Utolsó frissítés: 2020-06-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magaságyások

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Hangszigetelés mesterfokon. TROSIL TECH és APLOMB - Trocellen akusztikai anyagok

Az úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett TROSIL TECH lágy, térhálósított polietilén (PE) habból és nem szőtt poliészter textíliából épül fel
Az úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett TROSIL TECH lágy, térhálósított polietilén (PE) habból és nem szőtt poliészter textíliából épül fel

A Trocellen új generációs hangszigetelő termékei optimális akusztikai komfortérzetet garantálnak.

Úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett speciális akusztikai anyag a TROSIL TECH. Az alkalmazott lágy, térhálósított polietilén (PE) hab kiváló hangszigetelő és mechanikai ellenálló képességgel rendelkezik, a hozzá párosított nem szőtt poliészter textília pedig az akusztikai hatásfokot javítja. Az anyagpárosítás teljes vastagsága 10mm. A termék lépéshang szigetelő képessége ΔLw=33dB, dinamikai merevsége s’=9MN/m³. Ezzel az értékkel a termék a legalkalmasabb hangszigetelő anyagok egyike, mivel minél alacsonyabb egy anyag dinamikai merevségének értéke, annál jobb hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A TROSIL TECH jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, így az akusztikai szigetelés mellett egyben az úsztatott aljzatok hőkomfort-érzetét is növeli.

Fektetéskor a TROSIL TECH anyagot a poliészter textíliával borított oldalával a födém felé, lefelé kell elhelyezni. A hanghidak kialakulásának megelőzésére a szigetelő lemezek széleit egymásra átfedéssel fektessük, öntapadós ragasztószalag rögzítéssel rögzítsük, valamint a falfelületekkel való találkozásnál a 10-15cm szélfelhajtáson felül a végleges szint fölött 2-3 cm-rel vágjuk le.

Épületszerkezetek és épületgépészeti berendezések hangszigetelésére ajánlott a Trocellen APLOMB  termékcsalád. Ennek két legkedveltebb tagja az APLOMB 11 és az APLOMB 22.

A termék szerkezeti felépítése kiváló léghanggátlást eredményez.

Az APLOMB 22 nevű termék szinte valamennyi alkalmazási területre, így a falak és födémek építéskori és utólagos hangszigetelésére, gipszkarton falazatok és álmennyezetek, előtét falak építésénél ajánlott. Jellemzője a kis anyagvastagság, a nagy mechanikai terhelhetőség, valamint a párazáró képesség. Felépítésében a középen elhelyezkedő nehézlemezt mindkét oldalról zártcellás, térhálósított polietilén (PE) hab borítja. A teljes vastagsága 7 mm, léghanggátlási képessége: Rw=26dB.

Használtvíz ejtőcsövek, épületgépészeti és egyéb berendezések akusztikai szigetelésére alkalmas az APLOMB 11 nevű termék.  A középen elhelyezkedő nehézlemezt egyik oldalról nyitott cellás lágy poliuretán (PU) hab, a másik oldalról zártcellás, kémiailag térhálósított polietilén (PE) hab borítja. Hangelnyelése kiváló, különösen ajánlott alacsony frekvenciákra.

Hagyományos ejtőcsövek APLOMB 11-el való burkolása esetén a zajszint 15 dB-lel csökkenthető. Az akusztikai anyag teljes vastagsága 15 mm.

Szereléskor a nyitottcellás PU haboldalt kell az ejtőcső felé belülre tenni.  A hangszigetelő anyagot az ejtőcsőre átfedéssel kell felhelyezni, majd öntapadós szalaggal, kitett helyeken esetleg pántolással rögzíteni.

Trocellen APLOMB

Épületszerkezetek és épületgépészeti berendezések hangszigetelésére ajánlott a Trocellen APLOMB  termékcsalád

A fenti termékek kiváló tulajdonságait alapvetően meghatározza a térhálósított, zártcellás polietilén habok alkalmazása, mely terméknek gyártó specialistája a Trocellen Csoport.

A Trocellen cég TROSIL TECH és APLOMB márkanevű akusztikai anyagait Kelet-Európában a Polifoam Kft. forgalmazza, mely vállalat a nemzetközi Trocellen Csoport tagja.

< >
Polifoam Kft.
http://www.polifoam.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?