Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Újdonságok a játszótéren

KOMPAN játszóterek - kamaszoknak is
KOMPAN játszóterek - kamaszoknak is

A játszóterek hagyományosan a 2-14 éves korosztály számára készülnek, mindenhol a világon. Ma már felmerül a kérdés: mit kezdjünk az igen aktív kamaszokkal? Ők azok, akiket már nem szívesen látnak a játszótéren a kisgyermekek között. Másik oldalról ez az a korosztály, akik már nem szívesen mennek a játszótérre, hiszen az a „kicsiknek” való. A mai kamaszok idejük nagy részét az iskolapadban és a televízió vagy a számítógép előtt töltik. Ki kell mozdítanunk őket a lakásból és rávenni arra, hogy minél több időt töltsenek a szabadban. Ennek egyik módja lehet, ha olyan játszókörnyezetet teremtünk számukra, ahol jól érzik magukat, amely pontosan az ő igényeik figyelembevételével készült, ahol elég kihívást találnak. E korosztály játékigényét már nem lehet kielégíteni a klasszikus játékokkal, amilyen pl. a hinta, csúszda, vagy homokozó. Ők többre vágynak.

Az igényeik kielégítésének egyik módja lehet, ha olyan játszótéri berendezések felhasználásával építünk, kifejezetten a kiskamaszoknak játszóteret, amely az ő fizikai igényeikhez igazodik és kihívást jelent számukra, valamint megjelenésében is különbözik a megszokott játszótéri elemektől. Ilyen lehet például a KOMPAN GALAXY termékcsaládja, amely megjelenésében a térplasztikához és a szobrokhoz áll közel, anyagát tekintve hajlított acélcsövekből, fekete műanyagból és gumiból épül fel, rendkívül ellenálló és nagymértékben támaszkodik a használó fantáziájára, kreativitására. A GALAXY termékcsalád legújabb tagja a GALAXY ICON, amely a játszótéri berendezések teljesen új generációja, az elektronikus játék. De ilyenek lehetnek a német COROCORD cég különböző méretű, alakú és színű kötélhálói, kötélpiramisai is, vagy szintén a KOMPAN BLOQX termékcsaládja, amely a fal és sziklamászást kombinálja a térplasztikával. Ne feledkezzünk el a kültéri berendezések új szegmenséről sem, a multifunkciós sportpályákról és a kültéri fitnesz berendezésekről sem.

Sokkal kézenfekvőbb megoldás azonban, ha megnézzük, mivel is játszanak a kamaszok. A városban mindenhol megtaláljuk őket, ahol van egy kis szabad, burkolt felület, néhány pad, korlát vagy lépcső. Ezeket a parkberendezési tárgyakat használják, amikor gördeszkával, görkorcsolyával vagy BMX biciklikkel fejlesztik képességeiket. Meg kell találnunk városainkban a helyet, ahol ez a „játék” is játszható.

Jelenleg Magyarországon a gördeszkások számához viszonyítva igen kevés megfelelően felszerelt, jó minőségű görpálya áll rendelkezésre. Pedig már hazánkban is jelen vannak a legnevesebb külföldi görpálya elemeket gyártó cégek, mint például a belga RHINO. A görpálya létrehozása pedig nem kerül többe, mint egy jól felszerelt játszótér megépítése. A gyártó cégek a görpálya elemek széles választékát kínálják: megtalálhatók a fiatalok által kedvelt különféle egyszerű- és kombinált rámpák, kisebb-nagyobb akadályelemek, negyed csövek, fél csövek, ugrósáncok és természetesen a különféle méretű kombinált pályák is, sőt a legnagyobb gyártók az egyedi tervezésű görpályák megvalósítását is vállalják.

Az említett termékek minőségét és megbízhatóságát a gyártó cég garantálja, a termékekhez 5 és 10 éves garanciaidőt biztosít, valamint teljes körű szervizháttérrel áll partnerei rendelkezésére.

< >
KOMPAN Képviselet
http://www.kompankepviselet.hu

Tevékenységi kör:

Játszóterek, sportpályák, gördeszkapályák forgalmazása, építése, karbantartása.

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?