Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Ytong Multipor hőszigetelő pórusbeton termékek

Hőszigetelés 2011. 09. 28.
Ytong Multipor lapok beépítése
Ytong Multipor lapok beépítése

A pórusbeton gyártás elmúlt évtizedek alatt történő folyamatos fejlesztései eredményeképpen a hagyományos falazó anyagok gyártásán túl lehetővé vált az alacsony testsűrűségű, magas pórustartalmú termékek gyártása, amelyek ezen tulajdonságaik révén hőszigetelő anyagként alkalmazhatóak. Ezek a termékek egyedi tulajdonságaik és speciális anyagszerkezetük miatt újdonságot képeznek a hőszigetelések széles termékpalettáján. A hőszigetelő pórusbeton termékek Ytong Multipor néven kerülnek forgalmazásra. Hővezetési tényezőjük: λ=0,045W/mK.

Alkalmazási területek

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése

Az Ytong Multipor hőszigetelő lapokkal történő belső oldali hőszigetelés megoldást nyújt a szerkezet hőszigetelő képességének javítására, ott, ahol a határoló szerkezet hőszigetelése a külső oldalon nem valósítható meg. Az Ytong Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállása és kapilláris szerkezete biztosítja, hogy a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélkül kerüljön kialakításra, a teljes felületű ragasztással pedig elkerülhető a hőszigetelés mögötti páralecsapódás. Az anyagszerkezet a fűtött tér páratartalmát képes felvenni, majd azzal egyidejűleg a kapilláris szerkezetnek köszönhetően azt visszavezetni a belső tér felé. Ez a szabályozó tulajdonság biztosítja a belső tér ideális légállapotát, azaz a kellemes lakóklímát.

Alulról hűlő födémek hőszigetelése

Egy épület esetében a lakótér alatt elhelyezkedő mélygarázsok, pincék, folyosók és nyitott átjárók födémszerkezetein keresztül történő hőveszteség jelentős mértékű, ezért ezek megfelelő hőszigeteléséről minden esetben gondoskodni kell. A hőszigetelő anyag kiválasztásánál nem csupán az anyag hőszigetelő tulajdonsága, egyéb műszaki paraméterek is fontosak. Ilyen például a hőszigetelés tűzállósága, a rögzítés technikája és a felületképzés szükségessége. A hőszigetelés esztétikus kialakítása és annak egyszerű kivitelezése is fontos szempont. Az Ytong Multipor hőszigetelő lapok nem éghetőek (A1), illetve tűz esetén sem bocsátanak ki mérgező gázokat, nem keletkezik füst. A vízszintes szerkezetek Ytong Multipor hőszigetelő lapokkal történő hőszigetelése közvetlenül a födémre, teljes felületű ragasztással, dübelezés illetve mechanikus rögzítés nélkül is történhet.

Homlokzati falak külső oldali hőszigetelése

Az épületek hőveszteségének, energetikai mutatójának meghatározó eleme a homlokzati határoló szerkezetek hőszigetelő képessége. Ez meglévő épületek esetében a homlokzati falak utólagos külső oldali kiegészítő hőszigetelésével javítható. Az új építésű, alacsony energiaigényű, illetve passzívházak külső falszerkezetének fontos eleme a megfelelő hőszigetelő képességű anyagok alkalmazása. A hőszigetelő anyag kiválasztásának szempontjából a hőszigetelő tulajdonságokon kívül az anyag egyéb műszaki paraméterei is meghatározóak. Ilyen például, hogy a hőszigetelés természetes alapanyagú, kellően stabil szerkezetű, nem éghető, akusztikailag kedvező tulajdonságú és egyszerűen felhasználható legyen.

Felhasználás

Az Ytong Multipor hőszigetelés kialakítása minden esetben Ytong Multipor habarccsal, a hőszigetelő lapok teljes felületen történő ragasztásával történik. A ragasztóhabarcs alkalmazásával biztosítható a lapok kellő szilárdságú tapadása, illetve azok építés közbeni rögzítése is. A hőszigetelés igény szerint maradhat „nyersen” vagy a hőszigetelő lapok közvetlenül lefesthetőek, de igény szerint, illetve a felület mechanikai ellenállásának növelése céljából teljes felületű üvegszál erősítésű ágyazó réteg kialakítása is lehetséges az Ytong Multipor habarcs felhasználásával.

A végső felületképzés a szokványos rétegrendek felvitelével történhet. Fontos, hogy ásványi alapú, alacsony páradiffúziós - kiváló páraáteresztő képességű - anyagok (szilikát, mész kötőanyagú) kerüljenek alkalmazásra, melyek képesek biztosítani a teljes szerkezet normál légállapotra történő kiszáradását, és megőrzik az anyag kapillárisan nyitott szerkezetét.

Ytong Multipor

Xella Magyarország Kft.

< >
http://www.xella.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?