Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magaságyások

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Energiamegtakarítás és vagyonvédelem - Redőnyök

Árnyékolástechnika 2010. 07. 02.
Vakolható, falba épített redőnytok
Vakolható, falba épített redőnytok

„Az ablak redőny nélkül olyan, mint az ember szempilla nélkül” – fogalmazta meg szemléletesen egy építész. Az ablakok ugyanis az épületek legkényesebb részei, különösen megkívánják a védelmet, ami leginkább redőnyökkel biztosítható:

  • télen a fűtési költség akár 30%-kal is csökkenthető,
  • kánikulában a helyiség belső hőmérséklete elviselhető marad, a klíma 50-60%-kal kevesebb energiát fogyaszt,
  • védelmet nyújtanak betörés ellen.

A Rollstar Kft. által import alapanyagokból, korszerű gyártási és szerelési technológiával, egyedi méretekben készített redőnyök hosszú élettartama garantált, mivel

  • a kétrészes védőtok alumíniumból készül beégetett műanyag bevonattal,
  • az alumínium lamellákat színtartó, UV-stabil, kopás- és ütésálló lakkréteg fedi,
  • az extrudált alumínium vezetősínekben elhelyezett rugalmas tömítések csendes működést biztosítanak, és a szél behatolását is megakadályozzák, 
  • a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók teljesen leeresztett állapotban automatikusan megakadályozzák a feltolást.

A redőnyök a védőtok, redőnyszekrény kialakítása szerint lehetnek külső védőtokos és vakolható, falba épített kivitelű redőnyök.

A külső védőtokos redőny a már elkészült épületek nyílászáróira utólag építhető be, leggyakrabban úgy, hogy a vezetősíneket a nyílászáró tokjára, vagy az épület homlokzatára rögzítjük, és a védőtokból befelé gördül a páncélzat. Fordított beépítésnél a vezetősíneket az oldalfalra fúrjuk fel, és a páncélzat kifelé gördül.

Az oldalról egymásba csúsztatott poliuretánhabbal töltött alumínium vagy extrudált kettősfalú alumínium lamellák leeresztett állapotban oldalt megvezetve lezárják az ajtó- vagy ablaknyílást, feltekerve pedig műanyagbevonatú kétrészes alumínium védőtokban helyezkednek el. A redőnylamellákat oldalt szétcsúszás ellen záródugók rögzítik egymáshoz. Erőszakos behatolás ellen fokozott védelem igénye esetén az alsó záróprofilba kézi vagy kulcsos retesz is beépíthető.

A vakolható, falba épített redőny előnye a külső védőtokos kivitelhez képest, hogy sem színében, sem anyagában nem bontja meg a homlokzat egységét, nem csökkenti az ablak, ajtó fényáteresztő felületét, illetve a levegőben lévő szennyeződés lerakódása és élőlények megtelepedésének lehetősége minimális. Beépítése monolit áthidaló esetén lépcsős befogadó fészek kialakításával lehetséges, alul sík felületű áthidalónál pedig a nyílászárót tokmagasítóval kell kiegészíteni.

A redőny működtetésének kiválasztásánál főleg a páncélzat tömegét és a helyszín adottságait kell figyelembe venni. Legelterjedtebb a hevederes mozgatás, de egyre gyakoribb az elektromos működtetés. Ez utóbbi vezérlő automatikával felszerelve akár távollétünkben is védelmet nyújt betörés ellen.

A mechanikai védelem az elektronikai vagyonvédelmi eszközök széles választéka mellett sem veszített jelentőségéből. A biztonsági alumíniumredőnyök – extrudált alumíniumlamellákkal, feszítésnek ellenálló lefutókkal, feltolásgátlóval, önzáró, illetve fékezett hajtással a nyílászárók ideális mobil védőeszközei. A leeresztett állapotban aktivizálódó védelmi eszközök miatt csak óriási erővel és zajhatással lehet rajta áthatolni.

Elektromos csőmotorok beépítésével a redőny az épületfelügyeleti rendszerhez is csatlakoztatható. Mozgatása a beépített programozható kapcsolóórákkal tetszés szerint történhet, a véletlenszerű mozgatás azt a látszatot kelti, mintha valaki lenne a helyiségekben. De összekapcsolható a rendszer időkapcsolóval, alkonykapcsolóval és fényérzékelővel is.

A redőnyök színének kiválasztásában segít a Rollstar látványtervező programja. 

< >
Rollstar Árnyékolástechnikai Kft.
http://www.rollstar.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Árnyékolástechnika
Redőnyök

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?