Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Vizes falak szigetelése, akár házilagosan is …

Épületfelújítás 2011. 11. 16.
Dryzone injektálás
Dryzone injektálás

A falban felszálló nedvesség az ingatlanok rongálódását és értékvesztését okozhatja. Nem elegendő a probléma elkendőzése, egészségügyi és esztétikai okokból is tenni kell ellene.

Számos hatásos megoldás létezik a probléma megoldására, azonban legtöbbjük felhasználhatósága korlátozott, ráadásul szakkivitelezői munkát igényelnek. De melyek is az elvárások egy korszerű utólagos falszigeteléssel szemben?

  • Legyen hatásos és hasson gyorsan
  • Legyen egyszerűen és gyorsan kivitelezhető (kisebb hibalehetőség)
  • Legyen pontosan kiszámolható az anyagmennyiség
  • Eredményezzen egyenletes minőséget
  • Ne juttasson még több vizet a szerkezetbe (gyorsabb száradás)
  • Ne igényeljen aktív erőforrást (folyamatos üzemeltetési költség ne merüljön fel) és ne kelljen folyamatos karbantartásról gondoskodni
  • Ne legyen veszélyes anyag (biztonságos kezelhetőség)
  • Ne befolyásolja az építmény statikáját
  • Legyen kedvező ár-érték arányú

…és még folytathatnánk a sort. Cikkünkben egy olyan terméket mutatunk be, mely a megbízható és tartós szigetelési eredmény mellett a fenti kritériumoknak is megfelel.

A Dryzone szigetelőkrém gyors, tiszta és hatékony

A Dryzone szigetelőkrém forradalmian új termék az utólagos falszigetelések piacán. Hatékonyságának záloga – ellentétben több hasonló szigetelő anyaggal –, hogy nagy a hatóanyag tartalma, mely sokáig aktív, ezért biztosított az anyag megfelelő terjedése, ráadásul hosszú időn át (minimum 20 év) fejti ki hatását. Az eljárás során nem kell többlet vizet injektálni a szerkezetbe, annak kiszáradása érezhetően gyorsabb, mint a hagyományos vízbázisú mikroemulzióknál.

A furatokba juttatott szigetelőkrém szétterjed a falazatban és hidrofóbbá, azaz víztaszítóvá teszi a kapillárisok falát, ezzel meggátolja a nedvesség felszívódását anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. A Dryzone bizonyítottan hatékony akár 95 % relatív nedvességtartalmú falazatok esetén is. Vizes bázisú, nem tartalmaz veszélyes összetevőket.

Megbízható szigetelés házilag? Igen!

A Dryzone szigetelőkrémet egy egyszerű kinyomó pisztollyal injektálhatjuk a téglák közötti fugákba vízszintesen fúrt lyukakba. Tesztjeink jól demonstrálják, hogy a Dryzone, amelyet a hagyományos alacsony nyomású vegyi injektáló rendszerek helyettesítésére terveztek, azoknál is magasabb fokú védelmet nyújt a falban kapillárisan felszívódó nedvességgel szemben.

A költségek szempontjából vizsgálva nagyon fontos, hogy a szükséges mennyiség előre pontosan kiszámítható, a Dryzone gyakorlatilag anyagveszteség nélkül injektálható.

A szigetelés eredményessége érdekében, megfelelő mennyiségű Dryzone-t kell a falba injektálni. A hatásos szigetelés megvalósításához 12 mm átmérőjű furatokat kell fúrni vízszintesen, egymástól 120 mm-nél nem nagyobb távolságban. A furat mélysége a falvastagságnál 3 cm-rel legyen kevesebb. Az eljárás akkor a leghatékonyabb, ha a furatokat vízszintes vonalban, közvetlenül a falazó habarcsba készülnek.

A vakolatot legalább 50 cm-rel magasabban kell leverni, mint ahogy a nedvesség jelentkezik. A tömör téglafalakat szinte minden esetben elegendő egy menetben, csak az egyik oldalról megfúrni és szigetelni, de szükség esetén mindkét oldalról lehet fúrni. Szabálytalanul rakott és törmelékkel feltöltött kőfalak esetében amennyire csak lehet, követni kell a falazó habarcs vonalát. Ha a kő porózus típusú, mint pl. homokkő, azt minden probléma nélkül át is lehet fúrni.

Újravakolás

Valamennyi javító falszigetelő rendszer közös vonása, hogy a só által szennyezett vakolat eltávolítása és a fal helyes újravakolása elengedhetetlen követelmény. A Dryzone szigetelő krémmel történő vízszigetelési munkák lezárásaként a visszavakolás szigorúan légpórusos, páraáteresztő vakolattípussal történjen, és ne használjon légzáró műanyagfestéket.

A Dryzone- ról szóló további információk elérhetők a www.dryzone.hu és a www.nedvesfal-szigeteles.hu oldalon egyaránt.

< >
Bitimpex Kft.
http://www.nedvesfal-szigeteles.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?