Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magaságyások

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Miért válasszuk a Galeco – ereszrendszereket?

Tető, homlokzat 2011. 03. 21.
Galeco STAL ereszrendszer
Galeco STAL ereszrendszer
  • Jó termékválasztás: a praktikum és az esztétikum szintézise.
  • Praktikum: kontinentális klímára kontinentális profilú Galeco - ereszt!
  • Esztétikum: a tető a ház kalapja, az eresz a bokréta rajta!

Anyacégünk, a Krakkóban működő Galeco Sp. z o.o. 1996-ban történt megalakulásától következetesen folytatja azt az üzletfilozófiát, amely alapvető értéknek tartja a kiváló alapanyagokból, a legkorszerűbb műszaki színvonalon gyártott produktumok előállítását, és ereszrendszereinek folyamatos innovációját.

A Galeco Hungária Kft. 2004. 09. 29-i születése óta ezt a - Lengyelországban megbecsült, és jelentős üzleti sikerekkel jutalmazott - piaci magatartást követi.

A Galeco krakkói üzemében két - fizikai és kémiai tulajdonságaiban egyaránt markánsan különböző - alapanyagból gyártja ereszrendszereit:

  1. PVC rendszer: szintetikus alapanyagok PVC ill. PMMA.
  2. STAL rendszer: horganyzott, többrétegű organikus bevonattal ellátott acéllemez.

A két rendszer egymástól eltérő tulajdonságai határozzák meg azokat a különböző szerelési szabályokat is, amelyeket feltétlenül be kell tartanunk annak érdekében, hogy az egyes rendszerek funkciójukat (akadálytalan, csepegés-mentes és 100%-os csapadékelvezetés a legkülönbözőbb időjárási körülmények között) maradéktalanul betölthessék.

Van azonban egy olyan közös jellemzőjük a Galeco ereszeknek, amelyben tökéletesen megegyeznek, de amely markánsan meg is különbözteti ereszeinket a többi konkurens esőcsatornától. Ez a különbözőség egyben a Galeco büszkesége is: a cég által szabadalmaztatott speciális ereszprofil.

Ez a befelé peremezett profil nem öncélú esztétikum csupán, hanem döntő szerepet játszik a professzionális csapadékvíz elvezetésben, különösen a lökésszerű intenzív esőzésnél. Az eresz külső pereme hatásosan akadályozza meg a lezúduló esővíz átbukását az eresz peremén, visszaterelve a vizet az eresz sodorvonala irányába. Ereszprofilunk a kontinentális típusú ereszek családjába tartozik, amelyek mélyebbek, mint az un. skandináv típusú ereszek. A mélyebb profil jobban megfelel a kontinentális klíma csapadék intenzitásának, mint a sekélyebb profilú ereszek, amelyek a nálunk gyakori heves záporok biztonságos elvezetésére kevésbé alkalmasak.

Ereszeinket 75 mm/óra csapadékmennyiségre méreteztük, amely egy átlagos nyári zápor intenzitásának felel meg. Ennél nagyobb intenzitásra nem lenne gazdaságos ereszt méretezni, mint ahogy egyetlen árvízi töltést sem készítenek ezerévenként bekövetkezhető vízmagasságra.

Ez a cikk nem teszi lehetővé, hogy ereszrendszereink egyes elemeit részletesen bemutassuk, ismertetve a piacon egyedülálló technikai újításokat, ezért csak a  legfontosabbak kiemelésére szorítkozunk.

  • Ereszrendszereink nagy szín- és méretválasztéka lehetővé teszi, hogy mindenki  kiválaszthatja az épülethez illetve a különböző tetőfelületekhez leginkább megfelelő ereszt.
  • A PVC és a STAL rendszer külső- és belső szegletei egyaránt széles EPDM gumitömítéssel rendelkeznek, ezért az ereszhez történő csatlakoztatásnál során szükségtelen az összekötő idomok alkalmazása.
  • A különleges, bonyolult tetőszerkezetek tervezőinek bizonyára örömükre szolgál a 2010. év egyedülálló újdonsága, a nyílásszögében 90°-165°-ig tetszőlegesen változtatható külső szegletek, amelyek jelenleg a 150-es PVC és STAL rendszerhez kaphatók.
  • A PVC rendszer választását elsősorban azokhoz a házakhoz javasoljuk, ahol a tetőszerkezetet homlokdeszkával burkolják, mivel itt egyszerűen megoldható, hogy az ereszcsatornát 60 cm-ként PVC- vagy univerzális tartóval alátámaszthassuk. További előnye, hogy ára kb. 30 % -kal kevesebb, mint a STAL rendszeré, és egyszerű kézi szerszámokkal házilag is könnyen felszerelhető.
  • A STAL rendszer nagy színválasztéka lehetővé teszi, hogy ki-ki megtalálja a tetőfedő anyaggal, vagy a vakolattal leginkább harmonizáló esőcsatornát.

A legfontosabbat azonban el ne felejtsük!

Az exkluzív STAL csatorna csak akkor lesz szép bokréta az épületen, ha felszerelését jó referenciával rendelkező szakemberekre bízzuk.

< >
GALECO Hungária Kft.
http://www.galeco.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ereszcsatorna rendszerek

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?