Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Megéri felújítani! - Negatívoldali szigetelés cement bázisú vízzáró habarccsal

Épületfelújítás 2012. 11. 14.
A VANDEX termékek sokoldalúan alkalmazhatók a nedves pincék felújítása során
A VANDEX termékek sokoldalúan alkalmazhatók a nedves pincék felújítása során

A régi épületek, pincék állagromlása értékcsökkentő, a dohos levegő kellemetlen és egészségtelen. A nedves falak hőszigetelése hatástalan. A salétromosodás, a káros sók roncsolják a falazatot, a vakolatot, a festést.

A felújítást követően megnő az ingatlan értéke, a pincetér ismét és végleg használhatóvá válik. A hőszigetelés hatékony lesz és fűtésköltség-megtakarítás érhető el. A VANDEX ennek érdekében fejlesztette tovább vízszigetelő és állagmegóvó anyagait, melyek már 60 éven át bizonyítottak a víz elleni védelem és az épületfelújítás terén, eleget tesznek a legújabb műszaki követelményeknek valamint a hatályos környezetvédelmi szabályozásoknak is.

A VANDEX egymással kompatibilis anyagainak rendszeréből elsőként a VANDEX BB 75 vízszigetelő habarcsot ajánljuk figyelmébe. Alkalmazásával emberi tartózkodásra megfelelő helyiség alakítható ki a nedves pincékben is anélkül, hogy a ház alapjait a külső szigeteléshez ki kellene ásni.

Cementből, kvarchomokból és különböző adalékokból álló összetétele miatt teljes mértékben vízszigetelő tulajdonságú. Az akár 7 bar negatív és pozitív oldali víznyomás ellen is alkalmas vízszigetelő habarcsot mindössze 2 mm vastagságban (3-4 kg/m² mennyiségben) kell a kiegyenlített felületre felhordani. Ez azt is jelenti, hogy 1 m² szigetelése kb. 1200-1600 Ft-ból megoldható. Kezdeti és végső tapadása kiváló, ezért függőleges és vízszintes felületeken is alkalmazható. Kötés után páraáteresztő, fagy- és hőálló, közvetlenül burkolható és tartós. A VANDEX BB 75 ivóvízzel kapcsolatos felhasználásra is tanúsított.

VANDEX BB 75

VANDEX BB 75 felhordása a falfelületre

Alkalmazásának területei elsősorban a talajszint alatti falak. Új építésnél akár külsőoldali függőleges szigetelésként is alkalmas kiegyenlített zsalukő, falazóblokk, vagy éppen beton felületekre, persze megfelelő szigetelésvédelemmel ellátva. Belső (negatív) oldali szigetelésként viszont nem csak a függőleges falakra, de aljzatokra is kiváló. Az aljzat és függőleges fal találkozásoknál lévő munkahézagok szigetelésére a VANDEX Unimortar 1 vízszigetelő vakolat (melyből vastagabb réteg is képezhető) vagy VANDEX BB 75-be ágyazott rugalmas hajlaterősítő szalag használata ajánlott.

Munkahézag szigetelése

Az aljzat és függőleges fal találkozásoknál lévő munkahézag szigetelése VANDEX Unimortar 1 habarccsal

A VANDEX Cemelast polimer adalék hozzáadásával rugalmas habarcs készíthető, mely nagyobb hőmozgásnak kitett felületek (pl. teraszok) szigetelésére használható.

Talajszint feletti régióban a VANDEX BB 75 lábazati szigetelésként is alkalmas. Az így készített lábazati szigetelés a Dryzone szigetelőkrémmel és a pince belső falán a BB 75-tel képzett szigeteléssel biztosíték a falban felszálló kapilláris nedvesség megállítására is.

A VANDEX BB 75 további alkalmazási lehetőségei között előkelő helyen áll a használati víz elleni szigetelés, mely elsősorban fürdőszobák, konyhák falainak és aljzatainak nedvességtől való megóvását célozzák, de medencék, ciszternák kialakítására, víztartó képességük biztosítására is a VANDEX BB 75 jelenti a megoldást.

A VANDEX vízszigetelő rendszerek alkalmasak ivóvizes környezetben történő alkalmazásra, a VANDEX Z jelű anyagokat szennyvízkezelők, csatornák felújítására használják.

Nem szabad megfeledkeznünk a VANDEX Super kristalizációs elvű betonszigetelő anyagról sem. A VANDEX Super a nedves betonra kenve úgy teszi vízzáróvá azt, hogy mélyen a szerkezetbe penetrálódva kristályokat növeszt, melyek elzárják a 400-500 mikronnál nem nagyobb repedéseket.

< >
Bitimpex Kft.
http://www.nedvesfal-szigeteles.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?