Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Kültéri fa teraszburkolat - Épinfó

KM Par-Ker Kft. - Parketta Szaküzlet

http://www.parketta-padlo-intarzia.hu

A KM Par-Ker bemutatótermeiben számos melegburkolat közül választhat, mint az intarzia parketta, laminált padló, szalagparketta, svédpadló, hajópadló, linóleum, szőnyegpadló, műfű, kültéri fa, stb. Ha konkrét elképzelése van, de sehol nem találja meg a megfelelő burkolatot, asztalos kollégáink segítségével elkészítjük, legyen szó felületről, méretről, színről, anyagról. A kivitelezési szakértelmünket (parkettázás, felújítás, restaurálás) sok referencia igazolja, mint a Pesti Vigadó, Parlament, MÜPA, Nemzeti Színház, Sárospataki Könyvtár, stb.


Hofmann Garázsipari Kft.

http://www.ballun.hu

Belga álpadló rendszer forgalmazása: terek, szökőkutak, tetőkertek, teraszok magas színvonalú és időtálló rehabilitációjához. A fából készült, vagy kő burkolóanyagok alátámasztása, megemelése speciális támasztó lábakkal/zsámolyokkal, melyek magasságban és dőlésszögben állíthatók és minden helyszínre adaptálhatók. Speciális anyagok, mint ipari rács, vagy lépésálló üveg is alátámasztható ezekkel a PP támasztó elemekkel. Zöldtető kialakítására, medencék körül is nélkülözhetetlen.


Alföldfa Kft.

http://www.alfoldfa.hu

RÓLUNK: Faburkolat gyártókat képviselek Magyarországon. Termékeink megtalálhatóak fatelepeken, építőanyag kereskedéseken. Több mint 100 partnerem áll az Ön rendelkezésére az otthona közelében, hogy a legjobb minőségű osztrák, cseh, svéd és finn faipari alapanyagokat kényelmesen beszerezze. TERMÉKEINK: lambéria, hajópadló, osb lap, KVH gerenda, teraszburkolat, faház burkolat, táblásított fenyő lap, léc, szárított léc, impregnált léc, asztalos fenyő-fűrészáru az Alföldfa kft.- től. Kérjen árajánlatot. CÉGÜNK REFERENCIÁI: Kökény és Fia Családi Borászat, Ceglédbercel – KVH gerenda; Ravatalozó felújítása Ládbesenyő – lambéria; Club Szilvás Lovastanya Újszilvás – BSH gerenda.


Fatik Kft.

http://www.fatikparkett.hu

Nagy kopásállóságú nedvességtűrő padló kifejezetten kültéri alkalmazásra is - trópusi fajták: Ipe, Yellow Balau.


Larex-Trade Kft. - LAREX FATELEP

http://www.fatelep.hu

Építőanyagok, faanyagok, faanyagvédőszerek, fóliák, építőanyag kereskedés. Fenyőfűrészárú szakkereskedelem. Építő- és asztalos minőségű válogatott faanyagok kiváló minőségben, tetőszerkezetekhez, asztalos és építőipari munkákhoz. Gyalult termékek, lambériák, hajópadlók óriási választéka, egyedi méretek legyártása extra minőségben is. Impregnált faanyagok készletről, faanyagvédőszerek, égéskésleltetők, kül- és beltérre egyaránt. Dörken, Solflex tetőfóliák. Új termékek: ragasztott gerendák 3-16 m-ig készletről, táblásított és tömbösített borovi fenyő óriás választékban.


Kültéri fa teraszburkolat

2012. március 19. 

Manapság nagy az érdeklődés a faterasz iránt. Nem véletlenül: mutatós, barátságos, könnyen, gyorsan megépíthető. Elhagyható a beton aljzat, a faburkolat alá kerülő tartószerkezet fa oszlopokból, gerendákból készülhet. Ez a módszer formai szempontból is nagy szabadságot ad. Lejtős terepnél például lehetőség van arra, hogy a kerti tó mellé a teraszt stég jelleggel készítsük el.

Pár éve eredeti teraszunk mellé mi is csináltattunk egy fateraszt. Míg a szakszerűen megépített, fagyálló mészkővel burkolt terasz 24 év óta bírja karbantartás nélkül, a faanyagú teraszburkolatnál elvileg erre is számítanunk kell: a faterasz sokkal jobban mutat, ha évente legalább egy alkalommal beolajozzuk. Valószínű, hogy ez az élettartamát is meghosszabbítja. A mi hőkezelt fenyő anyagú burkolatunk azonban az eltelt 5 év alatt összesen, ha kétszer volt olajozva. Szerencsére ez még csak a színét befolyásolja, az állagát egyáltalán nem. 

Kültéri fa teraszburkolat vásárlása előtt mindenképpen érdemes tisztázni, milyen karbantartást igényel a burkolat, mi ennek a költsége, illetve mire lehet számítani ennek hiányában. 

Szabó Adrienn okl. építészmérnök  


Honlap ajánló


Tanácsok a fa teraszburkolat megtervezéséhez, karbantartásához:

 


Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A sokat emlegetett tavaszi megújulás teraszunkra is érvényes: itt az idő egy kis karbantartásra!

Gyártói hírek, cikkek 2011. 05. 09.
Az egykor pihentető látványt nyújtó teraszunk elvesztette színét, beszennyeződött, az időjárás viszontagságai miatt viseltessé vált, s az otthonosság érzése is eltűnt

Szakkönyv

Erkélyek és teraszok kertjei

Terasz 2009. 04. 19.
A könyv hasznos tanácsokkal szolgál a megfelelő tartóedények kiválasztásától egészen a helyes elrendezésig

Szakcikk

Hogyan tervezzünk kültéri fa teraszburkolatot?

A kültéri burkolatok választékában a régről ismert burkolatok, terméskő, tégla, kavics mellett megjelent és egyre divatosabb a faburkolat, amely a legkisebb kertet vagy teraszt is barátságossá, egyedivé varázsolja. Elterjedésükkel azonban megjelentek az ehhez kapcsolódó tervezési és kivitelezési problémák is

Blog

A szanitermodul

Tervrajz készítés 2021. 12. 07.

A családi házak tervei sok esetben csak az előírt, M=1:100 léptéknek megfelelő részletességgel készülnek el. Ezeken a terveken gyakori, hogy a fürdőszobákban alkalmazott szerelőfal helyzete nincs megoldva

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?