Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magaságyások

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Nagyelemes alumínium burkolatok az Alukonstrukt Kft. kivitelezésében

Tető, homlokzat 2011. 03. 18.
Nagyelemes alumínium burkolat - Ferihegy, Sky Court - Alukonstrukt Kft.
Nagyelemes alumínium burkolat - Ferihegy, Sky Court - Alukonstrukt Kft.

FERIHEGY - SKY COURT 

HOMLOKZATI TÁLCÁS BURKOLATOK

Az alumínium tálcás burkolatokkal kialakított felületek szokványos átszellőztetett homlokzatként kerültek kialakításra. A vasbeton teherhordó falakat 12 cm üvegfátyol kasírozású ásványgyapot hőszigetelés, 4 cm átszellőztetett légrés, majd függőleges U-profilokból álló sínrendszerre függesztett, Ral 9006 színű tálcák burkolják. A kifutópálya felőli homlokzaton álló (akár 2000x5000 mm méretű), az oldalhomlokzatokon fekvő elrendezésű (4200x1000 mm-es), 4 mm vastag alumínium lemezből készülő elemeket 20 mm széles nyitott fugák határolják. A járófelületekhez csatlakozó részeken (2 m magasságig) szórt technológiával felhordott, vízbázisú dübörgésgátló bevonat került a tálcák hátoldalára.

A Sky Court belső és külső felületein alkalmazott homlokzatburkolási rendszer „ALUKONSTRUKT SYSTEM” néven 1999-ben Construma nagydíjat nyert, és flexibilitását kihasználva több, igen eltérő építészeti formavilágú épületen (West End városközpont, Center Point I. és II. irodaházak, Allee bevásárlóközpont, stb.) is sikerrel alkalmaztuk. A tág határok között változtatható raszterméretek, a fugák zárt, vagy nyitott megoldása és a tálcák élképzésének lágy/hajlított, vagy éles/vágott kialakítása mellett lehetőség van párkányok, pilaszterek, zsalus, vagy üvegezett mezők elhelyezésére is.

A FŐTARTÓK BELTÉRI BURKOLATA

A felülvilágító sáv görbületét követő felület a felső szakaszokon trapéz alakú, majd az erősebb görbületű részeken kúppalást, illetve hiperbolikus paraboloid alakú elemekkel van burkolva. A bonyolult geometria kialakításához a gyártmánytervezés és a helyszíni szerelés koordinálása 3D-s számítógépes modellezéssel történt. A 4 mm vastag, 1850x4500 mm befoglaló méretű, túlméretes alumínium lemezből gyártott tálcák a nagy fesztávú rácsostartók alakváltozásait is kompenzáló, 20 mm széles zárt fugákkal csatlakoznak. A különleges felületi megjelenést a Qualicoat minősítési rendszer előírásainak megfelelő technológiával felhordott, egyedi receptúra szerint készült, fényes fehér porlakk bevonat biztosítja. A lemezek hátoldalára rögzített merevítő profilokon elhelyezkedő, műanyag bevonatú csapok oldják meg a burkolat sugárirányú U-profil háttérszerkezethez történő rejtett rögzítését.

Az üvegsávhoz csatlakozó függőleges felület sajtolt alumínium lamellákkal takarja a csarnoktér füstelszívásához szükséges légtechnikai idomokat, csatornákat.

A főtartókban, illetve az orr-részben lévő búvótereket a burkolati rendszerbe integrált ajtókon keresztül lehet megközelíteni.

A FŐTARTÓK KÜLTÉRI BURKOLATA

Műszaki megoldásaiban lényegében megegyezik a beltéri burkolattal, természetesen a szélterhelésnek ellenálló, erősített háttérszerkezettel. A tető Rib-Roof burkolatához csatlakozó függőleges blende felület lamellák helyett alumínium tálcás burkolatot kapott, mely a földi oldali térburkolattól egészen az orr csúcsáig végigfut. A különösen magas hangszigetelési igények következtében speciális kompozit felépítésű homlokzatképzés került kialakításra a héjazat mögött. A tervezett megoldás műszaki megfelelőségét laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták. A belső acél és a külső alumínium lemez fegyverzet között gipszkarton réteg és összesen 12 cm vastagságú, eltérő térfogatsúlyú szálas hangszigetelés képezi a panel magvát.  Az üzemben elkészített egységek közötti illesztési hézagot többsoros duzzadó szalag, PUR-bázisú tömítőanyag és EPDM membrán zárja le.

Az orr burkolatának ívesített háttérszerkezetére látszó, rozsdamentes csavarok rögzítetik a 4200x1860 mm raszter méretű, 4 mm vastag alumínium lemezeket.

< >
Alukonstrukt Kft.
http://www.alukonstrukt.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Fém falburkolatok
Burkolatok

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?