Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PhoneStar „Csendlap” hangszigetelés

Kül- és beltéri hangszigetelési problémák utólagos megoldására kiváló segítség a nedvességálló PhoneStar "Csendlap". Ez a hazánkban, német szabadalom alapján készülő hanggátló anyag 2005 óta van jelen a piacon. Sikere a hangszigetelésben bejárta Európát és már több kontinensen ismerik és elismerik!Termékünk ebben az évben már a CE minősítést is megszerezte.

Vékony és hatékony

A PhoneStar "Csendlap" egy 10 és 15 mm vastagságú, 1200*800 és 1250*625 mm méretű hanggátló lap. A hangszigetelő keretanyag egy többrétegű cellulózból álló szerkezet. A magas hangszigetelési tényezőt különleges szemcsézetű szárazhomok biztosítja.

Egyszerű beépítésű hangszigetelés

A PhoneStar "Csendlap" a piacon elérhető lehető legvékonyabb magas hanggátlási értékkel rendelkező hangszigetelő szerkezet. Hasonlóan kedvező értékeket csak lényegesen vastagabban és bonyolultabb hangszigetelő rétegrenddel lehet elérni.

Rögzítése lehetőleg fémcsavar-mentesen, a hangszigetelési technológiának megfelelő üvegszálas rögzítőelemekkel történik. Ezzel a technológiával egy réteg 27 mm lehet, ami a hangszigetelési módszerek között különösen vékonynak számít. Az üvegszálas rögzítés (dűbelezés) esetén a léghanggátlás várható javulása 7-12 dB, fa- vagy fém vázra szerelés esetén egy réteggel 15-20 dB, rugalmas csatlakozásokkal, acélvázra szerelve két rétegben akár 25-30 dB is lehet. Kétoldali alkalmazás esetén ezek az értékek tovább nőnek. Megfelelő rétegrendek beépítése esetén önálló falként 100-120 mm falvastagsággal 58-64 dB léghangszigetelés is elérhető!

Födémek hangszigetelése

Vasbeton födémre fektetve a lépéshangszigetelés javítás 34 dB körüli, míg a fafödémek kisebb szerkezeti merevsége és önsúlya miatt kisebb lesz a hangszigetelés javulás értéke. A cégünk által kifejlesztett technológiával a "Csendlap" mennyezeten alkalmazva, a javulás várható értéke 8-12 dB lesz, a rögzítési-függesztési és a többi kiegészítő rétegtől függően.

Burkolatok a PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő rétegeken

A nagy terhelhetőségű (65t/m²) PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő lapokra padlón és falon is közvetlenül lehet burkolatot ragasztani. A Csendlapra csavarozással és ragasztással rögzíthető lambéria, gipszkarton, hajópadló, és még sokféle anyag. Padlóra közvetlenül szárazon is lerakható, burkolható járólappal, parkettával, padlószőnyeggel.

A PhoneStar "Csendlap" nedvességálló tulajdonsága miatt közvetlenül vakolható, de ez esetben teljes felületen üvegszövet-hálós erősítést igényel. Közvetlen tapétázási igény esetén szintén szükséges a vékony (2-3 mm) glettrétegbe ágyazott üvegszövetes erősítés alkalmazása. Burkolás előtt mindig kérje szaktanácsainkat!

Extrém hangszigetelő felhasználhatóság

Kimagasló hatékonysággal használható fel kültérben is, pl. autópályák mentén a lakóövezetek hangvédő falaként, ipari gépek, kültéri hűtőberendezések hangszigetelésére és nedvességállóságának köszönhetően fürdőszobákban vagy háztetőn, közvetlenül a tetőcserepek alatt.

Fő műszaki paraméterek (15 mm-es PhoneStar "Csendlap" hangszigetelő elem):

 

Hossz     

1200 mm

Szélesség         

800 mm

Testsűrűség (m³)            

1250 - 1300 kg / m³

Testsűrűség (m²)            

19 – 20 kg / m²

Terhelhetőség   

65 tonna / m²

Léghanggátlás javulás      

36 dB-ig

Lépéshanggátlás javulás  

65 dB-ig

Tűzállósági osztály           

B2 osztály

Hővezetési tényező          

1,7 W /(m²K)

Hajlási kapacitás (hosszirányban)  

2107 N

Hajlási kapacitás (keresztirányban)           

2123 N

Szakítószilárdság (hosszirányban)             

17,5 N/mm²

Szakítószilárdság (keresztirányban)           

17,6 N/mm²

Felhasználhatóság         

Padló, fal, plafon, födém, kültér (nedvességálló)

Bővebb információ és szaktanácsadás:

< >
Hang és Tűz Kft.
http://www.phonestar-hangszigeteles.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Akusztikai termékek
Hangszigetelő, hanggátló termékek

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?