Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Hangszigetelés mesterfokon. TROSIL TECH és APLOMB - Trocellen akusztikai anyagok

Az úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett TROSIL TECH lágy, térhálósított polietilén (PE) habból és nem szőtt poliészter textíliából épül fel
Az úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett TROSIL TECH lágy, térhálósított polietilén (PE) habból és nem szőtt poliészter textíliából épül fel

A Trocellen új generációs hangszigetelő termékei optimális akusztikai komfortérzetet garantálnak.

Úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett speciális akusztikai anyag a TROSIL TECH. Az alkalmazott lágy, térhálósított polietilén (PE) hab kiváló hangszigetelő és mechanikai ellenálló képességgel rendelkezik, a hozzá párosított nem szőtt poliészter textília pedig az akusztikai hatásfokot javítja. Az anyagpárosítás teljes vastagsága 10mm. A termék lépéshang szigetelő képessége ΔLw=33dB, dinamikai merevsége s’=9MN/m³. Ezzel az értékkel a termék a legalkalmasabb hangszigetelő anyagok egyike, mivel minél alacsonyabb egy anyag dinamikai merevségének értéke, annál jobb hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A TROSIL TECH jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, így az akusztikai szigetelés mellett egyben az úsztatott aljzatok hőkomfort-érzetét is növeli.

Fektetéskor a TROSIL TECH anyagot a poliészter textíliával borított oldalával a födém felé, lefelé kell elhelyezni. A hanghidak kialakulásának megelőzésére a szigetelő lemezek széleit egymásra átfedéssel fektessük, öntapadós ragasztószalag rögzítéssel rögzítsük, valamint a falfelületekkel való találkozásnál a 10-15cm szélfelhajtáson felül a végleges szint fölött 2-3 cm-rel vágjuk le.

Épületszerkezetek és épületgépészeti berendezések hangszigetelésére ajánlott a Trocellen APLOMB  termékcsalád. Ennek két legkedveltebb tagja az APLOMB 11 és az APLOMB 22.

A termék szerkezeti felépítése kiváló léghanggátlást eredményez.

Az APLOMB 22 nevű termék szinte valamennyi alkalmazási területre, így a falak és födémek építéskori és utólagos hangszigetelésére, gipszkarton falazatok és álmennyezetek, előtét falak építésénél ajánlott. Jellemzője a kis anyagvastagság, a nagy mechanikai terhelhetőség, valamint a párazáró képesség. Felépítésében a középen elhelyezkedő nehézlemezt mindkét oldalról zártcellás, térhálósított polietilén (PE) hab borítja. A teljes vastagsága 7 mm, léghanggátlási képessége: Rw=26dB.

Használtvíz ejtőcsövek, épületgépészeti és egyéb berendezések akusztikai szigetelésére alkalmas az APLOMB 11 nevű termék.  A középen elhelyezkedő nehézlemezt egyik oldalról nyitott cellás lágy poliuretán (PU) hab, a másik oldalról zártcellás, kémiailag térhálósított polietilén (PE) hab borítja. Hangelnyelése kiváló, különösen ajánlott alacsony frekvenciákra.

Hagyományos ejtőcsövek APLOMB 11-el való burkolása esetén a zajszint 15 dB-lel csökkenthető. Az akusztikai anyag teljes vastagsága 15 mm.

Szereléskor a nyitottcellás PU haboldalt kell az ejtőcső felé belülre tenni.  A hangszigetelő anyagot az ejtőcsőre átfedéssel kell felhelyezni, majd öntapadós szalaggal, kitett helyeken esetleg pántolással rögzíteni.

Trocellen APLOMB

Épületszerkezetek és épületgépészeti berendezések hangszigetelésére ajánlott a Trocellen APLOMB  termékcsalád

A fenti termékek kiváló tulajdonságait alapvetően meghatározza a térhálósított, zártcellás polietilén habok alkalmazása, mely terméknek gyártó specialistája a Trocellen Csoport.

A Trocellen cég TROSIL TECH és APLOMB márkanevű akusztikai anyagait Kelet-Európában a Polifoam Kft. forgalmazza, mely vállalat a nemzetközi Trocellen Csoport tagja.

< >
Polifoam Kft.
http://www.polifoam.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Hangszigetelő, hanggátló termékek
Akusztikai termékek

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?