Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

A Grabo Silver Knight padlóburkolat hatékonyságának bizonyítékai

A Grabo Silver Knight önfertőtlenítő padlóburkolat biztonságos és higiénikus környezetet teremt
A Grabo Silver Knight önfertőtlenítő padlóburkolat biztonságos és higiénikus környezetet teremt

A Graboplast Közép-Európa egyik legnagyobb padlóburkolat gyártó és értékesítő vállalata, amelyet több mint 100 éve alapítottak. A cég három telephelyén lakossági és közületi célú PVC padlókat, sport- és járműipari burkolatokat, valamint szalagparkettát gyárt, és ezeket a világ közel 70 országába exportálja. Versenyképességünk növelése érdekében kiemelt figyelmet fordítunk az innovációk ösztönzésére. A gyártástechnológiáink kizárólag saját eljárás-bázison alapulnak, mellyel széles termékskála kialakítására van lehetőség. Termékfejlesztéseink folyamatosan követik a piaci változásokat mind a lakossági, mind a kereskedelmi szektorban, így kiemelkedő teljesítményű termékeket tudunk létrehozni.

Grabo Silver Knight

A Grabo Silver Knight önfertőtlenítő padló a legfrissebb újításunk, amely a nanotechnológia segítségével egyedülálló tulajdonságot biztosít elsősorban az egészségügyi burkolatok terén. A Grabo Silver Knight  a termékbe épített nanoezüst és nano-titándioxid segítségével nemcsak megöli, hanem el is tünteti a baktériumokat a felületéről, biztonságosabb és higiénikusabb környezetet teremtve a közületi felhasználók számára.

Ennek az egyedülálló tulajdonságnak a bizonyítására kétféle vizsgálat történt. Először laboratóriumi körülmények között, ismert baktérium törzsekkel, Escherichia coli, Staphylococcus aureus (MRSA), Enterococcus faecalis (VRE), Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae (ESBL) végeztek vizsgálatot. A baktériumok meghatározott mennyiségét vitték fel 2,5x2,5 cm méretű hagyományos és Silver Knight padló darabokra, majd a mintákat UV fénnyel besugározták és meghatározott idő elteltével a padló darabkákat táptalaj felszínére helyezve vizsgálták, hogy a felvitt baktériumból mennyi maradt életben. Néhány óra elteltével a Silver Knight padló elpusztította a rávitt baktériumok több mint 99 %-át, míg a hagyományos padlón a baktériumok tovább éltek. (Vizsgálati módszerek és vizsgáló intézetek: ISO 846:1997, ISO 27447 standards, EMSL Analytical Inc./USA, Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet, Szegedi Tudományegyetem.)

A másik vizsgálat a padló működését hivatott bizonyítani a gyakorlatban. A Győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház belgyógyászati osztályán lefektetett Silver Knight padlót hasonlították össze egy kontroll kórteremben található hagyományos PVC padlóval. Mindkét kórterem azonos méretű, azonos ágyszámú és leterheltségű volt. A mintavételezések reggelente, takarítás előtt történtek. Polywipes, felületi mintavételezésre alkalmas mintavevő szivaccsal mintáztak párhuzamosan a két kórteremben, azonos helyeken. A mintavevővel lenyomati mintát vettek a padlóról, majd a szivacsot táptalajra helyezték. Fél óra elteltével a mikrobiológiai laboratóriumban eltávolították a mintavevőt a táptalajról és a táptalajlemezeket termosztátba helyezték. A baktériumok növekedéséhez szükséges inkubációs idő elteltével megszámolták a táptalajon kinőtt baktériumokat. Feljegyezték, ha a mintán kórokozó baktérium is látható volt.

A mintavétel során egy pillanatfelvétel készül, hiszen a mikroba terhelés a kórtermek padozatán pillanatról pillanatra változik. Ezért több alkalommal mintáztak és az eredményeket átlagolva hasonlították össze. Az adatok matematikai statisztikai elemzésre kerültek, és páros T próbával a két padlón talált baktériumszám között szignifikáns eltérést tapasztaltak. A vizsgálatok igazolták tehát a Silver Knight padló baktérium inaktiváló hatását, hiszen mind a kórokozók telepszámában, mind pedig az előforduló baktériumok fajtáiban a Grabo Silver Knight padlóburkolat jóval kedvezőbb képet mutatott a hagyományos padlóval szemben.

A Graboplast a termék piaci bevezetését 2011-ben kezdte meg, és a hazai piacon kívül külföldön is több országban választották az önfertőtlenítő padlót kórházi és egyéb egészségügyi intézetek burkolatának elkészítéséhez.

< >
Graboplast Zrt.
http://www.graboplast.com
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolatok
Műanyag, PVC padlóburkolat

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?