Utolsó frissítés: 2021-02-09

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Megéri felújítani! - Negatívoldali szigetelés cement bázisú vízzáró habarccsal

Épületfelújítás 2012. 11. 14.
A VANDEX termékek sokoldalúan alkalmazhatók a nedves pincék felújítása során
A VANDEX termékek sokoldalúan alkalmazhatók a nedves pincék felújítása során

A régi épületek, pincék állagromlása értékcsökkentő, a dohos levegő kellemetlen és egészségtelen. A nedves falak hőszigetelése hatástalan. A salétromosodás, a káros sók roncsolják a falazatot, a vakolatot, a festést.

A felújítást követően megnő az ingatlan értéke, a pincetér ismét és végleg használhatóvá válik. A hőszigetelés hatékony lesz és fűtésköltség-megtakarítás érhető el. A VANDEX ennek érdekében fejlesztette tovább vízszigetelő és állagmegóvó anyagait, melyek már 60 éven át bizonyítottak a víz elleni védelem és az épületfelújítás terén, eleget tesznek a legújabb műszaki követelményeknek valamint a hatályos környezetvédelmi szabályozásoknak is.

A VANDEX egymással kompatibilis anyagainak rendszeréből elsőként a VANDEX BB 75 vízszigetelő habarcsot ajánljuk figyelmébe. Alkalmazásával emberi tartózkodásra megfelelő helyiség alakítható ki a nedves pincékben is anélkül, hogy a ház alapjait a külső szigeteléshez ki kellene ásni.

Cementből, kvarchomokból és különböző adalékokból álló összetétele miatt teljes mértékben vízszigetelő tulajdonságú. Az akár 7 bar negatív és pozitív oldali víznyomás ellen is alkalmas vízszigetelő habarcsot mindössze 2 mm vastagságban (3-4 kg/m² mennyiségben) kell a kiegyenlített felületre felhordani. Ez azt is jelenti, hogy 1 m² szigetelése kb. 1200-1600 Ft-ból megoldható. Kezdeti és végső tapadása kiváló, ezért függőleges és vízszintes felületeken is alkalmazható. Kötés után páraáteresztő, fagy- és hőálló, közvetlenül burkolható és tartós. A VANDEX BB 75 ivóvízzel kapcsolatos felhasználásra is tanúsított.

VANDEX BB 75

VANDEX BB 75 felhordása a falfelületre

Alkalmazásának területei elsősorban a talajszint alatti falak. Új építésnél akár külsőoldali függőleges szigetelésként is alkalmas kiegyenlített zsalukő, falazóblokk, vagy éppen beton felületekre, persze megfelelő szigetelésvédelemmel ellátva. Belső (negatív) oldali szigetelésként viszont nem csak a függőleges falakra, de aljzatokra is kiváló. Az aljzat és függőleges fal találkozásoknál lévő munkahézagok szigetelésére a VANDEX Unimortar 1 vízszigetelő vakolat (melyből vastagabb réteg is képezhető) vagy VANDEX BB 75-be ágyazott rugalmas hajlaterősítő szalag használata ajánlott.

Munkahézag szigetelése

Az aljzat és függőleges fal találkozásoknál lévő munkahézag szigetelése VANDEX Unimortar 1 habarccsal

A VANDEX Cemelast polimer adalék hozzáadásával rugalmas habarcs készíthető, mely nagyobb hőmozgásnak kitett felületek (pl. teraszok) szigetelésére használható.

Talajszint feletti régióban a VANDEX BB 75 lábazati szigetelésként is alkalmas. Az így készített lábazati szigetelés a Dryzone szigetelőkrémmel és a pince belső falán a BB 75-tel képzett szigeteléssel biztosíték a falban felszálló kapilláris nedvesség megállítására is.

A VANDEX BB 75 további alkalmazási lehetőségei között előkelő helyen áll a használati víz elleni szigetelés, mely elsősorban fürdőszobák, konyhák falainak és aljzatainak nedvességtől való megóvását célozzák, de medencék, ciszternák kialakítására, víztartó képességük biztosítására is a VANDEX BB 75 jelenti a megoldást.

A VANDEX vízszigetelő rendszerek alkalmasak ivóvizes környezetben történő alkalmazásra, a VANDEX Z jelű anyagokat szennyvízkezelők, csatornák felújítására használják.

Nem szabad megfeledkeznünk a VANDEX Super kristalizációs elvű betonszigetelő anyagról sem. A VANDEX Super a nedves betonra kenve úgy teszi vízzáróvá azt, hogy mélyen a szerkezetbe penetrálódva kristályokat növeszt, melyek elzárják a 400-500 mikronnál nem nagyobb repedéseket.

< >
Bitimpex Kft.
http://www.nedvesfal-szigeteles.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?