Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Ruukki cserepeslemezes tetőfedő rendszerek

Tető, homlokzat 2011. 03. 24.
Monterrey™ cserepeslemezzel fedett tető
Monterrey™ cserepeslemezzel fedett tető

Monterrey™ TS39-350-1100 modell

Egy komplett tetőrendszer jóval több alkotóelemből áll, mint csupán tetőburkoló lemezekből. Acéllemezes tetőrendszereinknél a minőségi fémlemez burkolatokkal együtt a kémények, vízelvezetők, létrák, tetőpallók és hófogók együttesen alkotják a tető biztonságát és jól használhatóságát, az ereszcsatorna rendszer pedig funkcionális befejezést ad a tetőnek. Rendszereink elemei tesztelt, minőségi termékek, melyek teljesen kompatibilisek egymással. Az acéllemezes tetőfedés elegáns és esztétikus külsőt biztosít otthonának, ugyanakkor teljesen szigetelt, könnyű, tartós és könnyen szerelhető megoldást kínál a tetőfedésre.

Felhasználási területe széles, lakó- és középületek, szállodák, szabadidős létesítmények, kereskedelmi épületek komplett tetőfedésére egyaránt alkalmazható.

A Monterrey™ modellről általában 

Legkedveltebb modellünk, a Monterrey cserepeslemez, családi házak fedéseként tökéletesen illeszkedik a környezethez. Alacsony, 39 mm-es profilmagassága nyugodt külsőt kölcsönöz a tetőnek.

Három változatban készül:

 • Monterrey plus - Purex bevonattal, 40 év technikai és 15 év esztétikai garanciával
 • Monterrey premium - Pural matt bevonattal 50 év technikai és 20 év esztétikai garanciával
 • Monterrey standard - Poliészter bevonattal, 30 év technikai és 10 év esztétikai garanciával

Műszaki specifikáció:

 • Anyag: mindkét oldalán tűzihorganyozott, 0,5 mm vastagságú acéllemez, kétoldali felületkezeléssel
 • Hasznos szélesség: 1100 mm
 • Hosszúság: 800-tól 8000 mm-ig 
 • Síktömeg (bevonattól függően): 4,67-4,71 kg/m2
 • Alkalmazás: 9,5°-nál nagyobb dőlésszögű tetőkre

A választható színek:

Sötétzöld (RR11), Sötét szürke (RR23), Vörös (RR29), Sötét barna (RR32), Fekete (RR33), Kék (RR35), Zöld (RR37), Téglavörös (RR750), Csokoládé barna (RR887)

Egy tipikus Monterrey™ modell fedésű tető szerkezete

 • A páralecsapódást gátló fólia típusát a tetőhéjazat összetételétől függően kell megválasztani. A fóliát használni kell a szigeteletlen tetőknél is, vagy abban az esetben, ha a hőszigetelés vízszintesen helyezkedik el a mennyezeti szerkezeten.
 • Optimális esetben a tetőhéjazat kiszellőztető légréssel rendelkezik. Az első szellőztető légrés a tetőfedő anyag és a páralecsapódást gátló fólia között, míg a másik a fólia és a hőszigetelés között helyezkedik el. A rés nagysága a tető dőlésszögétől függ, azonban minimum 4 cm-nek kell lennie.
 • Az olyan tetőszerkezetnél, ahol a fólia közvetlenül a hőszigetelésen fekszik, olyan páralecsapódást gátló fóliát kell alkalmazni, amely alkalmas arra, hogy a zsaluzatra vagy a hőszigetelésre fektessék.

Felmérés és megrendelés

Az anyagkalkuláció a megrendelő által átadott dokumentáció alapján történik. Ahhoz, hogy elkerüljük a tervtől való eltéréseket, javasoljuk, hogy az épület tényleges méreteit mérjék fel. Az alapvetően szükséges méret a szarufa hosszúsága a nyereg csúcspontjától az alsó szélig mérve. Felújítás esetén ez a méret a tetőnyeregtől az eredeti héjalás széléig terjedő távolság. Az anyagkalkuláció során a tető meredekségétől függően hosszanti, ill. keresztirányú átfedéssel is kell számolni:

                                                                               

Dőlésszög

(fokban

Hosszanti átfedésMonterrey ™ lemez hasznos szélessége (mm-ben)
9,5 - 11°480 mm734
11-14°130 mm917
14-90°130 mm1100

Honlapunkon a tetőtervező program mellett tető konfigurátor is segíti a tető megtervezését, választási lehetőséget kínálva a különböző cserepeslemezes modellek, típusok, színek és bevonatok közül - www.ruukkihome.hu  

Ruukki Hungary Kft.

< >

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?