Utolsó frissítés: 2022-01-17

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PhoneStar „Csendlap” hangszigetelés

Kül- és beltéri hangszigetelési problémák utólagos megoldására kiváló segítség a nedvességálló PhoneStar "Csendlap". Ez a hazánkban, német szabadalom alapján készülő hanggátló anyag 2005 óta van jelen a piacon. Sikere a hangszigetelésben bejárta Európát és már több kontinensen ismerik és elismerik!Termékünk ebben az évben már a CE minősítést is megszerezte.

Vékony és hatékony

A PhoneStar "Csendlap" egy 10 és 15 mm vastagságú, 1200*800 és 1250*625 mm méretű hanggátló lap. A hangszigetelő keretanyag egy többrétegű cellulózból álló szerkezet. A magas hangszigetelési tényezőt különleges szemcsézetű szárazhomok biztosítja.

Egyszerű beépítésű hangszigetelés

A PhoneStar "Csendlap" a piacon elérhető lehető legvékonyabb magas hanggátlási értékkel rendelkező hangszigetelő szerkezet. Hasonlóan kedvező értékeket csak lényegesen vastagabban és bonyolultabb hangszigetelő rétegrenddel lehet elérni.

Rögzítése lehetőleg fémcsavar-mentesen, a hangszigetelési technológiának megfelelő üvegszálas rögzítőelemekkel történik. Ezzel a technológiával egy réteg 27 mm lehet, ami a hangszigetelési módszerek között különösen vékonynak számít. Az üvegszálas rögzítés (dűbelezés) esetén a léghanggátlás várható javulása 7-12 dB, fa- vagy fém vázra szerelés esetén egy réteggel 15-20 dB, rugalmas csatlakozásokkal, acélvázra szerelve két rétegben akár 25-30 dB is lehet. Kétoldali alkalmazás esetén ezek az értékek tovább nőnek. Megfelelő rétegrendek beépítése esetén önálló falként 100-120 mm falvastagsággal 58-64 dB léghangszigetelés is elérhető!

Födémek hangszigetelése

Vasbeton födémre fektetve a lépéshangszigetelés javítás 34 dB körüli, míg a fafödémek kisebb szerkezeti merevsége és önsúlya miatt kisebb lesz a hangszigetelés javulás értéke. A cégünk által kifejlesztett technológiával a "Csendlap" mennyezeten alkalmazva, a javulás várható értéke 8-12 dB lesz, a rögzítési-függesztési és a többi kiegészítő rétegtől függően.

Burkolatok a PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő rétegeken

A nagy terhelhetőségű (65t/m²) PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő lapokra padlón és falon is közvetlenül lehet burkolatot ragasztani. A Csendlapra csavarozással és ragasztással rögzíthető lambéria, gipszkarton, hajópadló, és még sokféle anyag. Padlóra közvetlenül szárazon is lerakható, burkolható járólappal, parkettával, padlószőnyeggel.

A PhoneStar "Csendlap" nedvességálló tulajdonsága miatt közvetlenül vakolható, de ez esetben teljes felületen üvegszövet-hálós erősítést igényel. Közvetlen tapétázási igény esetén szintén szükséges a vékony (2-3 mm) glettrétegbe ágyazott üvegszövetes erősítés alkalmazása. Burkolás előtt mindig kérje szaktanácsainkat!

Extrém hangszigetelő felhasználhatóság

Kimagasló hatékonysággal használható fel kültérben is, pl. autópályák mentén a lakóövezetek hangvédő falaként, ipari gépek, kültéri hűtőberendezések hangszigetelésére és nedvességállóságának köszönhetően fürdőszobákban vagy háztetőn, közvetlenül a tetőcserepek alatt.

Fő műszaki paraméterek (15 mm-es PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő elem):

 

Hossz     

1200 mm

Szélesség         

800 mm

Testsűrűség (m³)            

1250 - 1300 kg / m³

Testsűrűség (m²)            

19 – 20 kg / m²

Terhelhetőség   

65 tonna / m²

Léghanggátlás javulás      

36 dB-ig

Lépéshanggátlás javulás  

65 dB-ig

Tűzállósági osztály           

B2 osztály

Hővezetési tényező          

1,7 W /(m²K)

Hajlási kapacitás (hosszirányban)  

2107 N

Hajlási kapacitás (keresztirányban)           

2123 N

Szakítószilárdság (hosszirányban)             

17,5 N/mm²

Szakítószilárdság (keresztirányban)           

17,6 N/mm²

Felhasználhatóság         

Padló, fal, plafon, födém, kültér (nedvességálló)

Bővebb információ és szaktanácsadás:

< >
Hang és Tűz Kft.
http://www.phonestar-hangszigeteles.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Akusztikai termékek
Hangszigetelő, hanggátló termékek

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Mire kell figyelni a tetőtér hőszigetelése során?

Hőszigetelés 2021. 10. 12.

A tetőtér hőszigetelésével rengeteg hőenergiát tarthatunk bent a hideg időben és a nyári hőség idején is élhetőbbé tehetjük a padlásteret, tetőteret. Spórolhatunk a fűtésköltségen és a klímára kiadott rezsiköltségen. Van azonban néhány szempont, amire figyelni kell a hőszigetelés tervezése, kivitelezése során. Többek között el kell dönteni azt is, hogy hagyományos szigetelőanyaggal vagy fújható szigetelőanyaggal dolgozunk

Mennyire éri meg napelemes rendszerbe fektetni Magyarországon?

Megéri-e napelemes rendszert tervezni egy családi házra, vagy ez inkább a nagyobb épületek, irodák, raktárak számára térül meg? Cikkünkben utánajártunk, mennyi idő alatt hozza be az árát – lakossági felhasználás esetén

Szakkönyv

Érezd magad otthon - Lakberendezés A-tól Z-ig

Lakberendezés 2021. 11. 24.
Hogyan hozzak létre egy otthont, amely az ízlésemnek, a rendelkezésemre álló térnek és az életformámnak egyaránt megfelel? Mi mutat jól és miért? Hogyan rendezzek be egy lakást, hogy abban valóban otthon érezzem magam? Napjaink egyik legnevesebb svéd lakberendezője, Frida Ramstedt világos stílusban, gyakorlati példákkal illusztrálva vezet be bennünket az otthonteremtés alapvető szabályaiba

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?