Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

MERO álpadlók alkalmazása épületfelújtásoknál

Épületfelújítás 2011. 10. 27.
Épületfelújításoknál a meglévő betonaljzat (padlósík) esetén nem kell ennek kialakításán változtatni, a szükséges új padlósík álpadlóval könnyen kialakítható
Épületfelújításoknál a meglévő betonaljzat (padlósík) esetén nem kell ennek kialakításán változtatni, a szükséges új padlósík álpadlóval könnyen kialakítható

Épületátalakításoknál, felújításoknál megfontolandó, hogy a padlókialakítást álpadlóval oldjuk meg. Sok esetben gazdaságosabb lehet álpadló alkalmazása, mint egyéb egyedi megoldás elkészítése.

Az S.P.DINÁM Építőipari és Kereskedelmi Kft. 17 éve a németországi MERO-TSK International GmbH & Co.KG termékeinek magyarországi forgalmazója és márkakivitelezője. Az eltelt években nagy tapasztalatot szereztünk álpadlós szerkezetek kivitelezésében épületátalakítások, felújítások esetében is.

Az álpadlóval készült helyiségekben a horganyzott acéllábakon támaszkodó 600/600 mm-es faforgács, vagy kálciumszulfát anyagú álpadlólapok adják a járófelületet, a lapok alatti tér magassága 4 cm-től akár 2 m-es magasságig is terjedhet.

MERO álpadló 

A lapok alatti tér magassága 4 cm-től, akár 2 m-es magasságig is terjedhet

Az álpadlólapok burkolat nélküli, vagy gyárilag applikált felülettel készülnek. A burkolat nélküli álpadlóra modul szőnyegpadló kerülhet, a gyárilag applikált lapok PVC, gumi, linóleum, vagy parketta felületet kaphatnak. A helyiség funkciójának megfelelően választhatók a burkolatok vezetőképes, antisztatikus illetve szigetelő kivitelben is. A korszerű burkolatragasztási technológiának köszönhetően az álpadlók a burkolat paraméterének megfelelő felületi levezetési ellenállással rendelkeznek.

Épületfelújításoknál a meglévő betonaljzat (padlósík) esetén nem kell ennek kialakításán változtatni, a szükséges új padlósík álpadlóval könnyen kialakítható, a szintkülönbségek áthidalására lépcsők, rámpák, homloklezárások készíthetők az álpadló szerkezetéből.

MERO álpadló 

A szintkülönbségek áthidalására lépcsők, rámpák, homloklezárások készíthetők az álpadló szerkezetéből

Ipari létesítmények felújításánál az elektromos kapcsolóhelyiségek kialakítása lényegesen egyszerűbb álpadlóval, ami alá az elektromos kábelek kötegei elhelyezhetők. A kapcsolószekrények akár önálló acélkeretekre, akár speciális, elektromos helyiségek céljára kifejlesztett MERO Typ 2 álpadlóra elhelyezhetők. Az ún. Typ 2 alátámasztó szerkezet használatával lehetőség nyílik a kapcsolószekrények tartókereteinek kialakítására, ez esetben a keretek szervesen kapcsolódnak az álpadló szerkezetéhez.

Fontos szempont, hogy álpadló beépítése esetén a kapcsolóhelyiségben, az álpadlólapok felemelésével bármikor, bárhol hozzáférhetőek a kábelek, megkönnyítve egy későbbi javítási, átalakítási munkát.

Az ipari létesítményeken túl irodaépületek felújításánál is gondolni kell ma már - a megnövekedett informatikai igény miatt - álpadló alkalmazására. Az irodaterületek álpadlós kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyedén elérhetők legyenek informatikai kábelekkel az irodai munkahelyek. A szerverhelyiségbe befutó kábelkötegek könnyen elférnek az álpadló alatt, nincs szükség kábelcsatornákra, melyeknek az elhelyezése nehézkes.

Fontos szempont lehet az is, hogy egy régi épület meglévő födémének terhelhetősége esetleg már nem teszi lehetővé – megerősítés nélkül - új betonpadló kialakítását; érdemes megvizsgálni ez esetben, nem gazdaságosabb-e álpadló alkalmazása. Figyelemmel kell lenni arra, hogy az álpadló a terheket az álpadlólábak 600/600 mm-es raszteréhez igazodva adja át – így egyes esetekben szükség lehet teherelosztó, vagy kiváltó szerkezet beépítésére.

A mai gazdasági helyzetben – viszonylag kisebb kialakítási költsége miatt - megnőtt a meglévő tetőterek kihasználására is az igény, akár iroda céljára is. Az esetben például, ha kötőgerendás a tetőszerkezet, a padlókialakítás álpadlóval igen egyszerűen megoldható.

A felújítások során is fontos az akusztikai, tűzvédelmi követelmények betartására figyelemmel lenni.

Az általunk forgalmazott MERO álpadlók rendelkeznek ÉME engedéllyel, valamint az új OTSZ szerinti tűzvédelmi vizsgálatokat igazoló minősítéssel.

< >

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?