Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Esztrichek, aljzatszerkezetek - Épinfó

Baumit Kft.

http://www.baumit.hu

Végső felületképző rétegek, homlokzati hőszigetelő rendszerek, vakolatok, glettek, beltéri festékek, Sanova felújító rendszerek, Esztrich rendszerek, hidegburkolat ragasztási rendszer, falazóhabarcsok, térburkolat képzés/kertépítés, ipari termékek.


TECHNO-WATO Kereskedőház Kft.

http://www.technowato.hu

Építőanyag fejlesztés, kereskedelem, szakértés. Cégünk, a Techno-Wato Kereskedőház Kft. 1989-ben alapított, magyar magántulajdonú vállalkozás. Tevékenységünk a különleges építőipari - ezen belül elsősorban javítási, rekonstrukciós feladatok megoldására irányul. A Techno-Wato Kft. jó minőségű műszaki és kereskedelmi szolgáltatások széles választékát kínálja partnereinek. A Techno-Wato Kft. 1997 óta rendelkezik ISO 9001 minősítéssel, és a forgalmazott termékeink rendelkeznek az Európai Unióban érvényes előírások szerinti CE minősítésű gyártásellenőrzési tanúsítással.


KERA Bt.

http://www.kera.hu

A cég 1992-ben alakult. 2004-ig burkolástechnikával (hideg- és melegburkolatok kivitelezése, burkoló- és segédanyag kereskedelem) foglalkoztunk. 2004 óta fő tevékenységünk a német Knopp Chemie G.m.b.H Contopp és Systopp márkanevű termékeinek forgalmazása. A Contopp termékek a cementesztrichek készítéséhez fontos adalékszerek, míg a Systopp márkanév a cementesztrichek javítására szolgáló termékkört takarja.


KEMIKÁL Építőanyagipari Zrt.

http://www.kemikalrt.hu


Murexin Kft.

http://www.murexin.hu

Esztrich- és betontechnika.


KERIMPEX Kft.

http://kerimpex.hu

Szárazpadlók, aljzatkiegyenlítő esztrichek.


MAPEI Kft.

http://mapei.com/hu


Lasselsberger-Knauf Kft.

http://www.lb-knauf.hu

Esztrich rendszerek: Alapozók, tapadóhidak, cementesztrichek, önterülő esztrichek, esztrich profilrendszer, epoxy padlóbevonatok.


Padló MI 01: 2017 műszaki irányelv

 

ESZTRICHPADOZATOK – Tervezés, kivitelezés, követelmények

A műszaki irányelv az idevonatkozó MSZ EN, MSZ, DIN, BS, SIA és ÖNORM szabványok, az EFNARC (Európai Adalékszer- és Betonszövetség), a BEB (Német Esztrich és Burkolószövetség) és a VÖEH (Osztrák Esztrichszövetség) műszaki előírásainak figyelembevételével készült.

A műszaki irányelv a beltéri, 2-80 mm közötti vastagságú padlószerkezetekhez használt esztrichhabarcsokkal, ill. az ezekből készített épületszerkezetekkel szemben támasztott mechanikai teljesítőképességi és geometriai követelményeket rögzíti.

Letölthető a Burkolástechnikai Egyesület honlapjáról, pdf formátumban»

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Újrahasznosítva

Gyártói hírek, cikkek 2008. 10. 31.
A Baumit közel négymilliárd forintos beruházással felépülő új üzeme a Mátrai Erőműben keletkező füstgáz kéntelenítése során melléktermékként keletkező, az ún. REA-gipszből az önterülő esztrich aljzatok alapanyagát jelentő alfa-félhidrátot állít elő

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Az esztrich

A cementesztrichekre jellemző problémák miatt célszerű már az esztrich tervezésekor a megelőzésre koncentrálni. A Knopp Contopp adalékszerek alkalmazásával ezek teljeskörűen kezelhetők, tehát a problémamentes, szabványos, hibátlan esztrich készítése érdekében célszerű már a tervben előírni az adott követelményekhez legmegfelelőbb szert, vagy kombinációt

Blog

A szanitermodul

Tervrajz készítés 2021. 12. 07.

A családi házak tervei sok esetben csak az előírt, M=1:100 léptéknek megfelelő részletességgel készülnek el. Ezeken a terveken gyakori, hogy a fürdőszobákban alkalmazott szerelőfal helyzete nincs megoldva

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?