Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

SZÍNES OTTHON

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Továbbfejlesztett sávos homlokzatrendszer

Tető, homlokzat 2012. 03. 26.
Hoesch Planeel® sávos elem
Hoesch Planeel® sávos elem

A jót is tovább lehet fejleszteni

A ThyssenKrupp Építőelemek Kft. forgalmazásában a Hoesch Planeel® sávos homlokzati elem már évek óta sikeresen bizonyítja jó tulajdonságait. A piac legújabb igényeit követve a gyártó Hoesch Bausysteme GmbH a már bevált elemet továbbfejlesztette: távtartókból, fogadóelemekből, és többfunkciós rendszersínből álló rögzítési rendszer segítségével homlokzatrendszerré alakította.

Fix és csúszó rögzítés

Fix rögzítés, csúszó rögzítés

Rendszerfüggetlen szerelés bármilyen fogadószerkezetre

Az új rögzítési rendszer segítségével a Hoesch Planeel® sávos elemek egyszerű befüggesztéssel, gyorsan szerelhetők bármilyen fogadószerkezetre, és kiválóan alkalmazhatók meglévő épületek hőtechnikai felújításához is. Az acélelemek rejtett rögzítése egyenletes, sík felületet biztosít. Az új rögzítési rendszer egyedi homlokzati kialakítást tesz lehetővé. A távtartók fix- és csúszó rögzítési pontokként kiképezve feszültségmentesen felveszik a homlokzat hőtágulását. A szabadalmaztatott rendszerrel a szigetelés egészen a passzívház-hatásig alakítható - a megfelelő profil megválasztásával a távtartó kiállása, illetve a hőszigetelés vastagsága 30 cm-ig növelhető -, a homlokzati elemek hézagmentes felfogatása a teljes felületen biztosítja a szélzárást.

A rögzítő háttérszerkezet 3 fő részből áll:

  • a fixen rögzített hőhídmegszakító alátéttel ellátott távtartóból,
  • a tartóprofilból és
  • a rendszersínből.

A távtartó és a tartóprofil anyaga alumínium EN AW-6063 T66 (AlMg3), a rendszersín 1,5 mm galvalum (AZ 185) bevonatú acéllemezlemezből készül. A háttérszerkezet multifunkcionális eleme, a rendszersín biztosítja a burkolati elemek elhelyezését, befüggesztését. Az elem kiosztása, rasztere méretezendő, általánosságban 1,2-1,5 m. A profil 4 m hosszúságban készül, hosszanti toldása szükség esetén 500 mm hosszúságú toldóelemmel történik. A rendszersín kialakítása biztosítja a fúgatakaró elhelyezését, ami a burkolóelemmel azonos minőségű és színű alapanyagból készül. A rendszersín egy kétoldali fogazással ellátott profil, ami lehet átmenő vagy illesztés kialakítást biztosító szerkezet. A kétoldali csatlakozás felfüggesztése  így csak 1db elem alkalmazását igényli.

A sávos burkolati elemek zárt ill. nyitott fugás homlokzati megjelenéssel fektethetők. A nyitott fugás fektetés esetében a szerelés felülről lefelé történik, ügyelve a rendszersín fogainak megfordítására.

Hoesch Planeel rendszersín, fugaképzési lehetőségek

Bal oldali képek: rendszersín; Jobb oldali képek: fugaképzési lehetőségek - 1. fugatakaró tükör; 2. fugatakaró liséna; 3. fugatakaró kalapprofil

Rendszersín rögzítése

Rendszersín rögzítése

 Hoesch Planeel - rendszersín alkalmazása

Rendszersín alkalmazása (átmenő és illesztést biztosító)

A különleges optikai hatásról a Hoesch Planeel® Siding elemhez kifejlesztett „matt-de-luxe“ bevonat gondoskodik, mely tükröződésmentes, és a beeső fényt egyenletesen szétszórva újfajta megjelenést tesz lehetővé. A matt bevonat 9 egymással kombinálható alapszínből áll. A Hoesch Planeel® Siding alapbevonata a ThyssenKrupp Steel Europe által kifejlesztett különleges korrózióvédelmi tulajdonságú ZM EcoProtect cink-magnézium ötvözet, mely tartós védőhatást biztosít.

matt-de-luxe színskála

„matt-de-luxe” színskála

ThyssenKrupp irodaépület, Felsőlajos

A ThyssenKrupp Építőelemek Kft. irodaépülete, Felsőlajos

A homlokzatrendszer a legkorszerűbb építészetet képviseli a modern ipari épületek, igényes irodai- és lakóépületek homlokzatainak kialakításában. A Hoesch Planeel® Siding homlokzatrendszer új és felújítandó épületekhez egyaránt kiváló műszaki minőséget, és esztétikus megjelenést biztosít.

 

< >
Hoesch Építőelemek Kft.
http://hoesch-bau.com/hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?