy kerítésbetétként, válaszfalként, hidak, stégek kialakításához, burkolatként vagy dekorációs elemként.

Lehetséges szemfomák: rombusz, hatszög. Rendelkezésre álló alapanyagok: acél, horganyzott acél, nemesacél, alumínium. A lemezméretek 300x300 mm és maximum 1500x3000 mm között lehetnek. Az expandált lemezek szemformától és -mérettől függően vághatók csomópontban, szimmetrikusan vagy tetszés szerint.

Mivel a lemezszélek nagyon élesek lehetnek, továbbfeldolgozáskor ajánlatos a kesztyű használata. Vágásra alkalmas a plazmavágó, a flex és a körfűrész, esetleg a dekopír fűrész és a lemezolló. Az expandált lemezek keretbe foglalásához a legnagyobb stabilitás érdekében a két szögacélba történő befoglalást ajánljuk. A legcélszerűbb egy nagyobb külső és egy kisebb belső keret használata, mely a befoglalás után optikai egységet alkot az expandált lemezzel. Az expandált lemezek utólagos tűzihorganyzása csak 20 x 10 mm-es szemmérettől javasolható. A porszórás a felületet „lágyabbá” teszi és csökkenti a sérülés veszélyét.

< >
MEVACO Kft.
http://www.mevaco.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?