Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Meghibásodott vízszigetelések javítása GRACE anyagcsalád használatával

Épületfelújítás 2011. 10. 27.
Skandináv példa: víz- és párazáróság biztosítása átszegelhető Bituthene öntapadó lemezzel építés közben, majd a fémlemez szigetelés alatt
Skandináv példa: víz- és párazáróság biztosítása átszegelhető Bituthene öntapadó lemezzel építés közben, majd a fémlemez szigetelés alatt

Kiváló vízszigetelő anyagok – újabb felhasználási területek

Közel 40 éve hazánkban is sikerrel alkalmazzák a Grace cég különleges vízszigetelő anyagait:

Preprufe 300R / 160R

A vízszigetelő lemezen közvetlenül szerelendő a betonacél, a vasszerelés elkészültével a szerkezet azonnal betonozható. A vízszigetelés erős adhéziós kötést létesít a betonszerkezettel, így az altalaj mozgása, kisebb sérülések a szigetelést nem tudják érdemben károsítani, illetve a vízvándorlás kizárt.

Bituthene

Nedves, friss beton felületre is felhelyezhető, 70 m vízoszlopnyomásnak, agresszív talajvíznek valamint gázoknak ellenálló, öntapadó vízszigetelő lemezek.

Servidek – Servipak

A nedves felületre, friss betonra is felhordható, rendkívüli repedésáthidaló képességű anyag néhány órán belül terhelhető, védelmét a Grace különböző vastagságú védőtáblái biztosítják.

Servidek

Társasház 200 m²-es tetőteraszának belső vízelvezetése a feltárás után. A terasz alatt fekvő nappali folyamatosan beázott. A csatorna kijavítása és Servidekkel történt kiöntés után a burkolatot helyreállították. A javítás száraz belső teret eredményezett.

Az utóbbi időben alkalmazásuk előtérbe került a meghibásodott szigetelések javításánál is. Ez az anyagok egyszerű és biztonságos használatának köszönhető. Beépítésük gépeket, áramot vagy gázt nem igényel, így néhány esetben sikeresen alkalmazták házilagos kivitelezésben is. A forgalmazó minden szükséges információt, szakmai segítséget biztosít mind a szakkivitelezőknek, mind a „csináld magad” mestereknek.

Terasz javítása Servidek vízszigetelő anyaggal 

Családi ház beázó, körben penészedő terasza - Servidek + Grace védőlemez elhelyezése és a burkolás után a födém  porszáraz lett.

Terasz és pinceszellőző javítása 

1.kép: A családi ház teraszai a burkolat és a mellvédfal csatlakozásánál rendszeresen beáztak. A sarokfuga kitisztítása után Grace Vertiseal kikenéssel szüntettük meg a hibát. Esztétikai okból a szürke Vertiseal kikeményedés előtt a burkolathoz hasonló színű porfesték szórást kapott. 2. kép: A pince a szellőző mellett beázott. Servidek kiöntéssel a hibát megszüntettük.

 Tetőfelújítás Bituthene öntapadó lemezzel

Egy érdekes, szabálytalan formájú tetőfelépítmény felújítása Bituthene öntapadó lemezzel. A Grace anyagok nagy része átszegelhető, mivel „öngyógyuló” tulajdonsággal rendelkeznek.

A képeken szereplő alkalmazások csak kiragadott példák a GRACE vízszigetelőanyag-család sokoldalú felhasználására. A teljes termékválaszték honlapunkon megtalálható. A kizárólagos forgalmazó teljes körű szaktanácsadással áll rendelkezésükre.

< >
ISOPROF Szigetelésforgalmazó Kft.
http://www.isoprof.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Szigetelések
Vízszigetelés
Speciális vízszigetelés

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?